Σελ. /1
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 1996

Δυναμικός και μαζικός ο αγώνας των ναυτεργατών

Σταθερά στο "πηδάλιο" του απεργιακού αγώνα σύσσωμοι οι ναυτεργάτες. Δεμένα στα λιμάνια έμειναν και χτες τα πλοία. Στο "φούντο" οι τρομοκρατικές μεθοδεύσεις εφοπλιστών - κυβέρνησης. Ρεσιτάλ αδιαλλαξίας και αυταρχισμού από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας


ΣΕΛ.  18   -   19

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με ανοιχτή τους επιστολή προς τον πρωθυπουργό, άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού τάσσονται στο πλευρό των αγροτών και επισημαίνουν ότι το κλειδί που θα ανοίξει τα μπλόκα το κρατάει στα χέρια του.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: "Κύριε πρωθυπουργέ, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός έτσι κι εμείς, οι άνθρωποι της τέχνης, του πολιτισμού και των γραμμάτων, παρακολουθούμε την κρίση που έχει ξεσπάσει εδώ και είκοσι μέρες από τα οξυμένα, πραγματικά, προβλήματα των αγροτών.

Εκτιμούμε πως ο αγώνας τους είναι δίκαιος.

Πιστεύουμε ότι το κλειδί, που θα ανοίξει τα μπλόκα, θα εκτονώσει την κατάσταση και θα συνδέσει και πάλι τη χώρα, το κρατάτε εσείς.

Γι' αυτό κάνουμε έκκληση, πριν η απόγνωση κυριαρχήσει στην πρακτική, να εγκαταλείψετε την αδιάλλακτη στάση σας, να δείτε τα δίκαια αιτήματά τους με μεγαλύτερη ψυχραιμία και να δώσετε λύσεις που θα διασφαλίζουν και τον ιδρώτα των αγροτών και το μέλλον της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας". Την ανοιχτή επιστολή υπογράφουν:

Νίκος Αντωνάκος,σκηνοθέτης, Αγγελος Αντωνόπουλος,ηθοποιός, Τάκης Αθηναίος,πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Αλυσσανδράκης,καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μπέττυ Βαλάση,ηθοποιός, Τίτος Βανδής,ηθοποιός, Γ. Βαρλάμος,ζωγράφος, Ασημάκης Γιαλαμάς,θεατρικός συγγραφέας, Ελένη Γερασιμίδου,ηθοποιός, Μπάμπης Δαραδήμος,γλύπτης, Θόδωρος Δερβενιώτης,μουσικοσυνθέτης, Χρυσούλα Διαβάτη,ηθοποιός, Βασίλης Διαμαντόπουλος,ηθοποιός, Ν. Ευγενίδης,ζωγράφος, Γιάννης Ζιώγας,επίκ. καθηγητής ΑΠΘ, Γιάννης Ζουγανέλης,μουσικός - ηθοποιός, Γιάννης Θωμόπουλος,τραγουδιστής, Δ. Καλαμάρας,γλύπτης, Γιάννης Καλαντζόπουλος,ηθοποιός - σκηνοθέτης, Μίρκα Καλαντζοπούλου,ηθοποιός, Γιώργος Κατσαρός,μουσικοσυνθέτης, Στ. Κλημόπουλος,καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας, Βασίλης Κολοβός,ηθοποιός, πρόεδρος της ΠΟΘΑ, Γρηγόρης Λαμπριανίδης,μουσικός, γγ Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Χρήστος Λεοντής,μουσικοσυνθέτης, Μιχ. Μερακλής,καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Εύα Μελά,πρόεδρος Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γ. Μισιρλής,καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Αλέκα Παϊζη,ηθοποιός, Βασίλης Παπακωνσταντίνου,τραγουδιστής, Τερψιχόρη Παπαστεφάνου,μουσουργός, Τάκης Ρακιντζής,μουσικός, Κώστας Ρόθος,γλύπτης, Γιώργος Σαρηγιάννης,καθηγητής ΕΜΠ, Γερ. Σπαθής,αναπλ. καθηγητής ΕΜΠ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ, Λάζος Τερζάς,ηθοποιός, Παύλος Τάσιος,πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Στ. Τριάντης,γλύπτης, Νικήτας Τσακίρογλου,ηθοποιός, Γ. Φαρσακίδης,ζωγράφος, Αννα Φόνσου,ηθοποιός, Λάκης Χαλκιάς,τραγουδιστής.



Ο ΣΕΒ στηρίζει και αξιώνει!

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες στηρίζουν δημόσια τον αντιλαϊκό παροξυσμό της κυβέρνησης και τον κρατικό προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, αλλά, παράλληλα, κλιμακώνουν τις αξιώσεις τους και απαιτούν "εδώ και τώρα" ... διορθωτικές παρεμβάσεις και τροποποιήσεις, ώστε να εξασφαλιστεί ταχύτερα η σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας


ΣΕΛ.  24
ΠΕΡΟΥ
Εκατοντάδες οι όμηροι των ανταρτών

Περισσότερους από 300 ομήρους κρατούν από χτες, στο σπίτι του Ιάπωνα πρεσβευτή στο Περού, οι αντάρτες της οργάνωσης "Τουπάκ Αμάρου", ανάμεσά τους και τον Ελληνα πρεσβευτή σ' αυτήν τη χώρα


ΣΕΛ.  23
Εκτός ελέγχου το ισοζύγιο πληρωμών

Στο ύψος - ρεκόρ των 3,7 δισ. δολαρίων, έφτασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας στο 7μηνο Γενάρης - Ιούλης 1996, ενώ, σύμφωνα με όσα εκτιμούν παράγοντες της Τράπεζας της Ελλάδας, στο τέλος του χρόνου, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα αγγίζει ή και θα ξεπερνά τα 4,5 δισ. δολάρια!


ΣΕΛ.  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ