Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8682

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Μπρος ολοταχώς για την πλήρη υποταγή των πανεπιστημίων στην αγορά

Ο συνδυασμός της διαβόητης αξιολόγησης με την κρατική χρηματοδότηση θα αποτελέσουν το μοχλό της γρήγορης προώθησης των κατευθύνσεων της Μπολόνια στα πανεπιστήμια και της ολοκληρωτικής υποταγής τους στην αγορά και τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως αποκαλύπτεται από την έκθεση του υπουργείου Παιδείας, που παρουσίασε ο Π. Ευθυμίου στη σύνοδο των ομολόγων του στο Βερολίνο


ΣΕΛ.  21

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ
Ελπιδοφόρο ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Απόψε, στις 9.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης

Πλημμύρισε και χτες η Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια δεύτερη μέρα του μοναδικού πολιτικού - πολιτιστικού γεγονότος, του 29ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που ολοκληρώνεται την Κυριακή, οπότε και θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και όλες οι γενιές ανηφόρισαν προς τη γιορτή της νιότης. Ανθρωποι που προβληματίζονται, που θέλουν να ενημερωθούν, που θέλουν να ψυχαγωγηθούν με την ουσιαστική έννοια. Στους πολύμορφους χώρους του Φεστιβάλ, τα φροντισμένα περίπτερα και τους χώρους που φιλοξενούνται πολλές οργανώσεις, τόσο της χώρας μας όσο και του εξωτερικού, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν πολλά και σημαντικά.

Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την Κούβα, το νησί της Επανάστασης, με τους Αλμπέρτο Χουαντορένα και Ανα Φιντέλια Κιρό (στις 10.00 μ.μ. στο χώρο της Διεθνούπολης). Πλούσιο είναι και το πολιτιστικό πρόγραμμα, με συναυλίες των Β. Παπακωνσταντίνου, Β. Λέκκα, Λ. Παπαδόπουλου, Δ. Κοντογιάννη, Μαριώς και πολλών ακόμα καλλιτεχνών, αφιερώματα, προβολές ταινιών, άλλες συζητήσεις κλπ.


ΣΕΛ.  14   -   19


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Σπέρνουν νεκρούς στους χώρους δουλιάς

Δύο εργάτες νεκροί σε ορυχείο του προέδρου του ΣΕΒ, ενώ ένας ακόμη χαροπαλεύει κι ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά, σε ισάριθμα «ατυχήματα», ο χτεσινός τραγικός απολογισμός θυσιών της εργατικής τάξης


ΣΕΛ.  13
ΑΘΗΝΑ
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους

Τη Δευτέρα, η ΟΓΕ πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στις 6 το απόγευμα. Την Πέμπτη, 25 Σεπτέμβρη, η ΕΕΔΥΕ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια.


ΣΕΛ.  11
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Αλλη μια προεκλογική παράσταση

Σε άλλη μια προεκλογική φιέστα μετατράπηκαν χτες τα εγκαίνια του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από τον πρωθυπουργό.


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ