Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9524

Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ο δρόμος της λύσης να οδηγήσει σε διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία

Eurokinissi

Ο δρόμος της λύσης του Κυπριακού πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα, τη δημιουργία μιας Ομοσπονδίας διζωνικής, δικοινοτικής, πολιτικά ανεξάρτητης, χωρίς διαιτητές και ελεγκτές από πάνω της, χωρίς ξένα στρατεύματα, με μια ενιαία πολιτική παρουσία προς τα έξω, με ενιαία διεθνή προσωπικότητα, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη χτεσινή συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Τάσσο Παπαδόπουλο.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ τη δήθεν δωρεάν Παιδεία

Ακόμη και τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδας ομολογούν, ότι τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν πολύ ακριβά τις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών τους

Τουλάχιστον 2.500 ευρώ το χρόνο πληρώνουν κατά μέσο όρο οι εργατικές οικογένειες, για να αντιμετωπίσουν τις πολύμορφες συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής με τη συνεχή απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και ενίσχυση των διαφόρων ιδιωτικών σχολών, αλλά και της παραπαιδείας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, που απεικονίζουν τις συνέπειες των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η δήθεν δημόσια και δωρεάν Παιδεία αποδεικνύεται τελικά πανάκριβη, για τα λαϊκά στρώματα. Η μέση δαπάνη από το πενιχρό τους εισόδημα, που καταβάλλουν τα νοικοκυριά, αυξάνεται σημαντικά, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης, οξύνοντας παράλληλα τους ταξικούς περιορισμούς και φραγμούς που βάζει το σύστημα εκπαίδευσης, αφού τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες. Την ίδια στιγμή, ένα μεγάλο μέρος των αποφοίτων του Λυκείου υποχρεώνεται στην επιλογή των ιδιωτικών ΙΕΚ, Ανώτερων Τεχνικών Σχολών και ψευτοκολεγίων, καταβάλλοντας υψηλά δίδακτρα, σε μια προσπάθεια απόκτησης γνώσεων και επαγγελματικής αποκατάστασης.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Κλιμακώνει την εγκληματική σφαγή το Ισραήλ

Μαχητικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης του ιμπεριαλισμού και των ισραηλινών εγκλημάτων πραγματοποίησαν χτες το βράδυ πολλοί εργαζόμενοι και εργαζόμενες, νέες και νέοι, στην Αθήνα (φωτογραφία) και τη Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ και της ΕΕΔΥΕΘ, της ΟΓΕ και της ΕΕΔΔΑ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα μετέδιδαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ισραηλινή ηγεσία έδινε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο την εισβολή και τις πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος των Παλαιστινίων.


ΣΕΛ.  14   -   15



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ