Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Ιούλη 2004 - αριθ. φύλλου: 8928

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Απεργούν την Πέμπτη για το δικαίωμα στη δουλιά

ICON

Απεργούν την Πέμπτη 22 Ιούλη οι συμβασιούχοι σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Προσυγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στην Ομόνοια πραγματοποιούν οι ταξικές δυνάμεις


ΣΕΛ.  13

ΦΑΡΜΑΚΕΡΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ μέχρι και 38%

Αρχισε από χτες η ισχύς των νέων, «τσουχτερών» αυξήσεων στις τιμές δεκάδων φαρμάκων (μέχρι και 38%), που ενέκρινε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ, συνεχίζοντας, στην ουσία, την πολιτική της προκατόχου της του ΠΑΣΟΚ.

Οι κυβερνώντες επιχείρησαν, χτες, να δικαιολογήσουν τις νέες, φουσκωμένες τιμές ως ένα αναγκαίο μέτρο στήριξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, απέναντι στις αθρόες εισαγωγές φαρμάκων από πολυεθνικές, αλλά η πραγματικότητα είναι ριζικά διαφορετική. Οχι μόνο, γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, οι φαρμακευτικές εταιρίες είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται, από το 1997 μέχρι το 2001, κατά 2.842%! Αλλά και γιατί, είτε εισαγωγές φαρμάκων γίνονται, είτε η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία ενισχύεται, οι χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι και τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία.

Οι νέες αυξήσεις στα φάρμακα αποτελούν ένα χαρακτηριστικό αντιλαϊκό μέτρο, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, πως διατηρείται στην επικαιρότητα η ανάγκη να υπάρξει δημόσια φαρμακοβιομηχανία, που θα παρέχει φθηνό και καλής ποιότητας φάρμακο στο λαό.


ΣΕΛ.  19

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Οπλο των λαών η αλληλεγγύη

Στην Κούβα βρίσκονται από χτες οι πρώτες ομάδες του καραβανιού αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ, για να εκφράσουν έμπρακτα την ολόθερμη συμπαράσταση του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στον ανυπότακτο κουβανικό λαό. Η αναχώρηση ολοκληρώνεται σήμερα, καθώς η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ συνάντησε πρωτόγνωρη ανταπόκριση από εκατοντάδες Ελληνες εργάτες, νεολαίους, επιστήμονες και παλαίμαχους συνδικαλιστές. Το αποτέλεσμα ήταν η τμηματική αναχώρηση του καραβανιού, αφού αποτέλεσε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ελληνική αποστολή αλληλεγγύης στην Κούβα, αριθμώντας συνολικά 240 άτομα.


ΣΕΛ.  3


ΚΚΕ
Ο κυπριακός λαός θα βρει το δρόμο της επανένωσης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και μικρό αφιέρωμα του «Ριζοσπάστη», για τα 30 χρόνια από το πραξικόπημα και τον «Αττίλα»


ΣΕΛ.  7   -   9
ΕΒΡΟΣ
Πανεργατική απεργία αύριο

Σε εικοσιτετράωρη πανεργατική απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στον Εβρο, ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και το κλείσιμο επιχειρήσεων


ΣΕΛ.  15
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Προσαρμογή στις ανάγκες του κεφαλαίου

Να απορρίψουν το νομοσχέδιο με το οποίο οικοδομείται παραπέρα μια Δημόσια Διοίκηση εχθρική για τους εργαζόμενους, καλεί το λαό η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση»


ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ