Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9554

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Το εργατικό λαϊκό κίνημα θα φράξει το δρόμο στα επικίνδυνα κυβερνητικά σχέδια

Με μια απαράδεκτη επιστολή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης καλεί σε σύσκεψη κόμματα και φορείς για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Δε συμμετέχουμε σε κανενός είδους τέτοιο διάλογο, θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε, τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  2   -   3

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στη δύναμη κατοχής
  • Επικίνδυνη κυβερνητική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ
  • Ο ελληνικός λαός να κλιμακώσει την πάλη του για την απεμπλοκή της Ελλάδας και να σταθεί αλληλέγγυος στους λαούς της περιοχής

Αποφασισμένη να προσφέρει στρατιωτικές δυνάμεις που θα ενσωματωθούν στη, με το μανδύα της ειρηνευτικής, στρατιωτική δύναμη κατοχής στο Νότιο Λίβανο είναι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, εξετάζοντας το ενδεχόμενο αποστολής πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού για μεταφορές και για νηοψίες στη θαλάσσια περιοχή του Λιβάνου, όπως και συμμετοχής σε επιμελητειακή και υγειονομική υποστήριξη. Υπέρ της αποστολής «ειρηνευτικής» πολυεθνικής δύναμης στο Νότιο Λίβανο τάχτηκε και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να μην προχωρήσει στον επικίνδυνο δρόμο της ακόμα πιο ενεργητικής συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα με κανέναν τρόπο και μορφή δεν πρέπει να συμμετάσχει. Καλεί επίσης το λαό να μην παραπλανηθεί από τους ισχυρισμούς τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη ενεργητικής συμβολής της Ελλάδας στην ειρήνευση στο Λίβανο. Το κίνητρό τους δεν είναι το δίκιο του λαού του Λιβάνου, αλλά η συμμετοχή της ελληνικής πλουτοκρατίας στα κέρδη που επιδιώκουν να έχουν οι ιμπεριαλιστές. Το ΔΗΚΚΙ, επίσης, τάχτηκε κατά της συμμετοχής Ελλήνων στρατιωτών στο Λίβανο.


ΣΕΛ.  7   -   9

Motion Team

Associated Press

Κλιμακώνονται οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για τον άμεσο και δίχως όρους τερματισμό της σφαγής των λαών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης. Ετσι σήμερα, στις 8.00 το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, οργανώνεται συγκέντρωση, ενώ νέο συλλαλητήριο διοργανώνεται, στην Αθήνα, την Τρίτη 22 Αυγούστου.



ΚΟΥΒΑ
Δυναμώνει η αλληλεγγύη

Με εκδηλώσεις υπεράσπισης της επανάστασης γιορτάστηκαν τα γενέθλια των 80 χρόνων του Φ. Κάστρο, ενώ συνεχίζεται ο κατακλυσμός αλληλεγγύης που έχει φέρει η επιστολή των διανοουμένων, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό της Κούβας και καταδικάζουν τα αμερικανικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.


ΣΕΛ.  12   -   13
ΚΚΕ - ΚΚ Πορτογαλίας
Σημαντικές συναντήσεις

Η επίθεση του κεφαλαίου και η απάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, η διεθνής κατάσταση, ειδικότερα όπως διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, ήταν το αντικείμενο των σημαντικών συζητήσεων ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΚΚ Πορτογαλίας.


ΣΕΛ.  3
ΛΟΝΔΙΝΟ
Η τρομο - υστερία συνεχίζεται

Η στενότερη συνεργασία, όσον αφορά στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των Αρχών ασφαλείας, και η βελτίωση των τεχνολογιών εντοπισμού υγρών εκρηκτικών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στο Λονδίνο.


ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ «ΛΑΡΚΟ»
Απεργούν οι εργαζόμενοι

Στην προγραμματισμένη απεργιακή τους κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.


ΣΕΛ.  15
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
Εκτακτη Συνάντηση στην Αθήνα

19 - 20 Αυγούστου με θέμα την κατάσταση στην περιοχή.


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ