Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9627

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της 8ης Διεθνούς Συνάντησης στα Λισαβόνα

Αρχίζουν σήμερα και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 12 Νοέμβρη, στη Λισαβόνα, οι εργασίες της 8ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που φιλοξενείται από το Πορτογαλικό ΚΚ και έχειως θέμα: «Κίνδυνοι και δυνατότητες από τη διεθνή κατάσταση. Η στρατηγική του ιμπεριαλισμού και το ενεργειακό πρόβλημα. Οι αγώνες των λαών, οι εμπειρίες της Λατινικής Αμερικής, η προοπτική του σοσιαλισμού».


ΣΕΛ.  3

Βασικά ΜΕΤΩΠΑ ΔΡΑΣΗΣ του ταξικού κινήματος

Πρόγραμμα πολύμορφης δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Καθώς η επιθετικότητα του κεφαλαίου και των κομμάτων του οξύνεται, παίρνοντας τη μορφή ακόμα και ωμών εκβιασμών σε βάρος της εργατικής τάξης, το ΠΑΜΕ αναλαμβάνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα. Με αιχμές την Παιδεία, τον κρατικό προϋπολογισμό, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις εργασιακές ανατροπές, όπως αυτές εκφράζονται και με τις προωθούμενες αντιλαϊκές οδηγίες της ΕΕ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε χτες ένα πρόγραμμα πολύμορφης δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα.


ΣΕΛ.  9

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Εχουν συνέχεια, θα έχουν διάρκεια

Με όπλο την πείρα από τους αγώνες τους... Δύναμη, τα δίκαια αιτήματά τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες... Εφόδιο, τις συλλογικές τους διαδικασίες... Μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, ακόμα μια φορά χτες πήραν θέση στους δρόμους του αγώνα σε δεκαπέντε πόλεις της χώρας. Πιο ώριμοι, σηματοδότησαν ότι ο αγώνας είναι ακόμα στην αρχή, ότι η πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση έχει συνέχεια και διάρκεια.


ΣΕΛ.  14   -   15


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέο πακέτο προνομίων στους εφοπλιστές

Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους πλοιοκτήτες και παραπέρα υπονόμευση των οργανικών συνθέσεων στα ποντοπόρα ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.


ΣΕΛ.  10

Associated Press

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Οργή και θρήνος

Σε ογκώδεις διαδηλώσεις οργής και θρήνου μετατράπηκαν οι κηδείες των θυμάτων της τελευταίας ισραηλινής επιδρομής. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία αποφάσισε το ΠΑΜΕ για την ερχόμενη Δευτέρα.


ΣΕΛ.  17
«ΕΝΕΡΓΟΣ ΓΗΡΑΝΣΗ»
Ωμός εκβιασμός για δουλιά μέχρι τα βαθιά γεράματα

Το στόχο της επιμήκυνσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τουλάχιστον μέχρι τα 65 χρόνια, ως πρώτο βήμα, εξυπηρετούν τα προγράμματα για τη λεγόμενη «ενεργό γήρανση» του υπουργείου Εργασίας.


ΣΕΛ.  9
ΟΤΕ
Με ... νόμο ο Κανονισμός Προσωπικού

Με το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» αλλάζει ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού του ΟΤΕ, ώστε να ικανοποιηθεί ο μελλοντικός μνηστήρας του Οργανισμού, ενώ, με νόμο επιβάλλεται και η εισοδηματική πολιτική λιτότητας σε όσες ΔΕΚΟ δε συναίνεσαν οι εργαζόμενοι.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ