Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Γενάρη 1995

Οχι στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Στο πλάι των εργαζομένων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά, που για μια ακόμα φορά δήλωσαν την απόφασή τους να αγωνιστούν ενάντια στο ξεπούλημα, βρέθηκε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας: "Είναι χρέος όλων να κάνουμε τα ναυπηγεία κάστρα αντίστασης"


ΣΕΛ.  13

ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ "ΚΟΒΕΙ" ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ
ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ
με άνωθεν εντολή

Χειροπιαστά παραδείγματα για τα "διαπλεκόμενα συμφέροντα" της κυβερνητικής και οικονομικής εξουσίας

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η ένταση που ακολούθησε τα εύλογα ερωτηματικά και τα σχόλια γύρω από το πρωθυπουργικό "πόθεν έσχες", προσέλαβαν χτες νέες διαστάσεις, οι οποίες συνδυάζονται, πάνω απ' όλα, με ένα χειροπιαστό παράδειγμα των "διαπλεκόμενων συμφερόντων". Αυτών, που κρατούν στα χέρια τους τα ηνία της κυβερνητικής και οικονομικής εξουσίας σ' αυτό τον τόπο, όπως και αυτά της ενημέρωσης - χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Ενα αποκαλυπτικό παράδειγμα, για το πώς εννοούν την άσκηση της εξουσίας και του πραγματικού περιεχομένου των πολλών και ωραίων, που συχνά - πυκνά διακηρύσσουν.

Δύο έτοιμες και διαφημιζόμενες ήδη εκπομπές ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μεγάλης ακροαματικότητας, που ασχολούνταν και με το "πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού, "κόπηκαν" από τους αντίστοιχους ιδιοκτήτες, μετά από ανοιχτή παρέμβαση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και παρά την αντίθεση των δημιουργών τους. Οι πιέσεις μάλιστα που ασκούνται από την πλευρά της κυβέρνησης και από όλους εκείνους που κόπτονται, δήθεν, για την αντικειμενική ενημέρωση είναι τέτοιες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε "γραμμή" στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες να υποβαθμίσουν το όλο θέμα.


ΣΕΛ.  6   -   7

"Οι εικόνες που μπορείτε να δείξετε μιλούν από μόνες τους", είπε χτες ο υπουργός Υγείας Δ. Κρεμαστινός, στα εγκαίνια του τμήματος επειγόντων εξωτερικών ιατρείων στον Ευαγγελισμό. Το "πρότυπο" όμως, κατά τον υπουργό, τμήμα δεν έχει την απαραίτητη στελέχωση και υλικοτεχνική υποδομή, όπως απαιτείται για όλα τα νοσοκομεία και ειδικά για ένα νοσοκομείο "πρώτης γραμμής" όπως ο Ευαγγελισμός. Ετσι η λειτουργία του τμήματος αναβλήθηκε, τουλάχιστον, για μια βδομάδα...


ΣΕΛ.  14  -  15

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Με επιστολή του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητής Σταμάτης Ν. Αλαχιώτης γνωστοποίησε την προσφορά των 500.000 δραχμών ως συμβολή του Ιδρύματος για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ.

Ο "ΑΝΤΕΝΑ", το κανάλι που συχνά - πυκνά μετατρέπεται σε δίκτυο προπαγάνδας του Γλύξμπουρκ, που αποτέλεσε το τηλεοπτικό βήμα του Κοσκωτά, που με διάφορους τρόπους έχει διαπομπεύσει πολίτες, πολιτικούς και μαζικούς φορείς, με χτεσινοβραδινή του ανακοίνωση υποστηρίζει ότι λόγοι... δεοντολογίας (!) και ο νόμος (!) επέβαλαν το "κόψιμο" της εκπομπής.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ