Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Νοέμβρη 1997

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ - ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Η νέα
δομή
του ΝΑΤΟ απειλή για τους λαούς της περιοχής

Παρέμβαση χτες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις στρατιωτικές ασκήσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη νέα δομή του ΝΑΤΟ

Αρχίζει σήμερα στην Κρήτη βαλκανική διάσκεψη - παζάρι, μέσα σε ένα κλίμα συσκότισης της πραγματικότητας και προσπάθειας εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Οι μέρες που προηγήθηκαν ήταν μεστές από γεγονότα, αποκαλύψεις, επιβεβαιωτικές των ανησυχιών του ΚΚΕ.

Το Αιγαίο ήδη έχει μοιραστεί στα πλαίσια της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση υπέγραψε τη νέα δομή, τα άλλα κόμματα συμφώνησαν. Τώρα στήνεται το σκηνικό για να βρεθεί τρόπος να το χωνέψουν οι λαοί. Σημαντικές επισημάνσεις για τα Ελληνοτουρκικά, τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, τις στρατιωτικές ασκήσεις έκανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,κατά την περιοδεία της σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς. Το Αιγαίο έχει επίσημα περάσει σε πλήρη αμερικανική κυριαρχία - ιδιοκτησία, επισήμανε. Ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός βρίσκονται κάτω από την τρομοκρατική δράση των ΗΠΑ με την ανοχή των Ευρωπαίων συμμάχων και διατρέχουν τον κίνδυνο να συρθούν σε τυχοδιωκτικές ενέργειες για τα συμφέροντα των ηγετικών τους τάξεων, για να πληρώσουν οι ίδιοι τελικά, όπως και στο παρελθόν.

Ούτε τα εξοπλιστικά προγράμματα - μαμούθ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ούτε οι στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, ούτε τα διεθνή δικαστήρια και οι διαμεσολαβητές, ούτε η φιλία των Ελλήνων και Τούρκων πλουτοκρατών θα εξασφαλίσουν ειρήνη και ευημερία στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας,κατέληξε η ΓΓ του Κόμματος. Η ειρήνη και η αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, ο σεβασμός των συνόρων, περνούν μέσα από τις κατακτήσεις και τα αποτελέσματα του αγώνα εναντίον της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, στην περιοχή, εναντίον της φιλονατοϊκής πολιτικής που ακολουθούν οι ηγεσίες και των δύο χωρών. Γι' αυτό και απαιτείται ανάλογη συσπείρωση δυνάμεων.


ΣΕΛ.  3,    10

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ ο σοσιαλισμός

Τα 80χρονα από τον Κόκκινο Οχτώβρη φέρνουν στη μνήμη μας τη δράση και τις μεγάλες προσπάθειες εκατομμυρίων οικοδόμων του σοσιαλισμού, σημειώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, σε διακήρυξή της και υπογραμμίζει: Οι θυσίες και οι αγώνες τους δεν πήγαν χαμένοι. Τροφοδοτούν και εμψυχώνουν τους κομμουνιστές όπου Γης, όλες τις δυνάμεις που πασχίζουν, για την ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.


ΣΕΛ.  5  -  7

Το αίσχος της ΝΕΤ

Παρασκευή βράδυ η... εκσυγχρονισμένη ΝΕΤ έδωσε πρόσθετα δείγματα της αντικομμουνιστικής της υστερίας, που καθοδηγεί ο Κ. Σημίτης, διά των Τσουκάτου - Πανταγιά. Στην εκπομπή "Ριμέικ", ιδιαίτερα η δημοσιογράφος Ρ. Θεολογίδου, αλλά και οι Αλ. Ρήγος και Χρ. Μίσσιος, συναγωνίστηκαν επάξια τους πρώτους διδάξαντες τον αντικομμουνισμό, τη διαστρέβλωση της ιστορίας, την εμπάθεια κατά του ΚΚΕ. Για να υπερασπιστούν τον Αρη και τον Τσε, υποτίθεται!

Στο περιεχόμενο της εκπομπής θα επανέλθουμε αναλυτικά. Για την ώρα, επαναλαμβάνοντας το "αίσχος ΝΕΤ", τους κάνουμε γνωστό ότι σύντομα θα δουν χιλιάδες κομμουνιστές να διαδηλώνουν την αγανάκτησή τους έξω από τη ΝΕΤ.


Προσφορές προς τιμήν των 80χρονων του ΚΚΕ

  • Ο Κοσμάς Παπαδόπουλος προσφέρει στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Ζωγράφου, 2.000.000 δρχ., για να στέκεται πάντα όρθιο, να βοηθάει την εργατική τάξη.
  • Ο Παναγιώτης Βαζούρας και η οικογένειά του προσφέρουν 1.000.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Θησείου
  • Ο Παναγιώτης Μακρής,παλαίμαχος κομμουνιστής και επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, προσφέρει 500.000 δραχμές, προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ και των ηρώων αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, της Πελοποννήσου.
  • Τιμή και δόξα για την 80χρονη ύπαρξη και δράση. Για τα 80χρονα και στη μνήμη της αξέχαστης συντρόφισσάς μου Σοφίας, προσφέρω 500.000 δρχ.

Περικλής Πεταλωτής

  • Οι Δημήτριος και Ευσταθούλα Χαλάτση από την ΚΟΒ "Αγ. Νικολάου" Πατησίων πρόσφεραν 200.000 δρχ.
  • Οι Α.Χ.Κ. και Φ.Α.Χ. πρόσφεραν 300.000 δρχ.
  • Η Βάσω Χατζηαντωνίου - Ζαχαριάδη) πρόσφερε, μέσω ΝΕ Λέσβου, 500.000 δρχ.
  • Ο Διονύσης Γεωργάτος προσφέρει 100.000 δραχμές προς τιμήν των 80χρονων του Κόμματος και στη μνήμη των αγωνιστών της Μακρονήσου.
  • Ο Θαν. Γεροχρήστος,μέλος του ΚΚΕ και ο Κ.Θ.,οπαδός του Κόμματος, προσφέρουν προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ στην ΚΟΒ ΠΕΣΙΝΕ, ως πρώτη δόση, 100.000 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ