ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2005
Σελ. /40
Μπροστά!

μόνο μπροστά!

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Αναρωτιέσαι: Τι σχέση μπορεί να έχει όλος αυτός ο βόρβορος που καθρεφτίζεται στα εξάστηλα, με την κοινωνία των ανθρώπων που περπατούν στο φως της μέρας με ένα κούτελο καθάριο;

Καμιά σχέση δεν μπορούν να έχουν τα δικά σου μουτζουρωμένα χέρια με το κατράμι των μυστικών υπηρεσιών.

Αυτοί προβάλλουν, ήδη, τις εναλλακτικές λύσεις τους.

Κι εσύ επιβάλλεται να γνωρίζεις πως αυτές οι «εναλλακτικές», ακριβώς γιατί είναι «εναλλακτικές» σ' αυτό το κατράμι, δεν έχουν άλλο σκοπό παρά τη συνέχεια της δικιάς σου υποταγής.

Σε θέλουν έτσι, που να συνεχίζεις να ανάβεις κερί στην Παναγιά, να ελπίζεις σε κάποιο υπερπέραν, να τρομάζεις μη και σε βλέπει ο δορυφόρος τους, που ήδη σε αντιμετωπίζει σαν κοινωνικό τσουνάμι, να σκύβεις και ξανά να σκύβεις.

Διάολε! Υπάρχει κι άλλος δρόμος.

Αρκεί να σταθείς απέναντι. Με ευθύνη για την ίδια, τη δικιά σου τη ζωή. Να περάσεις αλυσίδα το μπράτσο στο σύντροφο της δουλιάς και του αγώνα. Σ' αυτόν να εκμυστηρευτείς τις σκέψεις σου, τις αγωνίες σου, μαζί να ψάξετε αυτό που σας κάνει δυνατούς.

Και που δεν ξέρεις τα γράμματα που οι εξουσιαστές σου θέλουνε να μάθεις, καλό είναι σύντροφε. Αλλο είναι το δικό μας το σχολειό.

Με γυρισμένη την πλάτη σ' ό,τι σάπιο και μαύρο πασχίζει να λοβοτομήσει ό,τι πιο όμορφο γέννησε η εξέλιξη.

Μ' όλες τις αισθήσεις στραμμένες εκεί που οι κομμουνιστές μετράνε μια - μια τις λέξεις τους, βάζουν στο καντάρι απ' τη μια του κόσμου τις ανάγκες κι απ' την άλλη το δικό τους έχει, για να αποφασίσουν.

Θα τον γυρίσουμε τον ήλιο, ακόμα κι αν 300 Κάνσας αποφασίσουνε αλλιώς.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠ ΩΣ ΤΗ ΜΟΣΑΝΤ: «Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα όσα συνέβησαν κατά την εκλογή του κ. Ειρηναίου μεταφέρεται τώρα η εκκλησιαστική κρίση (...) ιδιαίτερα μάλιστα μετά τις πληροφορίες ότι ο Βαβύλης από το 1986 είχε στρατολογηθεί στην ΕΥΠ, ενώ το 2001 εμφανιζόμενος ως πράκτορας της Μοσάντ με το όνομα Μωυσής μοίραζε πλαστές φωτογραφίες. Ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος δήλωσε ότι ο Απ. Βαβύλης όταν πρωτοήρθε είχε συστηθεί ως εκπρόσωπος, ή, μάλλον, υπάλληλος της ΕΥΠ (...) όλο το διάστημα αυτό διέμενε στο ξενοδοχείο "Νταβίντ" μαζί με τους φίλους του, αλλά και μοναχούς και μοναχές από την Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης. Το εντυπωσιακό είναι ότι το ξενοδοχείο αυτό, πέντε αστέρων, είναι το μέρος όπου διαμένουν οι φανατικοί Εβραίοι και ποτέ μουσουλμάνοι. Είτε ως μοναχός Ραφαήλ, είτε ως σύζυγος της Αμερικανο-εβραίας ονόματι Κοέν, συνεχίζει να διάγει μυστηριώδη βίο (...) Πού βρίσκεται τώρα ο Βαβύλης; Κατ' άλλους στην Αθήνα, όπου κάνει χημειοθεραπεία, κατ' άλλους στην Ιταλία, ενώ δεν αποκλείουν να βρίσκεται υπό την προστασία των αρχών του Ισραήλ» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΛΕΥΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ: «Ξέρετε, ο άνθρωπος δεν είναι Κορλεόνε, όπως τον παρουσιάζουν. Συνεργάστηκε με τις αστυνομικές αρχές και καλύφθηκε από τις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 24. Αλλοι τον ενέπλεξαν. Ο άνθρωπος κυκλοφορούσε ελεύθερος» (δήλωση του απόστρατου ταξίαρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΗΡΩΙΝΗ: «Ο ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς παραμένει εν ενεργεία και μάλιστα υπηρέτησε στη διεύθυνση Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων. Λέγεται ότι η εμπλοκή του δεν ήταν ουσιώδης και ότι μάλλον εξαπατήθηκε. Για ένα μεγάλο διάστημα στις αρχές της δεκαετίας του '90 ο Βαβύλης εθεωρείτο ευνοούμενος της δίωξης ναρκωτικών ως συνεργαζόμενος πληροφοριοδότης» (το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη Γ. Μαρνέλου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

Η ΝΙΚΗ: Φεύγει ο Χριστόδουλος έρχεται ο Νικόλαος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Χριστόδουλου!

ΤΑ ΝΕΑ: Ρωγμές στον θρόνο Χριστόδουλου

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η κατάθεση του Απ. Βαβύλη

ΤΟ ΒΗΜΑ: Αρχιερείς εν καμίνω...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίση εκτός ελέγχου στην Εκκλησία

ΕΘΝΟΣ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Εκκλησίας - Κράτους

Η ΑΥΓΗ: Αποσύρουν τις ευλογίες τους από τον Χριστόδουλο

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ την κάθαρση στην Εκκλησία

Ο ΛΟΓΟΣ: ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ...

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΝΑ ΞΥΡΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΜΕΤΩΠΙΚΗ Γιώργου - Σημίτη

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ με το νέο Αναπτυξιακό

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιες περιοχές μπαίνουν άμεσα στο σχέδιο πόλης

Η ΧΩΡΑ: 9.040 ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ σε Δημόσιο και Οργανισμούς

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 1.872 νέες θέσεις σε υπουργεία, δήμους

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αυστηρό μήνυμα ΔΝΤ για άμεση λήψη μέτρων

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ΔΝΤ: Αναθεωρήστε εργασιακά, ασφαλιστικό

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ και αισιοδοξίας

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Με σφραγίδα ΓΣΕΕ

«Η νέα εισοδηματική πολιτική δεν αναμένεται να τροφοδοτήσει εντάσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις (...) οι μισθοί στο δημόσιο τομέα συμπορεύονται με τις αναπροσαρμογές αποδοχών για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα (...) δηλαδή για πρώτη φορά θα υπάρχει μια ενιαία εισοδηματική πολιτική για τους 600.000 υπηρετούντες στο Δημόσιο, με τα 3.000.000 και πλέον που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, οι αυξήσεις των οποίων έχουν τη σφραγίδα της ΓΣΕΕ» (ο Νίκος Νικολάου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Με ολική επιτήρηση

«Η επιτήρηση μεγάλων εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων, ο εξ αποστάσεως εντοπισμός υπόπτων συμπεριφορών, αντικειμένων και υλικών αλλά και η συστηματική παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων, αποτελούν τις σημαντικότερες από τις προτεραιότητες που έθεσε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο ενός εντυπωσιακά φιλόδοξου προγράμματος ταυτόχρονης προστασίας των Ευρωπαίων από τρομοκρατία και... τσουνάμι» (η είδηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ολοταχώς στο Μεσαίωνα

«Αν και έχουν περάσει 196 χρόνια από τη γέννησή του, ο Κάρολος Δαρβίνος πρωταγωνιστεί σήμερα στα εκπαιδευτικά πράγματα των ΗΠΑ (...) οι αντιπαραθέσεις με επίκεντρο τη Θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών έχουν αναζωπυρωθεί στις σχολικές αίθουσες 17 Πολιτειών. Η πιθανότητα μάλιστα να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο να διδάσκεται στο Κάνσας η "επιστήμη" της Δημιουργίας, θα σηματοδοτήσει μια ιστορική νίκη κατά της δαρβινικής θεωρίας» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ