Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Ιούνη 2004 - αριθ. φύλλου: 8896

ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 8.30 μ.μ.
Αύριο η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση

Θα μιλήσουν:

  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και
  • Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδέλτιου Θανάσης Παφίλης

Θα χαιρετίσουν:

  • Η εκπρόσωπος του Πορτογαλικού ΚΚ Εμανουέλα Μπερναντίνο, και
  • Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ της Κύπρου Αριστοφάνης Γεωργίου

ΣΕΛ.  7

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ
ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας

Αλέκα Παπαρήγα: Η μέριμνα πρέπει να είναι πλήρως δημόσια και δωρεάν και να μην επιβαρύνεται η οικογένεια

«Είναι να απορεί κανείς πώς τα κόμματα εξουσίας μιλάνε για την ισχυρή Ελλάδα, όταν δεν μπορούν να προσφέρουν στοιχειώδεις υπηρεσίες σε 63 παιδιά χρόνιων παθήσεων και όταν υπάρχουν και χιλιάδες άλλα παιδιά τα οποία δεν μπορούν να έρθουν ούτε και σε ένα τέτοιο ίδρυμα». Με αυτά τα λόγια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έδειξε το μέγεθος της υποκρισίας των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο «Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παιδιών». Το αίσχος αυτό, αλλά και ό,τι συμβαίνει στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας σε όλη τη χώρα, προκαλούν πραγματικό «σοκ και δέος»!

Το γεγονός ότι οι κενές οργανικές θέσεις - ιδιαίτερα νοσηλευτικού προσωπικού - ξεπερνούσαν τις 25.000 από τα τέλη του 2003 ακόμη, ελάχιστα απασχόλησε και απασχολεί τόσο την προηγούμενη κυβέρνηση όσο και τη σημερινή. Αντίθετα δείχνουν ιδιαίτερη σπουδή για την ιδιωτικοποίηση τομέων της Υγείας. Ομως η μέριμνα, όπως επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα, πρέπει να είναι πλήρως δημόσια και δωρεάν και να μην επιβαρύνεται η οικογένεια. Ενα ακόμα κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές της Κυριακής.


ΣΕΛ.  3

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να μη χαθεί καμία ψήφος για το ΚΚΕ

Δυναμική και μαζική η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Κυριακή το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη (φωτό), έστειλε πρόγευση αποφασιστικής ενίσχυσης του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος. «Να μη χαθεί καμία ψήφος για το ευρωψηφοδέλτιο συνεργασίας του ΚΚΕ. Χωρίς ευρωυποταγή καλύτερα», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έχοντας δίπλα της τον Χασάν Σάρφο, υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας-Μοραβίας, και τον Φόσκο Τζιανίνι, διευθυντή της Ιταλικής Κομμουνιστικής Επιθεώρησης «Λ' Ερνέστο», που λίγο πριν μετέφεραν το κάλεσμα Τσέχων και Ιταλών κομμουνιστών για την ανάγκη αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στην Ελλάδα και όλων των κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών-αντικαπιταλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, για να ανοίξει ο δρόμος για την Ευρώπη της ειρήνης, των δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού


ΣΕΛ.  13   -   15


ΑΘΗΝΑ
Μεροκάματο του τρόμου

Από του χάρου τα δόντια γλίτωσαν δύο εργάτες σε έργα του Δήμου της Αθήνας, στα οποία δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας


ΣΕΛ.  45
ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΕΡ
Θρασύτατη πρόκληση του Αμερικανού πρεσβευτή

Την «προσαρμογή» ακόμη και του Συντάγματος της χώρας, όπως και της σκέψης των Ελλήνων, απαιτεί ο Αμερικανός πρεσβευτής, ώστε «να μπορέσετε να επιβιώσετε»..!


ΣΕΛ.  17
Σοβαρό κρούσμα αυταρχισμού

Σοβαρό κρούσμα καταπάτησης ατομικών δικαιωμάτων στο αστυνομικό τμήμα Νέας Χαλκηδόνας, σε βάρος δύο νέων


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ