Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Αυγούστου 2003 - αριθ. φύλλου: 8663

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
Την Τρίτη 9 Σεπτέμβρη η εκδήλωση για την απλή αναλογική

Πρόσκληση για συμμετοχή σε συγκέντρωση - σύσκεψη με θέμα: «Η καθιέρωση της απλής αναλογικής - το αναγκαίο εκλογικό σύστημα», δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30μ.μ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αίθουσα Σάκη Καράγιωργα).


ΣΕΛ.  7

«ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ» ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
Με αμάθεια ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ κοροϊδεύουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Συνεδρίασε εθιμοτυπικά χτες το Υπουργικό Συμβούλιο

Μια ειδυλλιακή εικόνα για την εκπαίδευση, σερβιρισμένη με προεκλογικό περιτύλιγμα, επιχείρησαν να παρουσιάσουν χτες πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας, μετά την εθιμοτυπική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής τη νέα χρονιά.

Αναφέρθηκαν σε προγράμματα και υποπρογράμματα που έχουν μπει σε εφαρμογή, αλλά σε τίποτα δεν αλλάζουν το χαρακτήρα της αντιεκπαιδευτικής, αντιλαϊκής πολιτικής και στο όνομα της «ποιότητας» εξήγγειλαν την «αξιολόγηση» σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που δεν είναι τίποτε άλλο από μοχλός υποταγής της εκπαίδευσης στις απαιτήσεις της αγοράς για ευέλικτο και πειθήνιο εργατικό δυναμικό.

Ο ελληνικός λαός βιώνει καθημερινά την οδυνηρή πραγματικότητα της ακριβοπληρωμένης αμάθειας, που προσφέρει το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και καλεί το λαό, τη νεολαία με τους αγώνες και την ψήφο τους να καταδικάσουν και να ανατρέψουν οριστικά αυτή την πολιτική, που έχει ως φορείς της τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΝΔ.


ΣΕΛ.  11

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Σύγκλιση» ανεργίας και μείωσης δικαιωμάτων!

Την αποπροσανατολιστική για το λαό φιλολογία με σκοπό να τον παγιδέψουν σε παραπλανητικά συνθήματα για τη «σύγκλιση», την «ανταγωνιστικότητα» και την «ανάπτυξη», κατήγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την περιοδεία της χτες στη Σαλαμίνα. (Στη φωτό: άποψη από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στη Σαλαμίνα). «Η μόνη σύγκλιση που υπάρχει στην Ευρώπη, είναι προς την αύξηση της ανεργίας, προς τους ρυθμούς μείωσης των εργατικών δικαιωμάτων», είπε. «Ισχυρή Ελλάδα για μας είναι Ελλάδα με κοινωνική ευημερία, Ελλάδα χωρίς ανεργία, Ελλάδα με διασφαλισμένα σύνορα», κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα


ΣΕΛ.  2  -  3


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΚΕ
Αντιλαϊκές αποφάσεις από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ

Με την απόλυτη σύγκλιση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΚΕ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) με την κυβερνητική πολιτική που μετατρέπει τους δήμους σε «επιχειρήσεις» και φορομπηχτικούς μηχανισμούς έληξε το έκτακτο συνέδριο για το οικονομικό πρόβλημα. Το ψήφισμα καταψήφισαν μόνο οι σύνεδροι της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας»


ΣΕΛ.  18
ΔΕΗ
Μεγάλα κέρδη, μεγαλύτερο ξεπούλημα

Μόλις ανακοινώθηκε αύξηση της κερδοφορίας κατά 77%, η κυβέρνηση έσπευσε να ειδοποιήσει τα κοράκια ότι θα ξεπουλήσει και νέο κομμάτι της ΔΕΗ


ΣΕΛ.  17
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Ελιγμοί των ΗΠΑ για τις «ενισχύσεις»

Βρετανικές ήταν οι απώλειες των κατοχικών δυνάμεων, χτες, στο Ιράκ, ενώ η Ουάσιγκτον δηλώνει έτοιμη για «πολυεθνική δύναμη με αμερικανικό διοικητή». Η πρόταση δε φαίνεται να ικανοποιεί άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ενώ εντός του μηχανισμού του ΟΗΕ έχει ξεσπάσει «πόλεμος» για το ποιος ευθύνεται για τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας στη Βαγδάτη


ΣΕΛ.  14   -   15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ