Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Ιούλη 1997

Πάνω από 186 δισ. δραχμές τα "φέσια" στην αγορά

Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών - που σκιαγραφούν το μαρασμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - στο α' εξάμηνο του 1997, η αξία των ακάλυπτων επιταγών και διαμαρτυρημένων συναλλαγματικών, αυξήθηκε κατά 24,8%


ΣΕΛ.  12

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ
η στάση του υπουργού Δικαιοσύνης!

Αρνήθηκε να καταθέσει αντίγραφο της επιστολής του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τις διώξεις και τις δίκες των αγροτών, όπως όφειλε να κάνει. Νέα Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Απέφυγε να απαντήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης στην Ερώτηση του ΚΚΕ για τα θέματα της παρέμβασής του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων, για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του Κόμματος Β. Μπούτα και τη σπουδή που έδειξαν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές για την ολοκλήρωση των δικών εναντίον των μελών της Πανθεσαλλικής Επιτροπής Αγώνα. Ο Ε. Γιαννόπουλος μάλιστα, προχώρησε και σε μια επιπλέον πρωτοφανή ενέργεια. Αρνήθηκε να καταθέσει στη Βουλή το κείμενο της επιστολής του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως ζητούνταν στην Ερώτηση των βουλευτών. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο ερωτώμενος υπουργός είναι υποχρεωμένος να καταθέσει αντίγραφο του εγγράφου που του ζητήθηκε κι όχι να χρησιμοποιήσει απόσπασμα αυτού στην απάντησή του!

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής κατέθεσαν νέα Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και επισημαίνουν ότι η τακτική αυτή που ακολούθησε, δημιουργεί νέα ερωτηματικά.Με επιστολή τους εξάλλου προς τον Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, οι δύο βουλευτές, ζητούν την παρέμβασή του, προκειμένου να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός και να προσκομίσει το σχετικό έγγραφο όπως προβλέπει ο Κανονισμός!


ΣΕΛ.  5

Απεργία για την υπεράσπιση της υγείας

Συνεχίζεται η απεργία της ΕΙΝΑΠ, ενώ πληθαίνουν τα μηνύματα συμπαράστασης από διάφορους κλάδους εργαζομένων. Παναθηναϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 17-7-97, στις 7μμ, στην πλατεία Συντάγματος, για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας. Από τη Δευτέρα ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις και οι γιατροί του ΙΚΑ. Τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου εξέφρασε σε συνάντηση που είχε χτες η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ.

ΕΛΙΔΕΣ 14 - 15




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ