Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Απρίλη 2004 - αριθ. φύλλου: 8853

Επιλογή των καναλιών ο αποκλεισμός του ΚΚΕ!

Πρόκειται για πρόκληση που δε θα περάσει έτσι! Από τις εκλογές του Μάρτη μέχρι σήμερα το ΚΚΕ είναι αποκλεισμένο από τις ΤV. Οι λίγες προσκλήσεις εκπροσώπων του σε τηλεοπτικές συζητήσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Το γεγονός παράγινε από τη Λουκέρνη και εδώ. Πλήθος οι συζητήσεις για το Κυπριακό, δίχως το ΚΚΕ! Με παρόντα, τα άλλα κόμματα, αλλά και άτομα που δεν εκπροσωπούν ούτε το άτομό τους! Οχι όμως και το ΚΚΕ!

Γνωρίζουμε ότι αυτό γίνεται, επειδή φοβούνται μη μάθει ο λαός τη δικαιωμένη θέση του ΚΚΕ για το Κυπριακό, και όχι μόνο. Γνωρίζουμε ότι δε θέλουν να ακούγεται γενικώς η πολιτική του ΚΚΕ, η συνεπής αντιιμπεριαλιστική φωνή πολιτικού Κόμματος.

Και τα γνωρίζουν αυτά, όχι μόνο οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ αλλά και πλήθος άλλοι, που αντιλαμβάνονται την αιτία του αποκλεισμού.

Το ΚΚΕ δε θα δεχτεί τετελεσμένα και γραμμές που υπαγορεύονται σε ουκ ολίγους δημοσιογράφους και Μέσα. Θα αντιδράσει έντονα, εκφράζοντας και την αγανάκτηση χιλιάδων τηλεθεατών. Μαζί με το ΚΚΕ είναι βέβαιο ότι θα βρουν τρόπους να αντιδρούν καθημερινώς και απλοί τηλεθεατές και ακροατές.

Η πρόκληση δε θα περάσει έτσι!


ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ - ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ στα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Οι θέσεις των πολιτικών κομμάτων της χώρας εκτέθηκαν χτες στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το «σχέδιο Ανάν» συγκροτεί ένα διεθνές προτεκτοράτο στο δρόμο του πετρελαίου, στη Μεσόγειο, προς τη Μέση Ανατολή, χειρότερο απ' αυτό που είναι το Κόσσοβο και η Βοσνία, ένα διεθνές προτεκτοράτο τριχοτομημένο, τόνισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη σύσκεψη, στο Προεδρικό Μέγαρο, των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, πως το ΚΚΕ θεωρεί σαν καλύτερη συμπαράσταση στον κυπριακό λαό, το ΟΧΙ στο «σχέδιο Ανάν». Στα θετικά του ΝΑΙ, επικεντρώθηκε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ο κυπριακός λαός αποφασίζει, ενώ τις απόψεις τους υπέρ του ΝΑΙ στο «σχέδιο Ανάν», κατέθεσαν οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Η έμπρακτη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον κυπριακό λαό με την παρουσίαση των πατριωτικών και διεθνιστικών θέσεών του, ξεδιπλώνεται με συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι ΚΟ σ' όλες τις μεγάλες πόλεις, με πρώτη την Αθήνα, την ερχόμενη Δευτέρα.


Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Κλιμάκωση της έντασης πυροδοτούν οι ΗΠΑ

«Αν δεν τερματιστεί πλήρως η κατοχή και ο εποικισμός, δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη» προειδοποίησε, χτες, ο Γιάσερ Αραφάτ στην πρώτη του αντίδραση μετά τη συνάντηση Μπους - Σαρόν, στο Λευκό Οίκο. Η παροχή πλήρους υποστήριξης στα σχέδια της δήθεν «μονομερούς απεμπλοκής» του Αριέλ Σαρόν από τον πρόεδρο Μπους τινάζει στον αέρα, ακόμη και αυτόν τον, ήδη, μεροληπτικό και αδιέξοδο «οδικό χάρτη» του διαμεσολαβητικού Κουαρτέτου, του οποίου τα υπόλοιπα μέλη δεν έκρυβαν, χτες, τη δυσαρέσκειά τους. Η φωτογραφία είναι από σύλληψη διαδηλώτριας ενάντια στο «τείχος»


ΣΕΛ.  19


ΕΓΣΣΕ
Μπουρλότο βάζουν οι εργοδότες

«Βελτιωτική πρόταση» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τη χτεσινή πρόταση του ΣΕΒ, η οποία επιχειρεί να βάλει βόμβα στα θεμέλια της ίδιας της σημασίας και του ρόλου Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ)


ΣΕΛ.  25
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στο δρόμο για μόνιμη και σταθερή δουλιά

Αόριστες και ανούσιες απαντήσεις έλαβαν και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των 750 εργαζόμενων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών στις χτεσινές συναντήσεις τους με αρμοδίους


ΣΕΛ.  26
ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΕ
Το ξεκλήρισμα θα προχωρήσει

Ο Φρ. Φίσλερ ξεκαθάρισε ωμά και κυνικά ότι οι προσχεδιασμένες αντιαγροτικές αποφάσεις για βαμβάκι, καπνό και λάδι θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα


ΣΕΛ.  29
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Σημάδια στασιμότητας

Η σημαντική πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας το Δεκέμβρη γεννά φόβους, ότι μια παραπέρα υποχώρηση της οικοδομής μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορεί να συμπαρασύρει σε κάμψη και άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας


ΣΕΛ.  28

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ