Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9613

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ για τα λαϊκά προβλήματα
  • Το ΚΚΕ θα συνεχίσει με συνέπεια και αισιοδοξία την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα
  • Συνολικά 15 δήμοι κερδήθηκαν από τους αγωνιστικούς συνδυασμούς

«Η Κοκκινιά θα μείνει στα χέρια του λαού, τις επιχειρήσεις σας στείλτε τες αλλού», βροντοφώναξαν οι Κοκκινιώτες και οι Κοκκινιώτισσες, κάθε ηλικίας, που πλημμύρισαν την πλατεία Αγίου Νικολάου της πόλης, πανηγυρίζοντας τη νίκη της «Δημοκρατικής Ενότητας», το βράδυ της Κυριακής
«Η Κοκκινιά θα μείνει στα χέρια του λαού, τις επιχειρήσεις σας στείλτε τες αλλού», βροντοφώναξαν οι Κοκκινιώτες και οι Κοκκινιώτισσες, κάθε ηλικίας, που πλημμύρισαν την πλατεία Αγίου Νικολάου της πόλης, πανηγυρίζοντας τη νίκη της «Δημοκρατικής Ενότητας», το βράδυ της Κυριακής
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει με συνέπεια και αισιοδοξία την πάλη, στη βάση των λαϊκών προβλημάτων, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής του δικομματισμού, κατά της εναλλαγής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα ηγετικά όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το βράδυ της Κυριακής του β΄ γύρου των τοπικών εκλογών. Σημείωσε, επίσης, ότι για το ΚΚΕ ισχύουν και στο β΄ γύρο τα πολιτικά συμπεράσματα του α΄ γύρου, όπως διατυπώθηκαν στην ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής, τόσο για τη δυναμική του Κόμματος, όσο και για το συνολικό αρνητικό αποτέλεσμα για το λαό, από τη στιγμή που ο δικομματισμός διατηρεί υψηλά ποσοστά.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, συμπλήρωσε η Αλέκα Παπαρήγα, καλλιεργούν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, αλλά λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, όπως φάνηκε στο β΄ γύρο, από κοινού με τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται να μπουν στο παιχνίδι του κυβερνητισμού και εγκλωβίζουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στο δικομματισμό.

Ρεπορτάζ και τα αναλυτικά αποτελέσματα του β΄ γύρου των τοπικών εκλογών στις σελίδες 3, 6 - 17.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ
Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια αύριο

Οσο διαρκεί η πολιτική ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης της Παιδείας τόσο θα γεμίζουν οι δρόμοι του αγώνα από εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές. Ολοι μαζί θα συναντηθούν αύριο σε νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και δεκάδες ακόμα πόλεις, διεκδικώντας εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Οι γονείς, που βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών τους και των δασκάλων τους, έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, μια σειρά συνδικάτα παίρνουν πρωτοβουλίες έμπρακτης συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους μαθητές, ενώ οι εκπαιδευτικοί απεργούν όλη αυτή τη βδομάδα.


ΣΕΛ.  20   -   21


ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΚΑ
Υποχρηματοδότηση και συντάξεις πείνας

Συντάξεις λιτότητας και για τα επόμενα χρόνια προδιαγράφει η κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΙΚΑ, παρά τον επιχειρούμενο εξωραϊσμό των στοιχείων από το υπουργείο Απασχόλησης.


ΣΕΛ.  19
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Η νεροποντή ξέθαψε τις πολιτικές ευθύνες

Στους δήμους που επλήγησαν το περασμένο Σάββατο περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  24
ΣΕΝΓΚΕΝ ΙΙ
Το φακέλωμα θα γίνει θεσμός

Την αναθεώρηση του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν συζήτησε χτες και ψηφίζει σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δίνοντάς του και θεσμικό χαρακτήρα ως κοινοτικού κεκτημένου.


ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ