Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Οχτώβρη 1997

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ 80ΧΡΟΝΩΝ
Η ενίσχυση
του
ΚΚΕ δύναμη στα χέρια του λαού

Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος. Το δίμηνο Νοέμβρη και Δεκέμβρη η μεγάλη Οικονομική Εξόρμηση

Το ΚΚΕ ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να προϋπαντήσει τα 80 χρόνια ένδοξης ζωής και δράσης. Η επέτειος του φετινού Νοέμβρη θα αποτελέσει την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 80χρονα που θα διαρκέσουν έναν ολόκληρο χρόνο. Προς τιμήν των 80χρονων, η ΚΕ του Κόμματος προκήρυξε δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση για το διάστημα Νοέμβρης - Δεκέμβρης 1997. Η Κεντρική Επιτροπή με ανακοίνωσή της, που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο και ζητά την οικονομική του προσφορά, προκειμένου να μπορέσει το Κόμμα μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πάλης του. Η απαραίτητη οικονομική αντοχή αποτελεί, στους σημερινούς ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς, σημαντική προϋπόθεση για την καλύτερη ιδεολογική και πολιτική παρουσία του ΚΚΕ, στους μεγάλους κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς αγώνες. Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους όσοι όλα τα χρόνια, και ιδιαίτερα τα τελευταία δίσεκτα, το βοήθησαν και το στήριξαν, που βλέπουν την ανάγκη να μείνει το Κόμμα όρθιο, για να συνεχίσει να αγωνίζεται με ανιδιοτέλεια για τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Οικονομική Εξόρμηση σημαίνει πρώτα απ' όλα επαφή με πλατιές μάζες των εργαζομένων και της νεολαίας, συζήτηση πλατιά, ανοιχτή και για την πολιτική, και για την ιστορία του ΚΚΕ,τονίζει σε συνέντευξή του στο σημερινό "Ριζοσπάστη" ο Δ. Ζάχαρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Δεν είναι τυχαίο, επισημαίνει, ότι ένας από τους δείκτες της άμιλλας είναι και ο αριθμός των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας που θα στηρίξουν με τη συνδρομή τους το οικονομικό πλάνο. Η οικονομική επιτυχία της εξόρμησης θα δώσει καλύτερες δυνατότητες στην προβολή των θέσεων του Κόμματος, την ανάπτυξη των οργανώσεων, την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των ΕΒΕ, της νεολαίας.


ΣΕΛ.  6   -   7

Μηνύματα κλιμάκωσης των αγώνων

Η προχτεσινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και η επιτυχία της έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης της εργατικής τάξης της χώρας. Οι εργαζόμενοι έδειξαν έμπρακτα ότι δε χωρούν στα πλαίσια του "κοινωνικού διαλόγου" και της ταξικής συνεργασίας, όπου προσπαθούν να τους εγκλωβίσουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες, που αποτελούν σήμερα την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ. Οι εργατοϋπάλληλοι έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα με πιο έντονες, καλύτερα οργανωμένες και πιο μαζικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Διάστημα αρκετά κρίσιμο, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων με κάλπικα συνθήματα, όπως το ψευδεπίγραφο 35ωρο, που προπαγανδίζουν με όλα τα μέσα. Η εργατική τάξη, το ταξικό ρεύμα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει προβάλει τις προτάσεις του με τη δημοσιοποίηση των θέσεων της ΕΣΑΚ. Επίσης, αρχίζει τις επόμενες μέρες το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  10,    14,    34


Διεθνές Συμπόσιο
Η επικαιρότητα του σοσιαλισμού

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο Διεθνές Συμπόσιο, που πραγματοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, με θέμα "Ο σοσιαλισμός στον 21ο αιώνα"


ΣΕΛ.  8   -   9
Κοινωνική ασφάλιση
Επιχείρηση ολοκληρωτικής ανατροπής της

Η επιχειρούμενη "αναμόρφωση" του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Μια ανατομία της πολιτικής για την ασφάλιση επιχειρεί σήμερα ο "Ρ"


ΣΕΛ.  15   -   16,    33
Πάτρα
Επνιξαν τις φτωχογειτονιές

Με χιλιάδες τόνους λάσπη σε εκατοντάδες σπίτια, μικροβιοτεχνίες και καταστήματα της νοτιοδυτικής πλευράς της πόλης, "φιλοδώρησε" η κυβερνητική αναλγησία τους κατοίκους της Πάτρας. Αφορμή μια νεροποντή, στη διάρκεια της οποίας έσπασαν τα αναχώματα σ' ένα δημόσιο έργο και μετατράπηκε ένας χείμαρρος σε καταστροφικό ποτάμι


ΣΕΛ.  39
Αναγκαστικές συνενώσεις
Απανωτά "χαστούκια" δέχεται η κυβέρνηση

Ηχηρά "χαστούκια" έχει δεχτεί η κυβέρνηση από πολλές Τοπικές Ενώσεις δήμων και κοινοτήτων νομών, που με αποφάσεις τους έχουν ταχθεί ενάντια στο καταστροφικό για την ύπαιθρο πρόγραμμα "Καποδίστριας"


ΣΕΛ.  35
Αρης και προβοκάτορες

Γνωστά "ναυάγια" της ταξικής πάλης, όπως ο Φαράκος, που αυτοπροσδιορίζονται ως "πρώην", ακριβώς γιατί σήμερα αντιπροσωπεύουν το "τίποτα", έχουν το θράσος να πιάνουν στο στόμα τους λαϊκούς ήρωες που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους στον αγώνα ζητωκραυγάζοντας υπέρ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  10   -   11
Μονάδα Φλώρινας
Ενα σκάνδαλο σε πλήρη εξέλιξη

Ενώ αναμένεται να αποφασιστεί ποια πολυεθνική θα παίξει τελικά το ρόλο του "ανεξάρτητου εκτιμητή", οι μεθοδεύσεις για το έργο του Κοπελούζου συνεχίζονται στο παρασκήνιο


ΣΕΛ.  36   -   37
Ποδόσφαιρο
Εφοδος των πολυεθνικών

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα οργάνωσε η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας με θέμα "Το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα". Την ανάγκη άμεσων αλλαγών και χάραξης νέας στρατηγικής διαπίστωσαν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και σωστά τόνισαν ότι το πιο λαοφιλές άθλημα εκπέμπει SOS.


ΣΕΛ.  30

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ