Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Γενάρη 1995

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ "Ρ"
Βυθίζονται στη χρεοκοπία οι δυνάμεις του δικομματισμού

Τα φαινόμενα της αναξιοπιστίας των κομμάτων της άρχουσας τάξης θα ενισχύονται, καθώς βαθαίνει συνεχώς ο ταξικός και υποταγμένος στο μεγάλο κεφάλαιο χαρακτήρας και περιεχόμενο της πολιτικής που ασκούν

Στα χέρια των εργαζόμενων βρίσκεται η δυνατότητα της απαιτούμενης απάντησης, στα έντονα φαινόμενα της αναξιοπιστίας και χρεοκοπίας των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων του τόπου, δηλώνει στο "Ρ" η Αλέκα Παπαρήγα,ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μια σημαντική δήλωση, που έρχεται να αναδείξει τις πραγματικές και βαθύτερες πολιτικές διαστάσεις των τελευταίων εξελίξεων και ταυτόχρονα να προβάλλει τις αναντικατάστατες και μοναδικές προϋποθέσεις για το σταμάτημα της σημερινής κατηφόρας, για μια ουσιαστική και φιλολαϊκή διέξοδο.

Ολόκληρη η δήλωση της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής: "Η αυριανή συζήτηση στη Βουλή, σχετικά με την πρόταση αναστολής της δίωξης και ιδιαίτερα τα όσα η πρωθυπουργική πρωτοβουλία κρύβει. Τα όσα είδαν τις μέρες αυτές το φως της δημοσιότητας και ακόμη περισσότερο, η εντεινόμενη συνεχώς και μάλιστα συναινετικά εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική αποκαλύπτουν ανάγλυφα τη χρεοκοπία των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων. Τη βαθιά τους αναξιοπιστία. Την τεράστια απόσταση, που τους χωρίζει από τους εργαζόμενους και το λαό. Φαινόμενα, που θα ενισχύονται, καθώς βαθαίνει συνεχώς ο ταξικός και υποταγμένος στο μεγάλο κεφάλαιο χαρακτήρας και περιεχόμενο της πολιτικής αυτής.

Μια απόσταση, που δεν μπορεί να "γεφυρωθεί" με ψευδεπίγραφες και δημαγωγικές, εκσυγχρονιστικές δήθεν θεωρίες περί θεσμών και ψευτο-ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού. Ούτε από τις όψιμες αντιδράσεις ορισμένων για την πληθώρα των φαινομένων υποκρισίας, διγλωσσίας και ανοιχτής κοροϊδίας των εργαζόμενων.

Η ανάγκη για μια ριζικά διαφορετική πορεία της χώρας έχει πλέον γίνει επιτακτική. Μια ουσιαστική αλλαγή, που δεν μπορεί να θεμελιωθεί και οικοδομηθεί παρά μόνο με την αδιάσπαστη ενότητα δυο παραγόντων: Σε μια πολιτική προς όφελος του λαού, από τη μια και την αποφασιστική συσπείρωση και στήριξή της από τους εργαζόμενους και το μαζικό λαϊκό κίνημα, από την άλλη.

Η πολύμορφη ανάπτυξη των αγώνων και η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων είναι σήμερα οι κρίσιμες και βασικές προϋποθέσεις".


Συνέντευξη

Οι μαθητές δε σκύβουν το κεφάλι

Κόντρα στα "εντάλματα" και τις "μολότοφ",

οι αυριανοί πολίτες της χώρες δηλώνουν

την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν

τον αγώνα

"Οι μαθητές δε θα επιτρέψουν σε κανέναν να διασπάσει και να τρομοκρατήσει τους αγώνες τους, είτε αυτός κρατάει κάποιο ένταλμα και έχει την υποστήριξη της αστυνομίας, είτε κρατάει κάποια μολότοφ και δημιουργεί επεισόδια στις πορείες, είτε με τη δράση και τις προτάσεις του, αποπροσανατολίζει τους αγώνες των μαθητών". Είναι νέα παιδιά. Προβληματίζονται, αναζητούν, αγωνίζονται. Είναι μαθητές - συνδικαλιστές. Παλεύουν για πραγματική μόρφωση, περιφρουρούν τις κινητοποιήσεις τους, δίνουν ορθά - κοφτά τις απαντήσεις τους σε όσους επιχειρούν να υποτάξουν το μαθητικό πνεύμα, ή να υπονομεύσουν τους αγώνες και τα όνειρά τους. Είναι μέλη της ΚΝΕ και μιλούν στο "Ρ" για το δημιουργικό προβληματισμό των μαθητών που δίνει προοπτική στον αγώνα τους.


ΣΕΛ.  24   -   25

Για την αντιμετώπιση των καταστροφών που υπέστησαν το κτίριο και συνολικά οι εγκαταστάσεις στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, ανοίχτηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 150/624722 - 93


Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Ο Κ. Λ. Γ., φίλος του Κόμματος, β δόση 500.000 δρχ. (σύνολο 1.000.000), στη μνήμη του εθνικού μας ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, που εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, του Νίκου Πλουμπίδη, του Γιάννη Ζεύγου και όλων των ανώνυμων και επώνυμων αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης και των γενναίων μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που έγραψαν σελίδες άφθαστου μεγαλείου και έδωσαν τη ζωή τους για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του αληθινού σοσιαλισμού που, αργά ή γρήγορα, θα επικρατήσει στη Γη.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας, με ομόφωνη απόφασή του, μετά από εισήγηση του δημάρχου κ. Β. Τράπαλη, προσφέρει ως ελάχιστη συμβολή 1.000.000 δρχ. για τη διάσωση των αρχείων, που αποτελούν ιστορικό ντοκουμέντο για τη χώρα μας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ