Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 8 Ιούνη 2003 - αριθ. φύλλου: 8595

ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δέκα εκατομμύρια εργατικά ατυχήματα και πέντε χιλιάδες εργάτες νεκροί κάθε μέρα!

ΣΕΛ.  19

ΚΑΤΩ Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ!
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την Κούβα - την ειρήνη - την ελευθερία

Ολοι αύριο στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στις 7.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως

H προχτεσινή κατάπτυστη απόφαση επέμβασης στα εσωτερικά της Κούβας, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποκαλύπτει πως υπάρχει κοινό ιμπεριαλιστικό σχέδιο για να ανατραπεί η σοσιαλιστική εξουσία της Κούβας. Ο κόσμος της εκμετάλλευσης, που θέλει τους λαούς υποταγμένους, δεν μπορεί να αντέξει το παράδειγμα μιας μικρής χώρας, που ο λαός της επέλεξε να ζήσει ελεύθερα. Επέλεξε να αντιστέκεται κοντά σαράντα πέντε χρόνια τώρα ενάντια σε όλες τις αδιάκοπες πιέσεις, εκβιασμούς, απόπειρες επεμβάσεων, δολοφονιών και απάνθρωπου εμπάργκο. Το ρόλο της προετοιμασίας της επέμβασης τον ανέλαβε η Ευρωπαϊκή Ενωση με μπροστάρη την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ασκεί την Προεδρία. Ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης είχε ήδη αναβαθμιστεί, όταν Ελληνες διπλωμάτες συμμετείχαν στη διαμόρφωση των σχεδίων επέμβασης, που μεθοδεύτηκαν στο Γραφείο Αμερικανικών Συμφερόντων στην Αβάνα πριν από λίγους μήνες. Ως άλλοθι χρησιμοποιούν τη γνωστή μέθοδο από τις ανατροπές των σοσιαλιστικών χωρών, περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Οι λαοί ξέρουν πως οι εχθροί της Κούβας είναι εχθροί των λαών. Ο ελληνικός λαός με κάθε τρόπο αντιστέκεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Αύριο, Δευτέρα, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο Πεδίον του Αρεως σε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης.


ΣΕΛ.  2  -  3,    22  -  23

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Νέο βήμα εμπορευματοποίησης

Με όλα τα μέσα η κυβέρνηση προωθεί την εμπορευματοποίηση στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας. Ετσι, με νόμο-σκούπα που έχει ετοιμάσει εκχωρεί τη φύλαξη και τον καθαρισμό των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, ενώ απευθύνεται με «υψηλούς προϋπολογισμούς» σε ιδιωτικές εταιρίες για τη δήθεν αποασυλοποίηση των ψυχιατρείων. Ταυτόχρονα, γενικεύει το θεσμό του επικουρικού προσωπικού για να καλύψει πάγιες ανάγκες που δημιουργεί η ίδια η πολιτική της. Πρόκειται για ένα θεσμό για τις επείγουσες ανάγκες αλλά η κυβέρνηση θα τον χρησιμοποιήσει για τις εκλογικές της ανάγκες...


ΣΕΛ.  13  -  15


ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ «ΕΛΠΕ» - «ΠΕΤΡΟΛΑ»
Πώς μεθοδεύτηκε το ξεπούλημα

Το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ στο Λάτση είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση πριν δύο χρόνια, ενώ τη μεθόδευση απορρόφησης της «Πετρόλα» από τα ΕΛΠΕ είχε αποκαλύψει ο «Ρ» από το Φλεβάρη. Αναλυτικό ρεπορτάζ για την εξέλιξη του, φαινομενικά, ξαφνικού επιχειρηματικού «γάμου»


ΣΕΛ.  10  -  11
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Ολα για τη λαϊκή αντισύνοδο

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, στις 20, 21 και 22 Ιούνη, ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, όπου αναμένεται η συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης


ΣΕΛ.  8  -  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ