Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9549

«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» - ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους

Σε αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους κάλεσε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, δικαίωμα που καταργεί η πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ αλλά και των εκπροσώπων τους στην Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι με την ψήφο τους πρέπει να τους καταδικάσουν, συμβάλλοντας στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων.


ΣΕΛ.  7

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ με χερσαίες δυνάμεις

Την κλιμάκωση των χερσαίων επιχειρήσεων αποφάσισε χτες η ισραηλινή ηγεσία, κάνοντας λόγο για ανάγκη διεύρυνσης της χερσαίας εμπλοκής στο Νότιο Λίβανο και του δολοφονικού τους έργου κατά του λιβανέζικου λαού. Ταυτόχρονα, αδιάκοπες είναι οι αεροπορικές επιδρομές σε πόλεις του Νοτίου Λιβάνου, αλλά και στα νότια προάστια της Βηρυτού. Παρ' όλα αυτά οι απώλειες των Ισραηλινών, φαίνεται να μεγαλώνουν, από την αντίσταση των Λιβανέζων, αφού άρχισαν να εκκενώνουν πόλεις στο Βόρειο Ισραήλ, για πρώτη φορά από το 1948.

Την ίδια ώρα οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις για το πώς θα εφαρμόσουν τα σχέδιά τους για την «Ευρεία Μέση Ανατολή» με την αποστολή στρατού μέσω του ΟΗΕ, ενώ η ελληνική κυβέρνηση -συμμετέχοντας ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια- επιμένει στην αποστολή ελληνικού στρατού στην περιοχή. Αναγκαίο το δυνάμωμα με κάθε τρόπο της αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης στο λιβανέζικο λαό.


ΣΕΛ.  2  -  4

Associated Press

Associated Press

ΝΕΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Εξαπλώνεται το μήνυμα αλληλεγγύης στην Κούβα

Ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ ομολόγησε χτες ότι εντείνει τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό ενάντια στην Κούβα, σαν φωτιά εξαπλώνεται το μήνυμα καταδίκης τους, αφού αυξάνονται καθημερινά οι υπογραφές στην επιστολή των διανοουμένων, επιστημόνων και καλλιτεχνών, απ' όλο τον κόσμο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.porcuba.org, και συνεχίζονται οι αγωνιστικές εκδηλώσεις χιλιάδων Κουβανών για την υπεράσπιση της επανάστασης. Καθήκον όλων η ενίσχυση της αλληλεγγύης στον αγώνα τους.


ΣΕΛ.  13


ΕΣΑΚ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ
Συνεχίζουμε τον αγώνα

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους στην Εμπορική Τράπεζα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης δίνοντας στην πάλη τους ταξικά χαρακτηριστικά, αλλάζοντας τους συσχετισμούς στα συνδικάτα υπέρ του ΠΑΜΕ, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής των αναδιαρθρώσεων, συντονισμένα με όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους, όλους τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  15
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Καλεί σε διάλογο τις πολιτικές δυνάμεις

Την έναρξη ενός έκτακτου διαλόγου μεταξύ των παρατάξεων της παλαιστινιακής πολιτικής σκηνής αλλά και των θεσμών της ζήτησε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, δεδομένης της συνέχισης της ισραηλινής ισοπεδωτικής επίθεσης κατά των παλαιστινιακών εδαφών, και κυρίως της Λωρίδας της Γάζας.


ΣΕΛ.  11
ΡΩΣΙΑ
«Πλιάτσικο» έργων Τέχνης

Σε μαζικό και οργανωμένο «πλιάτσικο» παραπέμπουν οι υποθέσεις κλοπών αντικειμένων της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρωσίας, φυσικό αποτέλεσμα και αυτό της επικράτησης της αντεπανάστασης.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ