Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997

Το Πολυτεχνείο εμπνέει τους μεγάλους αγώνες

Αρχίζουν αύριο οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 24η επέτειο από την εξέγερση του Νοέμβρη 1973. Τη Δευτέρα το απόγευμα η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία


ΣΕΛ.  18   -   19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΛΕΗΛΑΣΙΑ
των λαϊκών εισοδημάτων

Τα "παραδείγματα" και οι "στατιστικές" αλχημείες των κυβερνώντων δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι από το συνολικό "δούναι και λαβείν" με το δημόσιο οι εργαζόμενοι σε κάθε περίπτωση βγαίνουν ζημιωμένοι

Ανυπολόγιστο είναι μέχρι αυτή τη στιγμή το ακριβές μέγεθος της ανελέητης επίθεσης, που επιχειρεί η κυβέρνηση Σημίτη στα εισοδήματα των μισθοσυντήρητων και των άλλων εργαζομένων της χώρας. Μετά την ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής - σκάνδαλο, που για τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους δεν αγγίζει καν το 2%, χτες, οι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών επιδόθηκαν σε μια νέα επιχείρηση παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης.

Χωρίς να ανακοινώσουν τη νέα φορολογική κλίμακα, χωρίς να προσδιορίσουν το νέο τρόπο παρακράτησης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, χωρίς να δημοσιοποιήσουν τις αποφάσεις τους για τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, έδωσαν στη δημοσιότητα... παραδείγματα φορολογικών ελαφρύνσεων για διάφορες περιπτώσεις φορολογουμένων.

Ακόμα και από αυτά τα παραδείγματα, πάντως, προκύπτει εμφανώς ότι καμιά στατιστικο-λογιστική αλχημεία των κυβερνώντων δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός της λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων. Οπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες, από το συνολικό "δούναι και λαβείν" με το δημόσιο οι εργαζόμενοι σε κάθε περίπτωση βγαίνουν ζημιωμένοι. Αρκεί να σημειωθεί ότι, ενώ οι εισοδηματικές αυξήσεις στην καλύτερη εκδοχή θα είναι 2%, ο τιμάριθμος εκτιμάται ότι θα είναι 3,7%, την ίδια στιγμή η φορολογική "ελάφρυνση" είναι μόλις 2.850 δραχμές το χρόνο για όσους έχουν εισοδήματα μέχρι 2,5 εκατομμύρια το μήνα, 17.100 για όσους έχουν μέχρι 4, ενώ φτάνει και τις 90.000 δραχμές για όσους έχουν πάνω από 7.400.000 δρχ.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Δυναμική πανελλαδική κινητοποίηση

Την πρώτη δυναμική απάντηση στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, έδωσαν χτες οι οικοδόμοι, που πραγματοποίησαν 24ωρη πανελλαδική απεργία και μαζικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας. Ταυτόχρονα καταδίκασαν το σύμφωνο - έκτρωμα του "κοινωνικού διαλόγου" και δήλωσαν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν και να διευρύνουν τα δικαιώματά τους. Χτες εξάλλου το ΔΣ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αγορά των 670 διαμερισμάτων του Μπολτσή στο Ρέντη και να περιμένει την τελεσίδικη δικαστική απόφαση επί της αγωγής του μεγαλοκατασκευαστή σε βάρος του Οργανισμού.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Το χιλιάρικο της ντροπής

Τη λαϊκή αγανάκτηση και κατακραυγή εισέπραξε η κυβέρνηση για την απόφασή της να επιβάλει κεφαλικό φόρο, ένα χιλιάρικο, στους δεκάδες χιλιάδες άνεργους, που προσπαθούν να βρουν μια θέση εργασίας στο δημόσιο, ενώ πρωτοφανής ήταν η ταλαιπωρία γονιών και υποψηφίων για να πάρουν την περιβόητη προκήρυξη


ΣΕΛ.  3
Εδεσαν τα αλιευτικά

Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά από χτες τα αλιευτικά σκάφη, που τροφοδοτούν την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. Ιδιοκτήτες και ναυτεργάτες διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη πώληση εισαγόμενων ψαριών


ΣΕΛ.  24
"Διάλογος" κατά Πολυζωγόπουλο...

Οσοι διαφωνούν με την ΠΑΣΚΕ, ακόμα και αν είναι στελέχη της και, μάλιστα, μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν στην τηλεόραση ενώπιον άλλων στελεχών της ΠΑΣΚΕ! Το Τσουκάτειο "ήθος" και "ύφος" του προέδρου της ΓΣΕΕ και κυβερνητικοδίαιτου παράγοντα, Χρ. Πολυζωγόπουλου, σε όλο του το μεγαλείο. Αλλωστε, πρόσφατα απέδειξε ότι μπορεί να "διαλέγεται" μόνο με το ΣΕΒ!


ΣΕΛ.  10
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΝΟ
Προς... εφοπλιστικό συνέδριο

Συνέδριο στα μέτρα των εφοπλιστών μεθοδεύει η νόθα πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Σε συγκέντρωση στο χώρο που συνεδριάζει σήμερα το προσυνεδριακό Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, καλεί η "Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση"


ΣΕΛ.  15
Σε κίνδυνο ο Κεραμεικός

Αποφασισμένη να συνεχίσει το επικίνδυνο πείραμα, με την κατασκευή της γραμμής του μετρό κάτω από τον Κεραμεικό, είναι η κυβέρνηση. Χτες αποκαλύφτηκε ότι οι αρμόδιοι αρχαιολόγοι είχαν προειδοποιήσει εγγράφως τα αρμόδια υπουργεία από το 1985!


ΣΕΛ.  32
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Απεργούν μέχρι την Πέμπτη

Κυνική απάντηση της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο: "Αυτή είναι η δημοσιονομική μας πολιτική"


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ