Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Μάρτη 2005 - αριθ. φύλλου: 9134

ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ στην ΕΕ και στις αποφάσεις της

Σε μια απροκάλυπτη, όσο και ωμή, επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας προχώρησε η ΕΕ, αμφισβητώντας ευθέως ακόμη και το Σύνταγμα και δρομολογώντας την παραπομπή της χώρας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, με αφορμή το νόμο περί «βασικού μετόχου».

Κι ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με σχετική αμηχανία και το ΠΑΣΟΚ ζητά την εδώ και τώρα προσαρμογή των ελληνικών νόμων με τις ευρωενωσιακές ντιρεκτίβες, το ΚΚΕ - με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος - απέρριψε κατηγορηματικά την ενέργεια της ΕΕ, ως μια απαράδεκτη και ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, που πρέπει να βρει αντίθετο κάθε εργαζόμενο.

Ενδεικτικό του κλίματος των Βρυξελλών αποτελούν και οι δηλώσεις υπαλληλίσκου ενός επιτρόπου, που μίλησε στους Ελληνες ανταποκριτές και έκανε λόγο για «τραγωδία του Ελληνα πρωθυπουργού»(!), στον οποίο εξέφρασε τη συμπάθειά του..!


ΣΕΛ.  6   -   7

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μαζί και στις 2 Απρίλη

Σε ενιαίο αγώνα ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων καλεί τους μετανάστες το ΠΑΜΕ. Με σύνθημα «Μαζί Ελληνες και ξένοι εργάτες», τους καλεί να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση που οργανώνει το Σάββατο 2 Απρίλη, μέρα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση με νομοσχέδιό της κάνει σαφές ότι θα εξακολουθήσει να «δωρίζει» τους μετανάστες, λεία στην κερδοσκοπική λαιμαργία του κεφαλαίου (η φωτογραφία από παλιότερη εκδήλωση για τους μετανάστες).


ΣΕΛ.  4,    15


ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ
Επιταχύνονται τα αντιλαϊκά μέτρα

Σε ακόμα «φιλικότερο περιβάλλον» για τις πολυεθνικές, σκληρότερη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και διαρκείς ελέγχους από την Κομισιόν, αποφασίζει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την υλοποίηση της στρατηγικής της Λισαβόνας


ΣΕΛ.  8
ΠΟΝΤΟΠΟΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Ξεσάλωσαν οι εφοπλιστές!

Πλοία με πληρώματα ακόμη φτηνότερα και μετατροπή της ελληνικής σημαίας σε «πανί ευκαιρίας», απαιτούν οι εφοπλιστές των ποντοπόρων πλοίων, ενώ οι ακτοπλόοι ζητούν αυξήσεις στα εισιτήρια κατά 14,92%!


ΣΕΛ.  17
ΕΣΥΠ
Βήμα προώθησης της εμπορευματοποίησης

Νέες αντιδραστικές προτάσεις για μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας έγιναν στη χτεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας


ΣΕΛ.  23
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τοπικοί φόροι για τα σχολεία!

Στον ηρακλειώτικο λαό ετοιμάζεται να φορτώσει ο νομάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαρρής, τα οικονομικά βάρη, για την αντιμετώπιση του προβλήματος σχολικής στέγης του νομού


ΣΕΛ.  24
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Είναι ντροπή... !

«... Εκτρωμα είναι να πληρώνουμε κάθε χρόνο και περισσότερο για τις σπουδές μας, να μπαίνουμε σε αίθουσες ετοιμόρροπες που δε χωράμε να κάνουμε μαθήματα, να γίνεται το πτυχίο μας κουρελόχαρτο... ». Αυτά και αρκετά ακόμη περιέχει η ανοιχτή επιστολή φοιτήτριας της Νομικής, που δίνει αποστομωτική απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΕΣΥΠ και στην πολιτική της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ