Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9550

ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Να ξεσηκώσει κύμα αλληλεγγύης η απόφαση για συνέχιση της φυλάκισής τους

Με απόφαση Εφετείου της Ατλάντα θα συνεχιστεί η φυλάκιση των 5 Κουβανών αγωνιστών στις ΗΠΑ, παρά την πρότερη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ζητούσε την επανάληψη της δίκης τους. Το νέο αυτό βήμα επίθεσης των ΗΠΑ στην Κούβα πρέπει να φουσκώσει το ποτάμι αλληλεγγύης για την απελευθέρωσή τους, σε συνδυασμό με την καταδίκη των αμερικανικών επεμβατικών σχεδίων κατά της χώρας.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ από την «απελευθέρωσή» τους

Στην πολιτική που συναποφάσισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκή Ενωση τα αίτια της χειροτέρευσής τους

Η «απελευθέρωση» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών χειροτέρευσε τις συνθήκες μεταφοράς των νησιωτών, αλλά και εκατοντάδων χιλιάδων παραθεριστών στα νησιά, κάνοντας την τιμή των εισιτηρίων απρόσιτη για πολλούς, ενώ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα. Και μέσα σ' όλα αυτά ήρθε η κυβέρνηση με Προεδρικό Διάταγμα να καταργήσει το όριο ηλικίας των 30 ετών για τα ακτοπλοϊκά πλοία, ύστερα από το οποίο θα έπρεπε να αποσύρονται, θέτοντας σε κάθε ταξίδι τη ζωή επιβατών και ναυτεργατών σε κίνδυνο. Και όλ' αυτά με την αξιοποίηση του καθεστώτος της πλήρους ασυδοσίας που κατασκεύασε για λογαριασμό τους η πολιτική που έχουν συναποφασίσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα εκπληρώσουν τον κοινωνικό τους ρόλο μόνο όταν τα πλοία γίνουν λαϊκή περιουσία, μόνο όταν η οικονομία και η ναυτιλία αναπτύσσονται με κριτήριο την ευημερία του λαού.

Τους κινδύνους που εγκυμονούν για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής τα «σαπάκια» των εφοπλιστών καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των Δημοτικών Αγωνιστικών Κινήσεων και υποψήφιοι δήμαρχοι της Επαρχίας Ικαρίας, καθώς και της ΝΑΣ Σάμου, τονίζοντας ότι αγωνίζονται για μια άλλη πολιτική όπου οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό, στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου ενιαίου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.


ΣΕΛ.  2   -   3

Associated Press

ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ
Παζάρια για να πατήσουν πόδι οι ιμπεριαλιστές

Την ώρα που το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις του κατά των Λιβανέζων, οι ιμπεριαλιστές επιδίδονται σε ένα παζάρι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να καταλήξουν σε απόφαση που θ' ανοίγει το δρόμο της δικής τους επέμβασης με την αποστολή στρατού κατοχής στην περιοχή. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αντί να καταδικάσουν το Ισραήλ, αντί να απορρίπτουν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποστολής στρατιωτικής δύναμης.


ΣΕΛ.  8  -  10


ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέο κύμα τρομολαγνείας

Να προβληματιστεί ο λαός από το ποιος ωφελείται και ποιος αξιοποιεί την τρομολαγνεία, τόνισε σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαυρίκος με αφορμή τη νέα επιχείρηση τρομολαγνείας στη Βρετανία υπογραμμίζοντας ότι απέναντι στους ισχυρισμούς των μυστικών υπηρεσιών οφείλει ο καθένας να είναι κουμπωμένος.


ΣΕΛ.  11
ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΚ
Δόξα στη λιβανέζικη αντίσταση

Η γενναία αντίσταση του Λιβάνου, της Παλαιστίνης και του Ιράκ χαίρει ενθάρρυνσης και υποστήριξης από το λαό μας και όλους τους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου. Νίκη για τη λιβανική γενναία πατριωτική αντίσταση.


ΣΕΛ.  10
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πρωτοβουλία για τον Αχελώο

Σε κοινή τους δήλωση, οι υποψήφιοι νομάρχες και δήμαρχοι των πρωτευουσών των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, με τους αγωνιστικούς συνδυασμούς συμπαράταξης, δηλώνουν πως μαζί με τους φορείς και το λαό της περιοχής θα αγωνιστούν για να γίνει η εκτροπή του Αχελώου.


ΣΕΛ.  6
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Χαριστικές ρυθμίσεις στο κεφάλαιο

Με το «μίνι Ασφαλιστικό» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις που σταθερά και μόνιμα εισφοροδιαφεύγουν.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ