Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Φλεβάρη 1996

"Αέρας κοπανιστός", η προσφορά για το Ναυπηγείο Ελευσίνας

Σε στημένο παιχνίδι, στο οποίο ενέχονται κυβερνητικοί παράγοντες, παραπέμπει η όλη μεθόδευση. Το "πείραμα" Περατικού ξεδιπλώνεται ξανά μπροστά στους εργαζόμενους και η μόνη σαφής δέσμευση αφορά την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων


ΣΕΛ.  13

ΟΡΓΙΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΗΜΙΤΗ
ΜΟΝΙΜΗ
ΑΠΕΙΛΗ
η πολιτική υποταγής

"Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η ΔΕΕ δε διασφαλίζουν στο ελάχιστο τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας", τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Απεγνωσμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού, εξωραϊσμού και απόκρυψης των πραγματικών διαθέσεων και της πολιτικής των "Ευρωπαίων εταίρων" απέναντι στα εθνικά μας συμφέροντα, καταβάλλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, σε στιγμές μάλιστα που νέοι άμεσοι και έμμεσοι εκβιασμοί προβάλλονται από τους ισχυρούς της "Κοινότητας". Αμεσος στόχος της κυβέρνησης Σημίτη να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό τη στάση των "εταίρων", αλλά και να δικαιολογήσει την πολιτική "ενεργότερης υποτέλειας" που σχεδιάζει να ακολουθήσει απέναντί τους.

Πίσω από τις δηλώσεις "ικανοποίησης" του πρωθυπουργού για τη στάση των "εταίρων" σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, προβάλλει ανάγλυφη η απλή αλήθεια, την οποία επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: "Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η ΔΕΕ δε διασφαλίζουν στο ελάχιστο τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας. Αντίθετα αποτελούν μεγάλη απειλή, καθώς φροντίζουν να κατοχυρώνουν με όλα τα μέσα τα ισχυρά συμφέροντα των πολυεθνικών και των βιομηχάνων τους στα Βαλκάνια και στο "τρίγωνο" Ελλάδα - Τουρκία - Κύπρος".

Αξίζει να σημειωθεί ότι Βρυξέλλες - Βόννη - Παρίσι εμφανίστηκαν απόλυτα ευθυγραμμισμένες απέναντι στα ελληνικά αιτήματα: Μοίρασαν απλόχερα "κατανόηση" για αυτά, αλλά επί της ουσίας δεν υπήρξε καμία δέσμευση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας.


ΣΕΛ.  5,   6  -  7

Καθόλου... νηστίσιμες δεν είναι οι τιμές για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, καθώς ορισμένα είδη αυξήθηκαν μέχρι και 100% σε σχέση με πέρσι. Πάντως, κοντά στις τιμές καλό είναι να προσέξετε και την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζετε.

Σε ό,τι αφορά τον καιρό, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει άστατο καιρό για το τριήμερο


ΣΕΛ.  16   -   17



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ