Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9629

Πολύμορφη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ κόντρα στην αντεργατική επίθεση

Καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη, όπως εξαγγέλλει συνεχώς ο πρωθυπουργός, την προώθηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, ενισχύοντας την επιθετικότητα του κεφαλαίου, σε κοινό μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την αξιωματική αντιπολίτευση, καλλιεργώντας ταυτόχρονα ανέξοδες προσδοκίες στους εργαζόμενους με την αποπροσανατολιστική «εκλογολογία», το ΠΑΜΕ οργανώνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα το επόμενο χρονικό διάστημα. Με στόχο την οργάνωση του αγώνα από τα συνδικάτα, τη συσπείρωση όλο και περισσότερων εργαζόμενων, σε κάθε κλάδο και τόπο δουλιάς κατά της αντεργατικής πολιτικής. Με αιχμές τα μέτωπα της Παιδείας, του Ασφαλιστικού, του ταξικού υπέρ του κεφαλαίου προϋπολογισμού λιτότητας στην Παιδεία, στην Υγεία, στις συντάξεις, της εντεινόμενης ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, μέσα και από τις ευρωενωσιακές οδηγίες για τον εργάσιμο χρόνο και την οδηγία «Μπολκεστάιν», οι ταξικές δυνάμεις εξορμούν σε τόπους δουλιάς, στους κλάδους, στις εργατογειτονιές, αλλά και σε σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, Τουριστικών Επαγγελμάτων, στο ΚΕΣΕΝ. Ταυτόχρονα προετοιμάζουν την οργάνωση της μάχης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


ΣΕΛ.  7,   8

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σύμπλευση «προθύμων» για να περάσουν οι αναδιαρθρώσεις

Η απαίτηση να μην κατατεθεί ο νόμος - πλαίσιο για τα ΑΕΙ και να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα στο χώρο της εκπαίδευσης αυτή την περίοδο. Η κυβέρνηση αξιοποιεί καθένα «πρόθυμο» να στηρίξει την πολιτική της τόσο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΝ. Αποκαλυπτικά τα κείμενα που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο ως κείμενα πανεπιστημιακών που όλως τυχαίως ζητούν να προωθηθούν οι αναδιαρθρώσεις που προωθεί ήδη η κυβέρνηση. Στον αντίποδα, το φοιτητικό κίνημα ανασυντάσσει τις δυνάμεις του για έναν αγώνα με συνέχεια και προοπτική.



ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής στους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ

Η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει στον Περισσό εκδήλωση τιμής για τους μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας την Κυριακή, 10 Δεκέμβρη, με αφορμή τα 60χρονα του ΔΣΕ.


ΣΕΛ.  5
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
«Τσεκούρι» στις συντάξεις, «φωτιά» στις εισφορές

Βαριές, αντιασφαλιστικές ανατροπές, σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ φέρνει ο νέος κανονισμός σύνταξης του ΟΑΕΕ, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 258/05.


ΣΕΛ.  12   -   13
ΑΜΕΡΙΚΗ
Οι σύγχρονοι σκλάβοι στις ΗΠΑ

Το δουλεμπόριο ξαναζεί και ακμάζει στις ΗΠΑ, καθώς χιλιάδες άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο γίνονται θύματα των εταιρειών «εισαγωγής και ενοικίασης εργατικού δυναμικού»...


ΚΕΙΜΕΝΑ:
Δάνης ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


ΣΕΛ.  20

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ