Ολόκληρη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα
«Μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ η ανάγκη του συντονισμού και της κοινής δράσης, η ανάγκη όσο μπορούμε να επεξεργαζόμαστε κοινή στρατηγική στα κοινά μας προβλήματα που προκύπτουν από τη σύγχρονη ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Η ανάγκη της διεθνιστικής αλληλεγγύης είναι ακόμα πιο επιτακτική σήμερα. Τα μεγάλα προβλήματα του σήμερα είναι αδύνατον να αμβλυνθούν, πολύ περισσότερο να επιλυθούν, δίχως ένα κίνημα που θέτει σε αμφισβήτηση το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα», σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας την εισήγηση του Κόμματος στη Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιείται τις μέρες αυτές στην Αθήνα και ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της.
Στη Συνάντηση, που αποτελεί σημαντικό βήμα ενδυνάμωσης των προσπαθειών για την ενίσχυση του συντονισμού και την ανάπτυξη κοινής δράσης, συμμετέχουν αντιπροσωπείες 77 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων απ' όλο τον κόσμο.
Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα ολόκληρη την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Διεθνή Συνάντηση.
Η σκληρή οικονομική πραγματικότητα, που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, είναι η «ικανή και αναγκαία» συνθήκη για την τεράστια κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως φαίνεται από μερικά μόνον, ενδεικτικά, στοιχεία του 9μηνου του 2005, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, συνεπικουρούμενης και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι εργαζόμενοι, με την εμπειρία της επιτυχίας του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, απ' όπου και η φωτογραφία, μπορούν να δώσουν ακόμη πιο αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, με την απεργία στις 14 Δεκέμβρη