Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Γενάρη 1995

Θυσία στα μικροκομματικά αδιέξοδα ο φόρος τιμής στα θύματα του φασισμο

Με φαρισαϊσμούς, μισόλογα και μικροπολιτικά τρικ επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δικαιολογήσει την απαράδεκτη απουσία της Ελλάδας από τις εκδηλώσεις του Αουσβιτς


ΣΕΛ.  3

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
ΑΠΕΙΛΗ
ΑΝΑΚΟΠΗΣ
στις καρδιολογικές μονάδες

Η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, ανοίγει το δρόμο στην "ιδιωτική πρωτοβουλία"

Παγιδευμένες στη λιτότητα της κυβερνητικής πολιτικής και τη συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας είναι και οι έξι καρδιολογικές μονάδες στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Μια διαφορετική πλευρά απ' αυτή που συνήθως γίνεται δέκτης ο Ελληνας πολίτης όταν χρειάζεται να επισκεφθεί τις μονάδες αυτές, έδωσαν χτες οι πέντε απ' τους έξι διευθυντές των μονάδων της χώρας, σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η ΕΙΝΑΠ. Μέσα σε ένα καθεστώς εγκατάλειψης, σοβαρών δυσλειτουργιών και ελλείψεων, διενεργούν 2.500 επεμβάσεις - απ' τις 7.500 που χρειάζεται η χώρα μας κάθε χρόνο - εφημερεύουν όλο το 24ωρο και παράγουν σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό έργο.

Οι ίδιοι οι καρδιοχειρούργοι αναγνώρισαν ότι αποτελεί, ίσως, πολυτέλεια να συζητούν μόνο για τα προβλήματα της καρδιοχειρουργικής, όταν ολόκληρη η δημόσια υγεία δοκιμάζεται. Είναι, όμως, ένας τομέας που απορροφά αντικειμενικά μεγάλα ποσά και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της γενικότερης πολιτικής+ατ σιωπηρής υποβάθμισης και παράδοσής του στα διάφορα οργανωμένα κυκλώματα της λεγόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Την ίδια στιγμή, οι καρδιοχειρούργοι θεωρούν σκανδαλώδη τη μεταχείριση του κράτους προς το "Ωνάσειο", ενώ η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ σημείωσαν το υπάρχον νομικό κενό στο καθεστώς του Κέντρου και τάχτηκαν υπέρ της ουσιαστικής ένταξής του στο δημόσιο σύστημα υγείας.


ΣΕΛ.  19

Σαν "αγγαρεία" και "αναγκαίο κακό" αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού, για προσλήψεις στο δημόσιο. Η επιτυχία του, ελάχιστα την ενδιαφέρει, αφού η "δουλιά" της γίνεται μέσω άλλων διαδικασιών, λιγότερο... αδιάβλητων. Ακριβώς γιατί αυτό που επιδιώκει είναι να κάνει εμπόριο ελπίδων στην αγορά των εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανέργων. Προϊόν αυτής της πολιτικής ήταν οι χτεσινές εικόνες στο ισόγειο του υπουργείου Προεδρίας και το "χιλιάρικο της ντροπής".

ΣΕΛΙΔΕΣ


ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αναβρασμός στα

καπνοχώρια

Ο "Ρ" κοντά στους καπνοπαραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί που το "φως" δε φαίνεται στον ορίζοντα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Σ. Μπέλοφ

μιλά για το

μπάσκετ "του"

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Τα εργοστάσια

έγιναν πια

"κουφάρια"...

Το χρονικό της ερήμωσης της πόλης, που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν το "Μάντσεστερ" της Ελλάδας


Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λευκάδας,με ομόφωνη απόφασή του, προσφέρει 200.000 δρχ. για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου.
  • Ο "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944" προσφέρει για τη διάσωση του αρχείου του ΚΚΕ το ποσό των 200.000 δραχμών.
  • Ο Δήμος Σκιάθου πρόσφερε για τη διάσωση του αρχείου 200.000 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ