Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 4 Μάη 1997

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Η γενιά
αυτή
θα σηκώσει την κόκκινη σημαία

Στους συνέδρους μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας ανασύνταξης των επαναστατικών δυνάμεων, αιώνας μιας καινούριας ανόδου του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος και μιας νέας σειράς κοινωνικών επαναστάσεων. Κι εσείς θα είσαστε οι μεγάλοι τυχεροί, αφού θα συμβάλετε στο ξανασήκωμα της κόκκινης σημαίας της σοσιαλιστικής εξουσίας σε αρκετές χώρες της Γης και στη δική μας,τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,μιλώντας χτες το πρωί στο 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Αυτό σημαίνει, συνέχισε, ότι η σημερινή γενιά της ΚΝΕ θα πάρει πάνω της σοβαρά καθήκοντα, σαν αυριανή ενήλικη γενιά του Κόμματος και του εργατικού κινήματος. Θα κριθείτε μπροστά σε πιο μεγάλα και υπεύθυνα καθήκοντα.

Η Γενική Γραμματέας του Κόμματος αναφέρθηκε, επίσης, διεξοδικά στα σημερινά προβλήματα, στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της νεολαίας, που καθορίζουν και τα άμεσα καθήκοντα της Κομμουνιστικής Νεολαίας, τονίζοντας πως όλα όσα αφορούν τους νέους και τις νέες αφορούν και την ΚΝΕ.Και συνδέοντας τη σημασία και τον ειδικό ρόλο, που θα διαδραματίσουν οι πολύμορφες, αγωνιστικές νεολαιίστικες συσπειρώσεις, με την πολιτική του ΚΚΕ, υπογράμμισε: "Αυτές οι κατευθύνσεις δεν είναι συνηθισμένες, έχουν πρόσθετη αξία σήμερα, γιατί αποτελούν τα ρυάκια, που θα τροφοδοτήσουν με νεανικές αγωνιστικές δυνάμεις τη διαδικασία συγκρότησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου".

Ειδικές αναφορές έκανε, ακόμη, στην πολυμέτωπη ιδεολογική επίθεση, που εξαπολύει η άρχουσα τάξη και οι σύμμαχοί της ενάντια στη νεολαία, τόνισε την ανάγκη συνολικής ιδεολογικής αντεπίθεσης και στάθηκε πιο ειδικά στο μέτωπο που πρέπει να ανοιχτεί, με μεγαλύτερη ένταση, κόντρα στη δημιουργία μισθοφορικών στρατών και την ιδεολογία, που οδηγεί στην εξάρτηση και την ψευτοφυγή από τα προβλήματα. "Δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε σε διλήμματα του τύπου "ιμπεριαλιστική συμφωνία ή ιμπεριαλιστική διαμάχη". Το βασικό ζήτημα είναι συμμόρφωση ή αντίσταση στον ιμπεριαλισμό", είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στον ελληνοτουρκικό διάλογο, ενώ για τα ναρκωτικά υπογράμμισε: "Καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός με την ιδεολογία, που θρέφει αυτό το φαινόμενο".


ΣΕΛ.  5   -   9


ΝΑΤΟ

Μια εθνική περιπέτεια

Μπορεί στα 17 χρόνια από την επανένταξη της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, να κυριαρχούν φαινομενικά οι επιμέρους τριβές, η πραγματικότητα όμως είναι ότι η περίοδος αυτή σφραγίζεται από την παραπέρα εδραίωση και το βάθεμα της πολύμορφης εξάρτησης της χώρας από την ατλαντική "λυκοσυμμαχία" Σελίδες 16, 33 - 34

Ελλάδα - ΠΓΔΜ

Η "ονοματολογία" είναι ακόμη παρούσα...

Καθώς πληθαίνουν σήμερα οι "ρεαλιστές", που μέχρι χτες ύψωναν τη σημαία της "ονοματολογίας", και τα προβλήματα των σχέσεων με το βόρειο γείτονά μας παραμένουν ακόμη άλυτα, είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα χρήσιμη μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν


ΣΕΛ.  14   -   15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ