Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Γενάρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8767

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΕΜΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Το 2004 ο ελληνικός λαός μπορεί να κάνει ένα βήμα ανάτασης και προοπτικής με την πάλη και την ψήφο του

«Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να κάνουν το 2004 ένα ουσιαστικό βήμα ανάτασης και προοπτικής, με την πάλη και με την ψήφο τους. Αυτός είναι ο τρόπος για ν' αντιμετωπιστεί η νέα αντιλαϊκή επίθεση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να ενισχυθεί η λαϊκή αντεπίθεση και να φυσήξει άνεμος αισιοδοξίας, που θα επιταχύνει ριζοσπαστικές διεργασίες στο λαό.

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη δημιουργία του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου, που στοχεύει στη λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη που δίνει αποτελεσματικότητα στους αγώνες και, ταυτόχρονα, φέρνει πιο κοντά στις ριζικές εξελίξεις.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι κόμματα της πλουτοκρατίας. Δεν αλλάζουν. Πρέπει να τα εγκαταλείψουν τώρα, να τα αποδυναμώσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι εργαζόμενοι. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, για να γίνουν οι ίδιοι δυνατοί. Η αντίθεση στο δικομματισμό που δεν περιέχει την αντίθεση στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στους οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που το υπηρετούν, είναι χέρι βοήθειας στην πλουτοκρατία.

Είναι στο χέρι της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των ΕΒΕ να αποτρέψουν τα χειρότερα που έρχονται. Η ΚΕ του ΚΚΕ διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό, ότι θα δουλέψει με μεγαλύτερο πείσμα, ικανότητα και αποτελεσματικότητα σε αυτή την κατεύθυνση.

Η ΚΕ του ΚΚΕ».


Ευχές καρδιάς για ένα ελπιδοφόρο και αγωνιστικό 2004

Οι ευχές για το νέο χρόνο εκφράζουν τη διάθεση των ανθρώπων να ζήσουν καλύτερες μέρες. Το 2004, για τα λαϊκά στρώματα, μπορεί να είναι χρονιά αγωνιστικής ανάτασης για το δίκιο τους. Η δυσαρέσκεια από τα άλυτα προβλήματα μπορεί να βρει θετική διέξοδο, κόντρα στη μοιρολατρία, στη χειραγώγηση και την εξαγορά. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία μπορούν να υποδεχτούν το 2004, με την αισιοδοξία ότι με τη δράση και την ψήφο τους θα βαδίσουν στο δρόμο της δικής τους αντεπίθεσης. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! (Φωτό:Απο τα κάλαντα που έψαλε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας στη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ).


ΣΕΛ.  3


1η ΓΕΝΑΡΗ 1959
Η νίκη της Κουβανικής Επανάστασης

Την 1η Γενάρη 1959 ο λαϊκός επαναστατικός στρατός της Κούβας έμπαινε στην πόλη Σαντιάγο ντε Κούβα, ενώ την ίδια μέρα δόθηκε η αποφασιστική και νικηφόρα μάχη στη Σάντα Κλάρα


ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ
Μήνυμα για το νέο χρόνο

Δίνουμε ραντεβού στους δρόμους του αγώνα, για να υπερασπίσουμε κατακτήσεις, να διευρύνουμε δικαιώματα και να χτίσουμε ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, σημειώνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ