Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Μάη 1996

Συσπείρωση Μαχητικότητα Αισιοδοξία

Ο "εφ' όλης της ύλης" του συνεδριακού υλικού διάλογος, η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων σφράγισαν τη χτεσινή μέρα του συνεδρίου. Δεκάδες αντιπρόσωποι από όλες τις γωνιές της χώρας, από όλες τις ηλικίες, ανέπτυξαν την εμπειρία τους, τους προβληματισμούς τους, τα "ναι" και τα "όχι" τους, με γνώμονα την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δράσης του Κόμματος


ΣΕΛ.  5   -   12

ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΧΤΕΣΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΕΝΩΜΕΝΟΣ
ΑΓΩΝΑΣ
για ανθρώπινες συντάξεις

Κατηγορηματικά απορρίπτουν οι συνταξιούχοι τα εξευτελιστικά βοηθήματα, που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση

Χρειάστηκε να καταλάβουν το γραφείο του υπουργού Οικονομικών χτες οι ξωμάχοι της δουλιάς, για να υποχρεωθεί, τελικά, ο πρωθυπουργός, να τους καλέσει σε συνάντηση σήμερα στις 11 π.μ. Νωρίτερα, οι συνταξιούχοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κάνιγγος και με πορεία κατέληξαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου τους περίμενε η Αστυνομία, αλλά και η προκλητική στάση του υπουργού Οικονομικών, που τους καλούσε στο γραφείο του στο Γενικό Λογιστήριο, για να τους... δεχτεί.

Οι συνταξιούχοι απορρίπτουν, με αγανάκτηση, το πόρισμα της Επιτροπής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, τονίζοντας ότι οι 5.753 δραχμές επιπλέον για τους χαμηλοσυνταξιούχους, με τη μορφή βοηθήματος για το 1996, οδηγούν στη λογική της κρατικής ελεημοσύνης. Χτες αναγκάστηκαν, για άλλη μια φορά, να κατέβουν στους δρόμους της Αθήνας και άλλων 9 πόλεων.

"Δε χρειάζονται αυταπάτες, αρνητική θα είναι η απάντηση του πρωθυπουργού και θα χρειαστεί συντονισμός και κλιμάκωση του αγώνα για να 'χει επιτυχία", δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της κατάληψης, ο γγ της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,ο οποίος, μαζί με τον Χρ. Πρωτόπαππα, μεσολάβησε για να κλειστεί η συνάντηση."Την ενωμένη δράση, τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια των συνταξιούχων" χαιρετίζει, με ανακοίνωσή του, το προεδρείο του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ,ενώ την έμπρακτη συμπαράσταση του Κόμματος εξέφρασαν, με την παρουσία τους στο υπουργείο Οικονομικών, οι βουλευτές Γερ. Αραβανής και Στρ. Κόρακας


ΣΕΛ.  19

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Η ΠΟΠΗ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ προσφέρει 200.000 δρχ. για την καλύτερη επιτυχία του Συνεδρίου.
  • Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ από τη Γερμανία προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου, 100.000 δρχ.
  • Τα μέλη της ΚΟΒ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Θεσσαλονίκης προσφέρουν 100.000 δρχ. στη μνήμη των δικηγόρων, μελών του ΚΚΕ: Γιώργου Γαβριλάκη,Πασχάλη Ανδρόνικου,Ολγας Κανάκη,Γεώργιου Παπαθανασίου,Σύλλα Παπαδημητρίου,Χαρίλαου Θυμιογιάννη,Σωκράτη Γλύστρα,Γεώργιου Πανάγου,και Ηλία Κεφαλίδη.
  • Ο ΓΙΩΡΓΟΣ και η ΡΕΝΑ ΤΣΑΜΑΚΙΔΟΥ προσφέρουν 110.000 δρχ. ως δεύτερη δόση και συμπλήρωσαν το πλάνο τους των 200.000 δρχ.
  • Η ΠΕΠΗ ΔΑΡΑΚΗ πρόσφερε, μέσω της ΚΟΒ Λογοτεχνών, 100.000 δρχ.
  • Τα μέλη της ΚΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ προσφέρουν 100.000 δρχ.
  • Ο σ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ προς τιμήν του 15ου Συνεδρίου και στη μνήμη όλων των κομμουνιστών που έπεσαν για τα ιδανικά του κομμουνισμού, προσφέρει 100.000 μέσω ΚΟΒ Περισσού.
  • Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ προσφέρει 100.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Φάρου Ν. Σμύρνης στη μνήμη του συζύγου της Παναγιώτη Τσιλιμίγκρα,μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στη μνήμη των γονιών της Ελένης και Νίκου Τεγούλια.
  • Η ΜΕΛΙΔΟΥ προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, 100.000 δρχ. στη μνήμη της Αύρας Παρτσαλίδη και των μελών της ΚΟΒ Χολαργού, που έφυγαν από τη ζωή πιστοί στα ιδανικά του ΚΚΕ.
  • Η ΠΟΝΤΙΑΚΗ γειτονιά της Αθήνας, τα Ανω Παλαιά Σφαγεία προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων 280.000 δρχ. Απ' αυτές 210.000 δρχ. πρόσφεραν οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ και 70.000 δρχ. οι οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους στον αγώνα για τη λευτεριά της πατρίδας, την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη και το σοσιαλισμό.


Πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις στους βιομηχάνους

"Ναι σε όλα", είπε χτες ο Κ. Σημίτης στις αξιώσεις των βιομηχάνων, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ και προεξόφλησε τη νέα σκλήρυνση της λιτότητας


ΣΕΛ.  20  -  21
Εκρηκτική η κατάσταση στη ΝΔ

Μετωπική σύγκρουση του Εβερτ και Μητσοτακικών στελεχών, στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. "Δεν πάει άλλο", προειδοποίησε ο αρχηγός της ΝΔ. Εντονο το κλίμα διάσπασης


ΣΕΛ.  13
Οχι στο "σπάσιμο" του καμποτάζ

Αγωνιστικό προσκλητήριο ναυτεργατών, εργαζομένων του Πειραιά και συνταξιούχων αύριο στο λιμάνι, για την υπεράσπιση του καμποτάζ και την Πέμπτη στην ακτή Μιαούλη, για την προστασία των δικαιωμάτων τους και κατά της ανεργίας


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ