Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Μάη 1997

Χέρι - χέρι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνηση και ΣΕΒ

Χέρι - χέρι, στη νέα αντιλαϊκή επίθεση, κυβέρνηση και ΣΕΒ

Λίγες ώρες μετά τη διατύπωση των νέων προκλητικών αξιώσεων - που πρόβαλαν χτες οι βιομήχανοι στην ετήσια γενική συνέλευσή τους για σκληρότερη λιτότητα και την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα - ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας διαβεβαίωσαν την ηγεσία του ΣΕΒ ότι οι επιθυμίες τους θα γίνουν από την κυβέρνηση πραγματικότητα!


ΣΕΛ.  18   -   19

"ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ" - "ΣΟΦΤΕΞ" - "ΠΥΡΚΑΛ"
"ΛΟΥΚΕΤΟ"
στη βιομηχανία της χώρας!

Η "Χαλυβουργική" κλείνει σε μια περίοδο που γίνονται μεγάλα έργα, τα οποία απαιτούν εκατομμύρια τόνους σίδερο. Ομως το σίδερο εισάγεται από την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ενωση!

Ενα βήμα πριν το "λουκέτο" βρίσκεται η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ,η ΣΟΦΤΕΞ έχει φτάσει στο "αμήν και η ΠΥΡΚΑΛ οδηγείται σε οριακή κατάσταση!

Τρεις βιομηχανικοί κολοσσοί, για τα ελληνικά δεδομένα, κλονίζονται συθέμελα, απειλώντας με νέα, σοβαρή, καθίζηση την παραγωγική βάση της χώρας και ομαδικές απολύσεις εργαζομένων.

Χτες ο πρόεδρος του ΔΣ της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των παραγωγικών τμημάτων της επιχείρησης, πλην ενός και διαθεσιμότητα για 180 εργαζόμενους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και παράλληλων απολύσεων! Η μεγαλύτερη ελληνική χαλυβουργία οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο, επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και υπογραμμίζονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης. "Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ - τονίζεται - κλείνει σε μια περίοδο όπου στη χώρα μας γίνονται μεγάλα έργα που απαιτούν, για την κατασκευή τους, εκατομμύρια τόνους σίδερο. Ομως το σίδερο εισάγεται από την Τουρκία και την ΕΕ! Αυτή είναι η πολιτική του μονόδρομου προς την ΕΕ, που στο όνομά της πίνει νερό η κυβέρνηση". Αύριο συγκαλείται εκτάκτως Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά στη μεγαλύτερη χαρτοβιομηχανία, τη ΣΟΦΤΕΞ,η χτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης φέρνει πιο κοντά την προοπτική της εκκαθάρισης ή ακόμα και της πτώχευσης, ενώ νέα σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα.

Προς απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις οδηγούνται οι εργαζόμενοι της ΠΥΡΚΑΛ,μετά από τη χτεσινή Γενική Συνέλευση. Την ανάγκη για ενιαίο δημόσιο φορέα αμυντικής βιομηχανίας υπογραμμίζει η "Εργατοϋπαλληλική Ενότητα".


ΣΕΛ.  16   -   17

ΛΕΩΝ ΑΥΔΗΣ
Ολοι στη μάχη για την Αθήνα

Οι κάτοικοι της Αθήνας πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υποστήριξη των συμφερόντων τους, των κοινωνικών τους κατακτήσεων, των ελεύθερων χώρων τους και του πρασίνου, του δικαιώματός τους να έχουν εξασφαλισμένους τους υλικούς όρους για την ανάδειξη της ανθρώπινης αξίας τους, επεσήμανε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Λεων. Αυδής, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα". Μιας παράταξης που φιλοδοξεί να γίνει ένα εργαλείο στα χέρια των κατοίκων της πρωτεύουσας για την παραπέρα ανάδειξη, προβολή και υποστήριξη των λαϊκών διεκδικήσεων. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής, ο Λ. Αυδής υπέβαλε την παραίτησή του από τη βουλευτική ιδιότητα, ώστε να μπορέσει να ασχοληθεί απερίσπαστος με τη δημοτική δουλιά και να δώσει με όλες του τις δυνάμεις τη μάχη για την Αθήνα


ΣΕΛ.  9


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Εκστρατεία κατά των ναρκωτικών

Η προσοχή μας βρίσκεται στην ανάπτυξη ενός ρωμαλέου νεολαιίστικου και μαζικού κινήματος, που θα διαδίδει πλατιά το σύνθημα "Οχι σε όλα τα ναρκωτικά", τόνισε ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν η ΚΝΕ και οι Κομματικές Οργανώσεις τις αμέσως επόμενες μέρες


ΣΕΛ.  5   -   7
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Περιοδεία στην Ημαθία

Με επισκέψεις στο εργοστάσιο "Νεστλέ", στο Πολυκλαδικό Λύκειο Βέροιας και στο νοσοκομείο της πόλης ξεκίνησε χτες το πρωί η περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα στην Ημαθία, ενώ το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με το Σωματείο Αστυνομικών Ν. Ημαθίας, περιόδευσε σε χωριά της περιοχής και έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Η περιοδεία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα


ΣΕΛ.  11
ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Ομολογούν τις μεθοδευμένες καταδίκες

Παρά την κατακραυγή και την καταγγελία των τρομοκρατικών διώξεων, δικών και καταδικών κατά των αγωνιστών αγροτών από κόμματα και μαζικούς φορείς των εργαζομένων, νέες δίκες οργανώνονται και σήμερα. Αποκαλυπτικές ομολογίες Ρέππα για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις...


ΣΕΛ.  23
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Εκσυγχρονισμός" με έμβλημα το '89!

Ο Δ. Ρέππας, σε ένα ρεσιτάλ "γιαννοπούλειου" κηρύγματος της εποχής των "αυριανιστικών" τηλε-διαγγελμάτων, ξεδίπλωσε το ιδεολογικό υπόβαθρο του "νέου ΠΑΣΟΚ", που αποτελείται από τους "πολύτιμους λίθους" του αντισοβιετισμού και της αναδρομικής "κοσκωτοποίησης" του δημόσιου λόγου!


ΣΕΛ.  8
ΚΝΕ
Στο ρυθμό του 23ου Φεστιβάλ

Στο ρυθμό του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ έχουν μπει οι οργανώσεις της ΚΝΕ στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις γειτονιές με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Οι νέοι κομμουνιστές, πρόσωπο με πρόσωπο με τη νεολαία, συζητούν για τη συντηρητική επέλαση ενάντια στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα των νέων, για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, για τον εντεινόμενο αυταρχισμό, για τη μάστιγα των ναρκωτικών, συζητούν για τους στόχους της νεανικής αντεπίθεσης


ΣΕΛ.  40

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ