Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Μάρτη 1995

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ
ΨΕΥΤΙΚΕΣ
ΣΥΓΝΩΜΕΣ
και μετάθεση ευθυνών

Η κυβέρνηση έχει εξουσιοδοτήσει τους επικεφαλής των διμοιριών των ΜΑΤ, να αποφασίζουν τους τρόπους, που θα υλοποιούν τις εντολές που τους δίνονται

Την πλήρη ευθύνη της βάρβαρης επίθεσης σε βάρος των συνταξιούχων, φέρνει η ίδια η κυβέρνηση. Ο "Ρ" αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο Στ. Παπαθεμελής έχει εξουσιοδοτήσει με υπουργική απόφαση τους διμοιρίτες των ΜΑΤ να αποφασίζουν εκείνοι, κατά την κρίση τους, και χωρίς να ζητούν την έγκριση των προϊσταμένων τους, ποια τακτική θα ακολουθούν για να διαλύουν συγκεντρώσεις με τη χρήση δακρυγόνων, να έχουν "επίτευξη του μεγίστου αποτελέσματος" και μάλιστα "με την ελάχιστη δύναμη και στο βραχύτερο χρόνο"!

Ετσι το χτεσινό "συγνώμην" του υπουργού Δημόσιας Τάξης, καθώς και η απομάκρυνση δύο στελεχών της Αστυνομίας, εκτός από υποκριτικό, αποδεικνύεται ότι είναι και μια προσπάθεια κάλυψης της αυταρχικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων και καταδίκης κατά της βάρβαρης και άνανδρης επίθεσης σε βάρος των συνταξιούχων από όλες τις γωνιές της χώρας. Σωματεία συνταξιούχων, συνδικάτα, δήμοι, επιστημονικοί φορείς καταδίκασαν την κυβερνητική πρακτική και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους συνταξιούχους.

Μαχητική απάντηση στην τρομοκρατία έδωσαν χτες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, σε πικετοφορία που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή των σωματείων της Αθήνας.Ζήτησαν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των συνταξιούχων και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για την Τρίτη, 14 Μάρτη, στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο, στην πλατεία Κάνιγγος.


ΣΕΛ.  16   -   18

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και σε μια αίθουσα που φάνηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τόσες γυναίκες που αντιστέκονται, ξεκίνησε χτες το απόγευμα, το 6ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Γυναικείες αντιπροσωπείες απ' τα Βαλκάνια, την Κύπρο, γυναίκες από τα αστικά κέντρα αλλά κι από την ύπαιθρο της χώρας μας, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, γυναίκες αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και της γενιάς του Πολυτεχνείου, έδωσαν χτες το δικό τους παρών, οραματιζόμενες ένα διαφορετικό μέλλον.


ΣΕΛ.  23

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) πρόσφερε 400.000 δρχ., έσοδα λαχειοφόρου αγοράς, ως δεύτερη δόση του συνολικού ποσού 700.000 δρχ. Η ΠΕΑΦΕ επίσης κάνει έκκληση στα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για τη διάσωση του αρχείου.
  • Η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΛΤΑ πρόσφερε 300.000 δρχ.
  • Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας προσφέρει 300.000 δρχ.
  • Ο Δήμος Καλαμάτας προσφέρει 250.000 δρχ.
  • Η απελθούσα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ασπροπύργου,με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Κ. Πολυχρονίου, πρόσφερε 500.000 δρχ. με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ.
  • Η Κοινότητα Λιμεναρίων Θάσου προσφέρει 400.000 δρχ.
  • Η Κοινότητα Καλλιράχης Θάσου προσφέρει 200.000 δρχ.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ

Χρέος μας

να σώσουμε

τον πολιτισμό

Υλικά από τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, με αφορμή την επερώτηση του ΚΚΕ για τον πολιτισμό

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Να γίνει η ΓΣΕΕ

ταξικό

συνδικάτο

Ο γγ της ΓΣΕΕ, Γιώργος Μαυρίκος, μιλά στο "Ρ" λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των εργασιών του 28ου Συνεδρίου της




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ