Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Απρίλη 1995

ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ
στα δίκαια αιτήματα

Δεν τους δέχτηκε και πάλι ο πρωθυπουργός. Σήμερα συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Πανέτοιμοι να συνεχίσουν τους ενωτικούς αγώνες μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, είναι οι συνταξιούχοι όλης της χώρας.

Αυτή τη φορά το μήνυμα δεν έρχεται μόνο απ' την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ). Ερχεται απ' το χτεσινό μεγαλειώδες, αγωνιστικό και με νεανική μαχητικότητα, πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΣΕΑ, στην πλατεία Κάνιγγος. Χιλιάδες συνταξιούχοι γέμισαν την πλατεία και τ' απόσκια. "Δεν είμαστε ζητιάνοι", τόνισαν προς την κυβέρνηση, ενώ προς τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απηύθυναν την πρόσκληση, να μοιραστούν τον αγώνα τους γιατί αλλιώς θα μοιραστούν την ήττα. Στη συνέχεια, η λαοθάλασσα πλημμύρισε την Ακαδημίας μέχρι τη Βουλή, σε μια πορεία οργής για τα ψίχουλα που ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση.

Και πάλι στην Ηρώδου του Αττικού, οι συνταξιούχοι συνάντησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών, ενώ ο πρωθυπουργός απουσίαζε και πάλι. Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Τ. Χυτήρη και τον Φ. Ιωαννίδη, ενώ σήμερα το πρωί στις 9.30 π.μ., θα γίνει νέα συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με τους αρμόδιους υπουργούς.

Την πλήρη συμπαράσταση του ΚΚΕ και τη διαβεβαίωση ότι το Κόμμα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συνταξιούχων, έδωσε ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  16   -   17

Ελπιδοφόρο μήνυμα

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας αναδείχτηκαν και από τις προχτεσινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές ως η μοναδική, πανελλαδικά συγκροτημένη, παράταξη που σημείωσε άνοδο για τρίτη συνεχή χρονιά. Η αύξηση, φέτος, ήταν και σε ψήφους, αλλά και σε ποσοστό. Στα ΑΕΙ ξεπέρασε την παράταξη της Πολιτικής Ανοιξης και στα ΤΕΙ σταθερά ενίσχυσε τη θέση της ως τρίτη δύναμη.

Τα αποτελέσματα δείχνουν σαφή αποδοκιμασία της κυβερνητικής ΠΑΣΠ, ενώ η ΔΑΠ αδυνατεί να κερδίσει κάτι από αυτήν την καθίζηση. Συναγωνίζεται την ΠΑΣΠ σε πτώση η παράταξη της Πολιτικής Ανοιξης, ενώ επιβεβαιώθηκε η ανυπαρξία δυνάμεων του "ΣΥΝ".


ΣΕΛ.  19

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Ο Δήμος Μάνδρας προσφέρει 250.000 δραχμές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ