Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Απρίλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9444

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρόταση νόμου για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην απεργία

Το ΚΚΕ κατέθεσε χτες στη Βουλή πρόταση νόμου για τη λήψη άμεσων μέτρων που θα διασφαλίζουν το δικαίωμα στην απεργία. Την πρόταση υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα


ΣΕΛ.  10

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ της αντεργατικής συμφωνίας!

Αλέκα Παπαρήγα: Ο πλούτος παράγεται από τους εργαζόμενους και τον διεκδικούμε! Μας λένε ότι η ελληνική οικονομία αντέχει τα κέρδη, αντέχει να φεύγουν τα κεφάλαια από την Ελλάδα και να κάνουν επενδύσεις στο εξωτερικό, αντέχει την ανεργία, τη μερική απασχόληση, δεν αντέχει μόνο τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων!

  • Αυτή η επαίσχυντη συμφωνία δε θα είχε κλειστεί, αν δεν υπήρχε ο γνωστός ρόλος των εργατοπατέρων, της εργατικής αριστοκρατίας και γραφειοκρατίας. Οι εργαζόμενοι να στείλουν και τους εργατοπατέρες στα σπίτια τους.
  • Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή ενότητα και συσπείρωση στον τόπο δουλιάς, στον κλάδο, κατά ομοσπονδία και συνολικά. Συσπείρωση, όχι κάτω από τις σημαίες της ταξικής συνεργασίας και συναίνεσης.
  • Ο πλούτος παράγεται από τους εργαζόμενους και τον διεκδικούμε. Η ελληνική οικονομία αποδεικνύεται καθαρά ταξική. Αντέχει όλα τα πλεονεκτήματα υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου και δεν αντέχει μόνο τα δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Επομένως η απάντηση πρέπει να είναι καθαρά πολιτική, εδραιωμένη βεβαίως στην πάλη. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να καταδικάσουν πολιτικά αυτή τη συμφωνία. Να εγκαταλείψουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να πετάξουν τα επιχειρήματά τους στα σκουπίδια.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 8 - 9, 11


ΣΕΛ.  8   -   9,    11

Motion Team

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μαζική συμμετοχή

Η μαζική συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών χαρακτήρισε και φέτος τις εκλογές στους συλλόγους των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας, που πραγματοποιήθηκαν χτες. Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές ψήφισαν χτες στη διάρκεια όλης της μέρας, ενώ, δεν έλειψαν διάφορες απόπειρες αλλοίωσης της θέλησής τους, με πρωταγωνιστές τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ και η καλλιέργεια ενός κλίματος ανούσιας δικομματικής πόλωσης και φανατισμού. Θετικά καταγράφονταν η ανταπόκριση των φοιτητών και σπουδαστών στο κάλεσμα της Πανσπουδαστικής Κ. Σ.


ΣΕΛ.  12   -   13

Μισή δουλιά... μισή ασφάλιση

Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου στη χτεσινή ομιλία του στο συνέδριο του «Εκόνομιστ». Είπε συγκεκριμένα: «Να συγκροτήσουμε ένα νέο σύστημα ασφάλισης και προστασίας των εργαζομένων που να ταιριάζουν στις καταστάσεις που έχουμε, συνεχών αλλαγών στην απασχόληση και στην κινητικότητα της απασχόλησης».

Η μισή και κακοπληρωμένη δουλιά, θα ταιριάξει με το προετοιμαζόμενο, μισό και ακόμη χειρότερο απ' το σημερινό, σύστημα ασφάλισης και... προστασίας των εργαζομένων. Για να γίνουν τα τεράστια, ήδη, κέρδη της πλουτοκρατίας ακόμη περισσότερα και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά της. Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στους εργαζόμενους και το λαό και το οικοδομούν καθημερινά, εναλλασσόμενα στην κυβερνητική εξουσία.



ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Διετείς συμβάσεις και στις πρώην ΔΕΚΟ!

Κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεσή της η κυβέρνηση, «πατώντας» και στην επαίσχυντη συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ