Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Μάρτη 1996

Καθεστώς ... "Λευκής Βίβλου" στην κλωστοϋφαντουργία

Καθεστώς περιορισμένης βδομαδιάτικης εργασίας, με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών, επέβαλαν στα ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΣΑΚΑΛΙΔΗ και στα ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΕΛΛΗΣ. Προς ομαδικές απολύσεις στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ, στα Γιαννιτσά!


ΣΕΛ.  15

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ
ΠΥΛΕΣ
για το ξεπούλημα του ΟΤΕ

Στο ιδιαίτερα χαμηλό ποσό των 1.676 δισ. δρχ. προσδιόρισε τελικά η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, την αξία της μεγαλύτερης και πλέον κερδοφόρας ελληνικής επιχείρησης

Την εμμονή της στο ξεπούλημα του ΟΤΕ, της πιο κερδοφόρας επιχείρησης του δημοσίου και της μεγαλύτερης της χώρας, και μάλιστα σε τιμή "όσο όσο" επαναβεβαίωσε με χτεσινή της απόφαση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η Κυβερνητική Επιτροπή αποφάσισε να προωθηθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, σύμφωνα ακριβώς με τις επιταγές των Βρυξελλών που προβλέπουν την "απελευθέρωση" των τηλεπικοινωνιών και την παράδοσή τους στις πολυεθνικές, προσδιορίζοντας μάλιστα τη συνολική αξία του Οργανισμού στο ευτελές επίπεδο των 1.676 δισεκατομμυρίων δραχμών. Η κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα χαμηλή εκτίμηση της αξίας του ΟΤΕ εξυπηρετεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την ευκολότερη διαπραγμάτευση πώλησης μεγάλων "πακέτων" μετοχών σε πολυεθνικές, που αποτελεί το επόμενο στάδιο του σχεδίου της κυβέρνησης. Ηδη εκπρόσωποί της έχουν ξεκινήσει επαφές με ξένους οίκους σε μια προσπάθεια να... διαφημίσουν τα οφέλη που προσφέρονται σε όσους αποφασίσουν να πάρουν μέρος στο μεγάλο φαγοπότι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακολουθούμενες από την κυβέρνηση διαδικασίες καθώς επίσης και ο προσδιορισμός της αξίας του ΟΤΕ διαμορφώθηκαν, με τη συναίνεση και του κόμματος της ΝΔ.


ΣΕΛ.  23

Σε χωματερή μετατρέπει τον Πειραιά η άρνηση του δημάρχου της πόλης, Στ.Λογοθέτη, να "παγώσει" την εκχώρηση του ελέγχου της στάθμευσης στην ιδιωτική εταιρία ΣΕΛΜΟ. Χτες, ο δήμαρχος εμφανίστηκε ανοιχτά υπέρμαχος των συμφερόντων της ιδιωτικής εταιρίας, αρνήθηκε ακόμα και το διάλογο στους εργαζομένους, με αποτέλεσμα να προκαλέσει αποφάσεις για ένταση των κινητοποιήσεων.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο δήμο αποφάσισε, σχεδόν ομόφωνα, νέες κινητοποιήσεις για σήμερα και αύριο, δίνοντας έτσι μία ακόμα απάντηση στους ισχυρισμούς του Λογοθέτη ότι μόνο μια μειοψηφία απεργεί.


ΣΕΛ.  16

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
  • Οι σύντροφοι ΑΝΤΩΝΗΣ και ΜΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥ,προσφέρουν 500.000 στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων για το 15ο Συνέδριο.
  • Ο ΤΑΣΟΣ ΡΑΣΙΑΣ προσφέρει, ως πρώτη δόση, 100.000 δρχ. στη μνήμη του Σπύρου Κωτσάκη

Οι υποκινητές

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος και ιδιαίτερα οι αγροτικές, έχουν πολιτικά κίνητρα και υποκινητής τους είναι το ΚΚΕ. Αυτά λένε, χωρίς να ντρέπονται, διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες. Τα χτεσινά "ΝΕΑ" δε, ανέλαβαν εργολαβικά να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους ότι το ΚΚΕ υποθάλπει την "κοινωνική αναταραχή" και φρόντισαν να αποδώσουν την παραπάνω θέση σε ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα. Αυτά υπονόησε με το δικό του τρόπο και ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας.

Τέτοια λένε και υποστηρίζουν οι λογής λογής "εκσυγχρονιστές" και φαντάστηκαν πως ξεμπέρδεψαν με τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Πίστεψαν πως έτσι μπορούν να επιβάλουν την... τάξη και - κυρίως - ν' αποκρύψουν την αλήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι ο πραγματικός υποκινητής των λαϊκών διαμαρτυριών είναι η ίδια η κυβέρνηση, με την πολιτική που ακολουθεί απέναντι σε εργάτες, αγρότες και συνταξιούχους. Αυτή η πολιτική, του βίαιου εξανδραποδισμού και του εμπαιγμού, κατεβάζει στους δρόμους τα λαϊκά στρώματα. Οσο για τους κομμουνιστές και το ΚΚΕ, ας το καταλάβουν καλά όλοι τους. Οχι μόνο θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων. Οχι μόνο θα είναι μπροστάρης στους αγώνες τους, αλλά θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να γίνει ακόμα περισσότερο αντιληπτό ότι πολιτικοί είναι οι λόγοι των αντιλαϊκών εμμονών της κυβέρνησης, άρα πολιτική πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους.



Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις στη "Χαλυβουργική"

Με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις αποφάσισαν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι της "Χαλυβουργικής" στα τελεσίγραφα του ιδιοκτήτη για ομαδικές απολύσεις και παραπέρα συρρίκνωση της επιχείρησης.


ΣΕΛ.  14
Ο πρώτος λόγος ανήκει στις ΗΠΑ

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, με δεδομένη την αμφισβήτηση της κυριαρχίας, τουλάχιστον, της Ιμιας, επιδιώκει η Αγκυρα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί στον ίδιο δρόμο κάτω από το βάρος των πιέσεων της Ουάσιγκτον


ΣΕΛ.  3
Δε θέλουν ούτε τα "ψιλά" της ΑΓΕΤ

Το ΠΑΣΟΚ, που ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε δεσμευτεί να ακυρώσει τη σύμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ για την πώληση της ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ στους Ιταλούς, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει και το υπόλοιπο πακέτο μετοχών του δημοσίου (που κατέχει μέσω της Εθνικής) στην "Καλτσεστρούτσι"


ΣΕΛ.  19
Το "μεγάλο φαγοπότι" συνεχίζεται

"Πράσινο φως" και για τη λεωφόρο Σταυρού - Ελευσίνας έδωσε χτες η Κυβερνητική Επιτροπή, ενώ σήμερα συζητείται στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή η σκανδαλώδης σύμβαση για τη ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου. Το μοίρασμα της "πίτας" των δισ. από την κυβέρνηση προς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θα έχει κι άλλα "πιάτα"...


ΣΕΛ.  16
Φρίκη, θάνατος, απόγνωση

Δεκάξι μικρά παιδάκια και η δασκάλα τους πλήρωσαν το αμόκ ένοπλου σε χωριό της Σκοτίας, ο οποίος αφού έσπειρε τον τρόμο και το θάνατο αυτοκτόνησε


ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ