Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9511

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν μέλη της ΝΑΣ και αγωνιστικών συνδυασμών του Λεκανοπεδίου, με αφορμή την «Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών». Επέδωσαν υπόμνημα στον υπουργό με τους στόχους πάλης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. «Υποτροπιάζει» η κυβέρνηση με ιδιωτικοποίηση στην απεξάρτηση και χαράτσια στα Ταμεία.


ΣΕΛ.  16   -   17

Είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ οι υπουργοί του ΟΟΣΑ

Σε συγκέντρωση σήμερα στις 10 το πρωί στο Λαγονήσι, προχωρούν φοιτητές και σπουδαστές

Φοιτητές και σπουδαστές κηρύσσουν σήμερα ανεπιθύμητους τους υπουργούς Παιδείας του ιμπεριαλιστικού οργανισμού ΟΟΣΑ που συνεδριάζουν στη χώρα μας. Συγκεντρώνονται στις 10 το πρωί, στο Λαγονήσι και βροντοφωνάζουν για τις ανάγκες τους, για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη δουλιά, ενάντια στην πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ. Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, δηλώνουν ότι δεν καταθέτουν τα όπλα.

Από την άλλη πλευρά, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα αποδοχής και αναγκαιότητας για το νόμο πλαίσιο και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, η κυβέρνηση αξιοποιεί και τη σύνοδο του ΟΟΣΑ για να πείσει για το μονόδρομο της πρόσδεσης των ιδρυμάτων στις επιχειρήσεις και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ομως, αυτή την προοπτική την έχουν ήδη απορρίψει με τους κοινούς αγώνες τους φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι, πλατιά στρώματα της κοινωνίας. Στη διαδήλωση, σήμερα, μαζί με τους φοιτητές, στο Λαγονήσι, κάλεσε χτες ο Γιώργος Μαυρίκος, επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας.


ΣΕΛ.  8   -   9

32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Δυναμικό ξεκίνημα

Δυναμικά ξεκίνησε το ταξίδι του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ». Χιλιάδες νέοι και νέες αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις, ενώ, ειδικά το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ στο Αλσος Περιστερίου, δημιούργησε ήδη δεδομένο για τη συνέχειά του και τις επόμενες χρονιές, καθώς οι χώροι γέμισαν από νέα παιδιά που έδειξαν πως διψούν για την αλήθεια, να δημιουργήσουν, να διασκεδάσουν, να αγωνιστούν (φωτογραφία από το Περιστέρι).

Οι σπουδαστές, επίσης, έδωσαν το «παρών» τους στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο ΤΕΙ Αθήνας, ενώ κόκκινες πολιτείες στήθηκαν σε γειτονιές και εργοστάσια. Το 32ο Φεστιβάλ συνεχίζει το ταξίδι του και τις επόμενες μέρες, με πλούσιο πρόγραμμα και σταθμούς, όπου η νεολαία εργάζεται, μορφώνεται, κατοικεί.


ΣΕΛ.  11


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Απαραίτητο να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί

Πρώτα πρέπει να έχεις μια πανελλαδική φιλολαϊκή πολιτική και μετά να την εξειδικεύσεις για κάθε νομό. Δεν μπορεί να υπάρχουν νησίδες ευτυχίας σε μια Ελλάδα που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα στην Κομοτηνή, ξεκαθαρίζοντας πως ο λαός πρέπει τώρα να αποφασίσει να αλλάξει τους συσχετισμούς σε πολιτικό επίπεδο υπέρ των συμφερόντων του.


ΣΕΛ.  3
ΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου

Η παρουσίαση των πρώτων ονομάτων του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για τη Νομαρχία Πειραιά έγινε χτες το βράδυ


ΣΕΛ.  15
ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Ολοκληρωτικές καταστροφές από το χαλάζι

Επιχείρηση κοροϊδίας των πληγέντων αγροτών από την κυβέρνηση. Παρέμβαση της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Λάρισας και ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Τυρνάβου του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ
Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το φετινό 3ήμερο πολιτικών εκδηλώσεων του ΚΚΕ για τους Ελληνες και μετανάστες εργάτες, που ξεκινά την Παρασκευή 30 Ιούνη στο πάρκο ΦΙΞ στην Πατησίων.


ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ