Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 11 Ιούνη 1997

Συλλαλητήρια εργαζομένων αύριο στην Αθήνα και την Πάτρα

Αύριο, Πέμπτη, στις 7 μμ, πραγματοποιείται στην πλατεία Κάνιγγος το πανεργατικό συλλαλητήριο ενάντια στην παγίδα του "κοινωνικού διαλόγου" και στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση κυβέρνησης - βιομηχάνων. Το συλλαλητήριο οργανώνουν δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Αθήνας. Πανεργατική συγκέντρωση γίνεται αύριο και στην Πάτρα από 18 εργατικά σωματεία.


ΣΕΛ.  17

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ"
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ
ΔΩΡΟ
στη μεγαλοεργοδοσία

"Χέρι βοήθειας" έσπευσε να δώσει στην κυβέρνηση ο ΣΥΝ, στη διάρκεια της χτεσινής, προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τον "κοινωνικό διάλογο", που προκάλεσε ο ίδιος, δηλώνοντας ότι "δε θα αρνηθεί την αξία του κοινωνικού διαλόγου"!!!

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με θέμα τον διαβόητο "κοινωνικό διάλογο".

Ο λεγόμενος κοινωνικός διάλογος, ούτε κοινωνικός, ούτε καν διάλογος είναι, επισήμανε στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Είναι, ένα δώρο της κυβέρνησης προς την εργοδοσία. Δεν πρόκειται απλώς για μια διαδικασία, που πιθανά ή ενδεχόμενα να αποβεί σε βάρος των εργαζομένων, αλλά για μια ενέργεια που από το ξεκίνημά της στρέφεται κατά των εργαζομένων, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο πρωθυπουργός K. Σημίτης επανέλαβε για πολλοστή φορά τις γενικόλογες διακηρύξεις του, υπεραμυνόμενος της πολιτικής της ΕΕ, ενώ για μια ακόμα φορά δεν παρέλειψε να δηλώσει την υποταγή του στις επιταγές των βιομηχάνων. Δεν πρόκειται να αρνηθεί την αξία (!) του "κοινωνικού διαλόγου", έσπευσε να δηλώσει ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, ενώ στην επανάληψη των θέσεων των κομμάτων τους κινήθηκαν και οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΔΗΚΚΙ κατά τις παρεμβάσεις τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε χτες στη Βουλή τις προτάσεις του Κόμματος για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. Ο "Ρ" δημοσιεύει σήμερα το σύνολο αυτών των προτάσεων, παράλληλα με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ώστε ο αναγνώστης να αποχτήσει ολοκληρωμένη εικόνα για τη συνολική παρέμβαση του Κόμματος στη Βουλή κατά τη χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση.


ΣΕΛ.  6   -   10

Με συνοπτικές διαδικασίες προωθείται το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο

Με συνοπτικές διαδικασίες προχωρά η κυβέρνηση το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο, που ρίχνει το βάρος της χρηματοδότησης στα ασφαλιστικά ταμεία και αδειάζει τα αγροτικά ιατρεία, καθώς αφήνει "παράθυρο" για την κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας γιατρών στην ύπαιθρο. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου στην πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ενώ η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης συνεχίζει την εξόρμηση ενημέρωσης των εργαζόμενων και καταγραφής των προβλημάτων στα νοσοκομεία της πόλης.


ΣΕΛ.  20   -   21


ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Δουλεύοντας σαν σκλάβοι

Δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας σε υψόμετρο 600 μέτρων πάνω από τη θάλασσα. Θα βγουν στη σύνταξη, μόνο αν φτάσουν να ζουν 180 χρόνια. Η συνέχεια του οδοιπορικού του "Ρ" στη Δυτική Μακεδονία αποκαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για τη ζωή ανθρώπων καταδικασμένων να επιβιώσουν μόνο αν γίνουν υπεράνθρωποι


ΣΕΛ.  24
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ανυποχώρητοι ενάντια στο "δουλεμπόριο"

Με νέα κινητοποίηση χτες στην Ακτή Μιαούλη, οι ναυτεργάτες συνέχισαν τον αγώνα τους ενάντια στο "δουλεμπόριο" και τη μεσιτεία, διεκδικώντας αναδιοργάνωση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, σύμφωνα με τις προτάσεις των συνδικάτων τους


ΣΕΛ.  16
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Τοπικό σύμφωνο για "απασχολήσιμους"

Σε ό,τι δε διέπρεψαν ούτε οι διορισμένοι από την κυβέρνηση νομάρχες, φιλοδοξεί να διαπρέψει ο αιρετός κυβερνητικός νομάρχης Αθήνας. Κλείνοντας τα μάτια στην καταστροφή της παραγωγικής βάσης, που προωθεί η κυβέρνηση, επιχειρεί την υπογραφή συμφώνου για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των "απασχολήσιμων" ανέργων


ΣΕΛ.  23
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Δεν έβγαλε ακόμα το μαστίγιο...

Αξίωσε όμως, προς το παρόν, να δηλώνεται κάθε απεργία, τρεις μήνες πριν την πραγματοποίησή της. Αμεση απάντηση από τον Λεων. Αυδή: Ας ασχοληθεί με κάτι πιο εύκολο ο δήμαρχος


ΣΕΛ.  22

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ