Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9530

ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΕΚΑΤ. ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ
Επιβραβεύει τους μεγαλοκαταπατητές η κυβέρνηση

Τη νομιμοποίηση των καταπατημένων εκτάσεων δημόσιας γης, τόσο σε ακίνητα εντός σχεδίου πόλεως, όσο και σε αγροτεμάχια, προβλέπει νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οσο συνεχίζεται η πολιτική της εξυπηρέτησης των καταπατητών της δημόσιας γης, η καταστροφή των δασών και η τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων θα αυξάνονται και η ζωή των εργαζομένων θα υποβαθμίζεται, καταγγέλλει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  11

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ η ισραηλινή επίθεση

Σαφής, δίκαιη, φιλολαϊκή θέση είναι μόνο μία: Να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση, να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι κρατούμενοι από τις φυλακές του Ισραήλ, να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι τη δική τους χώρα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου πραγματοποιήθηκαν χτες στην Αθήνα (φωτογραφία) και άλλες πόλεις
Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου πραγματοποιήθηκαν χτες στην Αθήνα (φωτογραφία) και άλλες πόλεις
  • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την γκανγκστερική πολεμική επίθεση του ισραηλινού κράτους. Χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού και του Λιβανέζικου λαού. Χρειάζεται πλήρης ετοιμότητα και παρακολούθηση των εξελίξεων στην περιοχή.
  • Οσα υποστηρίζουν η κυβέρνηση του Ισραήλ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για το δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα» και άλλα ανάλογα, αποτελούν γκαιμπελικές προφάσεις και προσχήματα δικαιολόγησης ενός κατακτητικού πολέμου.
  • Συγκάλυψη και δικαιολόγησή του αποτελεί και η τακτική των «ίσων αποστάσεων», που εξομοιώνει το θύμα με το θύτη. Ανοίγει την πόρτα για επέκταση του πολέμου κατά της Συρίας και του Ιράν.
  • Η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι στάση ανοχής, άρα υποβοήθησης της ισραηλινής επιθετικότητας. Την ίδια θέση με αυτήν της κυβέρνησης τηρεί και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς».
  • Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να εντείνουν τις προσπάθειες για μεγαλύτερη ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.
  • Η αλληλεγγύη να εκφραστεί και στο ηθικό και στο υλικό πεδίο με οικονομική βοήθεια, με ιατρικό, φαρμακευτικό και άλλο ανθρωπιστικό υλικό. Με κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Με αποστολές αντιπροσωπειών μαζικών φορέων και κομμάτων.

ΣΕΛ.  3,    6   -   8


ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Ασφυκτική η θηλιά του τραπεζικού δανεισμού

Κατά 30,2% ή 17,5 δισ. ευρώ αυξήθηκε ο τραπεζικός δανεισμός των νοικοκυριών μέσα σ' ένα χρόνο, χάρη στην πολιτική ... ήπιας λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.


ΣΕΛ.  19
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Εκατοντάδες οι νεκροί από το τσουνάμι

Τους 339 νεκρούς έφτασε χτες βράδυ ο τραγικός απολογισμός από το παλιρροϊκό κύμα που σάρωσε την Ιάβα της Ινδονησίας, ενώ εκατοντάδες ακόμη αγνοούνται.


ΣΕΛ.  9
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Νέες ιδέες» έφερε ο Μ. Μπράιζα

«Νέες ιδέες» και «σενάρια» για το Κυπριακό φέρεται ότι κόμισε ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, ενώ ο ίδιος οχυρώνεται πίσω από την πρωτοβουλία του Κ. Ανάν.


ΣΕΛ.  10
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
Σε αποκλεισμό της προχώρησαν οι κάτοικοι

Το σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νομό, απαιτεί η Δημοτική Παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ