Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Γενάρη 1995

Τελεσίγραφο προς ιθαγενείς από την Κομισιόν για τα Σπάτα

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Επιτροπής στο βρόμικο πόλεμο των οικονομικών συμφερόντων. Μετέωρη η ανάθεση και κατασκευή του αεροδρομίου, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  5

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
ΘΛΙΒΕΡΑ
ΜΝΗΜΕΙΑ
δικομματικής αναλγησίας

Στο 75% έφτασαν οι άνεργοι στη Βόρεια Εύβοια! Στο 41,1% στην Κοζάνη! Το μαρτυρικό Λαύριο συνεχίζει να δέχεται επανωτά πλήγματα

Βορειοκεντρική Εύβοια, Λαύριο, Πάτρα, Θήβα, Μαγνησία, Κοζάνη... Τα μνημεία της αποβιομηχάνισης και τα κάστρα της ανεργίας μνημόνευσαν ξανά χτες οι επικεφαλής του ΟΑΕΔ. Οχι για να παρουσιάσουν κάποια αξιόπιστη πρόταση αναζωογόνησης, κόντρα στην πολιτική, που πριν η ΝΔ και τώρατο ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν, αλλά απλά για να ξύσουν τις ανοιχτές πληγές και να επισημοποιήσουν στοιχεία - σοκ για την έκταση της ανεργίας σ' αυτές τις περιοχές, στις οποίες προστίθενται και άλλες. Στο 75% έφτασαν οι άνεργοι στη Βόρεια Εύβοια! Στο 41,1% στην Κοζάνη! Το μαρτυρικό Λαύριο, που βίωσε την απώλεια του 60% των θέσεων εργασίας σε μια τριετία ('89-'92), συνεχίζει να δέχεται επανωτά πλήγματα. Για την Πάτρα, οι σχετικές μελέτες ανεβάζουν την ανεργία στο 18% (;). Στη Θήβα, την τριετία '91-'94, έκλεισαν 32 επιχειρήσεις και απολύθηκαν 1.213 εργαζόμενοι. Για τη Μαγνησία και ειδικότερα για την περιοχή Αλμυρού, δεν υπάρχουν καν επίσημα στοιχεία, που να υπολογίζουν την ...ανυπολόγιστη ανεργία...

Παρ' όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η μάστιγα της ανεργίας μονιμοποιείται και εξαπλώνεται, οι επικεφαλής του ΟΑΕΔ κρίνουν ότι η επιμήκυνση της επιδότησης των ανέργων δεν είναι μέτρο που συμφέρει τον Οργανισμό και τους επιδοτούμενους! Εθεσαν, έτσι, αυθημερόν υπό αίρεση τις υποσχέσεις που έδωσε χτες ο υπουργός Εργασίας για επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης και για αύξηση των επιδομάτων ανεργίας.

ΣΕΛΙΔΑ 12

ΛΕΖΑΝΤΑ 1ου θεματος

Στειχειώνουν οι μηχανές στου Σκαλιστήρη εδώ και πολλά χρόνια


Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Ο Δήμος Καλαμπάκας 500.000 δρχ.
  • Ο Δήμος Πύλης 300.000 δρχ.
  • Ο Δήμος Φαρκαδώνας 200.000 δρχ.
  • Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κυμίνων Θεσσαλονίκης 200.000 δρχ.
  • Το Παράρτημα Ν. Ηρακλείου του Συνδικάτου Οικοδόμων 200.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου Αττικής, και καλεί τα μέλη του να συνεισφέρουν και με προσωπική εργασία.
  • Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ και η γυναίκα του ΣΟΦΙΑ πρόσφεραν στη ΝΕ Ηρακλείου 200.000 δρχ.
  • Το Παράρτημα Βέροιας της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) προσφέρει 200.000 δρχ. μετά από έρανο που πραγματοποίησε μεταξύ των μελών του μέσω ΚΟΒ Ημαθίας.
  • Ο Θ. Μ. πρόσφερε 200.000 δρχ.

Ομολογίες...

"

Εχουμε ένα υπερεθνικό, υπερκρατικό δημιούργημα, μια νέα δημοκρατία, χωρίς δήμο και θεσμούς"... "Υπάρχει αντισυνταγματικότητα εκ μέρους μας, γιατί έχουμε εκχωρήσει μη εκχωρούμενα δικαιώματα"... "Ας μιλήσουμε για την κοινή εξωτερική πολιτική, το άλλο φιάσκο"... "Με τα προβλήματα που η χώρα μας έχει σήμερα, δεν είναι δυνατόν, ούτε το Κοινοβούλιο να πάρει αποφάσεις, προκειμένου να δεσμεύσει τη χώρα για μια 20ετία. Σε τέτοια θέματα πρέπει να ερωτηθεί και ο λαός". Οι παραπάνω φράσεις αποτελούν αποσπάσματα από την παρέμβαση του Γ. Καψή, για την ΕΕ, στη συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που συζήτησε το θέμα της επικείμενης για το 1996 αναθεώρησης της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Το ΚΚΕ έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένο από τα παραπάνω. Δεν είχε αυταπάτες, τα είχε πει από την πρώτη στιγμή, όταν όλοι οι άλλοι υμνούσαν το "όραμα" του Μάαστριχτ. Ούτε και τώρα έχει αυταπάτες. Είναι πάλι το μόνο κόμμα, που υπογραμμίζει, σ' όλους τους τόνους, ότι η επικείμενη αναθεώρηση δεν πρόκειται να αλλάξει τον αντιδραστικό, αυταρχικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μια αναθεώρηση, αποφασισμένη από τους δημιουργούς του Μάαστριχτ, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, που προωθείται ερήμην των λαών της Ευρώπης και του λαού μας. Δεν επιτρέπεται, όμως, να αφήσουμε να μας την επιβάλουν, όπως το Μάαστριχτ, χωρίς να μας ρωτήσουν. Το αίτημα για δημοψήφισμα να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος από τώρα.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ