Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9637

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και ΕΕ στο λαϊκό δικαίωμα στην Υγεία

Eurokinissi

  • Αύριο η απεργία των γιατρών Αθήνας - Πειραιά, την ερχόμενη βδομάδα η πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων. Η ΔΗΠΑΚ Γιατρών και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλούν σε αγώνα κατά της χειροτέρευσης των υπηρεσιών Υγείας και των εργασιακών σχέσεων των γιατρών, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας.
  • Νέες μεταρρυθμίσεις εξάγγειλε από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας διεύρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΣΕΛ.  9

Καταγγέλλει την ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ μηχανισμών καταστολής
  • Στόχος το λαϊκό κίνημα και οι δημοκρατικές ελευθερίες
  • Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του Κόμματος

Την προβοκατόρικη δράση και, μάλιστα, με κοινά χαρακτηριστικά, μεγάλου αριθμού αστυνομικών με πολιτική περιβολή και κουκούλες στη διάρκεια των φετινών εκδηλώσεων γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, κατάγγειλε χτες το ΚΚΕ, με Ερώτησή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στη Βουλή. Το γεγονός αυτό - τονίζεται - έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογα, που έχουν συμβεί και καταγγελθεί, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πιο πρόσφατα. Επίσης, στα μέτρα γενικευμένης περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, που έχουν αποφασιστεί σε επίπεδο ΕΕ, τα οποία ευνοούν και προωθούνται με την καταστολή, για τη δικαιολόγηση της οποίας φαίνεται ότι λειτουργούν οι προαναφερόμενες υπηρεσίες. Ολ' αυτά, σημειώνει η Ερώτηση του ΚΚΕ, φανερώνουν την ύπαρξη συγκεκριμένης πολιτικής και σχεδίου που αποβλέπει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος και ερωτάται ο υπουργός για την αποστολή των ειδικών υπηρεσιών της Κρατικής Ασφάλειας, όπως και αν θα διαλύσει τους προβοκατόρικους μηχανισμούς.


ΣΕΛ.  6   -   7

Associated Press

ΜΕΞΙΚΟ - ΟΑΧΑΚΑ
Το λαϊκό κίνημα αντιστέκεται και διεκδικεί

Με αλλεπάλληλα κύματα καταστολής και βίας επιχειρεί η κυβέρνηση του Μεξικού να αντιμετωπίσει τις εξεγερμένες, εδώ και 6 μήνες, λαϊκές δυνάμεις της Οαχάκα. Χτες, οι χιλιάδες άνδρες των ομοσπονδιακών ειδικών επιτέθηκαν σε φοιτητές (φωτ.). Οι τελευταίοι, με αφορμή την 96η επέτειο της μεξικανικής επανάστασης, διαδήλωναν για κοινωνικές ελευθερίες και δικαιώματα, ενάντια στην καταστολή και τις βιαιότητες της κυβέρνησης. Η επίθεση εκδηλώθηκε με χημικά και κλομπ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότεροι από 40 τραυματίες και περίπου 15 συλλήψεις. Το λαϊκό φρόνημα, όμως, δεν κάμπτεται.


ΣΕΛ.  14


ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης η ΚΟΑ του ΚΚΕ και η KNE, καταγγέλλοντας τη βράβευση του «κομμουνιστο-κυνηγού» Προέδρου της Τσεχίας.


ΣΕΛ.  3
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
Κροκοδείλια τα δάκρυα για τους συμβασιούχους

Την πρόσληψη 600 συμβασιούχων αποφάσισε χτες η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας, αποκαλύπτοντας τα κροκοδείλια δάκρυα των εκπροσώπων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ.


ΣΕΛ.  11
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
Μοχλός εμπορευματοποίησης και υποταγής στις επιχειρήσεις

Ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες του ιδρύματος δεν καλύπτει ο νέος προϋπολογισμός του ΤΕΙ Κρήτης, ενώ το ΤΕΙ Λάρισας αποφάσισε να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη οι σπουδαστές, για την αγορά συγγραμμάτων.


ΣΕΛ.  12
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
«Μαργαριτάρια» χειραγώγησης των συνειδήσεων

Εντονη είναι η σφραγίδα της αποσπασματικότητας, της αντιεπιστημονικότητας, της ιδεολογικής μεροληψίας και μονομέρειας, στα νέα σχολικά βιβλία. Ακόμη και σ' αυτό των Μαθηματικών της Στ' Δημοτικού.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ