Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9568

Συζητούν την ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ - βιομήχανοι

Αιτήματα των βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων είναι τζάμπα εργάτες μέσω μαθητειών, καθώς και μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα...

Την αντεργατική ατζέντα τους ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπληρώνουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ στις συναντήσεις τους με τους «κοινωνικούς εταίρους» που συνεχίστηκαν και χτες. Στο αίτημα των βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας για τζάμπα εργάτες μέσω της επέκτασης των μαθητειών, προστέθηκε και η πρόταση των μεγαλεμπόρων να υπάρξουν μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα! Ενώ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιχείρησε, στη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου, να καθαγιάσει την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση στη ΔΕΘ θα μας πει πως όλα πάνε καλά και το ΠΑΣΟΚ ότι η πράσινη λιτότητα είναι καλύτερη από την μπλε λιτότητα, τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ, σε χτεσινή του περιοδεία στο εργοτάξιο της «Αττικό Μετρό» στον Ελαιώνα, καλώντας τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική του δικομματισμού σε όλα τα μέτωπα.


ΣΕΛ.  9   -   10

Eurokinissi

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
«Τσάκισε» τους Αμερικάνους η ελληνική ομάδα

Εκφράζοντας τα θερμά της συγχαρητήρια στους παίκτες, στον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας για την επιτυχημένη πορεία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την πρόκριση στον τελικό μετά τη μεγάλη νίκη κατά των ΗΠΑ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε: «Η νικηφόρα πορεία της εθνικής ομάδας μπορεί και πρέπει να γίνει αφορμή για τη νεολαία και το λαό για να διεκδικήσουν πιο απαιτητικά το δικαίωμά τους στον αθλητισμό και συνολικά στη ζωή. Να εμπνευστούν από τη μαχητικότητα και τη συλλογικότητα της ελληνικής ομάδας, για να αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη στη δύναμή τους». Φωνάζοντας αντιαμερικάνικα συνθήματα, φίλαθλοι συγκεντρώθηκαν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία μετά τη νίκη της ελληνικής ομάδας.


Δημοσκοπήσεις...

«- Καλησπέρα σας. Είμαστε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων... Ποιον από τους δύο υποψήφιους για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, την Φώφη Γεννηματά ή τον Αργύρη Ντινόπουλο, θα ψηφίσετε;

- Κανέναν από τους δύο. Θα ψηφίσω τον τρίτο. Το Γιώργο Μαυρίκο.

- Μα, δεν υπάρχει τρίτος... Εμείς θέλουμε να μας πείτε ποιον από τους δύο θα ψηφίσετε...».

Ο παραπάνω διάλογος είναι αυθεντικός, έγινε προχτές Πέμπτη και τον μετέφερε στο «Ρ» αναγνώστης της εφημερίδας μας. Οταν, μάλιστα, ο αναγνώστης επέμενε να λέει στην κυρία, που διενεργούσε την τηλεφωνική έρευνα, ότι θα ψηφίσει τον Γ. Μαυρίκο, εκείνη επέμενε ότι υπάρχουν μόνο δύο υποψήφιοι, μέχρι που του έκλεισε το τηλέφωνο...

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα τού πώς γίνονται οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές κι όχι μόνο από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Είναι, επίσης, σαφές ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας επιχειρούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και να την κατευθύνουν σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Την Τρίτη στο υπουργείο Αμυνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αμυνας, την Τρίτη, 5 Σεπτέμβρη, στις 7.30 το απόγευμα, διοργανώνουν η ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ, η ΝΑΣ και άλλοι φορείς ενάντια στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για συμμετοχή στη δύναμη κατοχής στο Λίβανο.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ