Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Γενάρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7570

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγροτικές κινητοποιήσεις από σήμερα

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκινούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας. Σήμερα το πρωί οι αγρότες των Φαρσάλων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, ενώ αύριο θα γίνουν τα νομαρχιακά συλλαλητήρια στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα. Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα, στη Χαλκιδική και τα Χανιά


ΣΕΛ.  23

Υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού η κυβέρνηση
ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΒΗΜΑ και η νέα ισοτιμία της δραχμής

Οι εργαζόμενοι με τις πολιτικές αυτές θα πρέπει να περιμένουν γρήγορο ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, περισσότερες απολύσεις, μείωση εισοδήματος, πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος...

Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα των λαϊκών δικαιωμάτων, η ένταση της πολιτικής λιτότητας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το ξεθεμελίωμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, είναι τελικά το «κερασάκι» των αποφάσεων που πήραν το Σάββατο στις Βρυξέλλες κυβέρνηση και ΕΕ, για τη νέα κεντρική ισοτιμία της δραχμής.

Οπως είναι γνωστό, η νέα ισοτιμία ορίστηκε στις 340,75 δραχμές ανά ΕΥΡΩ, γεγονός που επιτρέπει στους κυβερνώντες να κάνουν λόγο για ανατίμηση του εθνικού νομίσματος από την προηγούμενη κεντρική ισοτιμία της δραχμής, στην πραγματικότητα όμως θα οδηγήσει μέχρι το τέλος του χρόνου σε διολίσθησή της περίπου κατά 3,3%, από τις 330 δραχμές που είναι σήμερα.

Το κυριότερο πάντως στην όλη μεθόδευση είναι ότι, όπως σημειώνεται και στο ανακοινωθέν, η συγκεκριμένη απόφαση «θα πρέπει να συνοδευτεί από τη συνεχή προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, που αποβλέπουν στην ενδυνάμωση της διαδικασίας σύγκλισης, ιδιαίτερα της μάχης κατά του πληθωρισμού, για την οποία οι μισθολογικές εξελίξεις είναι επίσης ουσιώδεις».


ΣΕΛ.   16   -   17

Γ. ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ΤΕΕ φταίνε για την άθλια κατάσταση..!

Από τα τέλη Γενάρη μέχρι και το Μάρτη θα φτάσουν τα βιβλία στα ΤΕΕ, παραδέχτηκε χtες ο υφυπουργός Παιδείας, στη διάρκεια συζήτησης σχετικής Eρώτησης βουλευτών του ΚΚΕ, στη Bουλή. Και αυτό είναι ένα από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα, που δικαίως κάνουν τους μαθητές, να ονομάζουν τα ΤΕΕ «σκουπιδοτενεκέδες». Για όλα αυτά, όμως, ο Γ. Ανθόπουλος δε βλέπει ευθύνες στην κυβέρνηση και την πολιτική της, αλλά χρεώνει την άθλια κατάσταση στα ΤΕΕ και ορισμένους διευθυντές...

Για το θέμα, πάντως, της δυνατότητας σε αποφοίτους άλλων χρόνων να πάρουν μέρος στις εξετάσεις, ο υφυπουργός δήλωσε ότι θα προωθήσει άμεσα σχετική ρύθμιση.


ΣΕΛ.  24


ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Η έλλειψη κρεβατιών αβαντάρει επιχειρηματίες

Πολύτιμα και ελάχιστα είναι τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η κυβέρνηση αντί να παρουσιάσει ένα σχέδιο κάλυψης των αναγκών της χώρας, δεν μπορεί ούτε να εντάξει στο σύστημα τη ΜΕΘ των Αγίων Αναργύρων που έπληξαν οι σεισμοί. Ετσι στην ώρα της ανάγκης, όσοι καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα, πληρώνουν περισσότερες από 500.000 δραχμές ημερήσιο νοσήλιο!


ΣΕΛ.  27

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ