Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Μάη 2003 - αριθ. φύλλου: 8588

ΑΘΗΝΑ
Διεθνής συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων

Πάνω από 60 κόμματα απ' όλο τον κόσμο έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει συμμετοχή στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που φιλοξενεί το ΚΚΕ στην Αθήνα στις 19-20 Ιούνη του 2003 και έχει θέμα «Τα κινήματα κατά του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης και οι κομμουνιστές»


ΣΕΛ.  7

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ των ΕΛΠΕ στην ΠΕΤΡΟΛΑ

Ενα ακόμα σκάνδαλο σε βάρος των εργαζομένων και της χώρας συνολικά ολοκληρώνεται, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες την εκχώρηση, ουσιαστικά, της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια» στον όμιλο Λάτση.

Το ξεπούλημα των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) μπορεί να εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική εκποίησης της κρατικής περιουσίας, ωστόσο έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά, αφού πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική και κερδοφόρα εταιρία, που λειτουργεί σε έναν πολύ ευαίσθητο κλάδο της οικονομίας. Με την παράδοσή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο, το δημόσιο χάνει πλέον και την τελευταία δυνατότητα να έχει λόγο σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα, όπως αυτός της ενέργειας, και ειδικότερα των καυσίμων, όπου τα κερδοσκοπικά κυκλώματα των πολυεθνικών μπορούν και χορεύουν στο ταψί λαούς και κυβερνήσεις, σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Η αθλιότητα του κυβερνητικού ξεπουλήματος αυτή τη φορά δε γίνεται με την πώληση μετοχών, ή με την εισαγωγή της επιχείρησης στο χρηματιστήριο, αλλά με την ...απορρόφηση - όπως επίσημα ανακοινώθηκε - της ΠΕΤΡΟΛΑ από τα «ΕΛΠΕ». Στην πραγματικότητα, βέβαια, στο επιχειρηματικό σχήμα «ΕΛΠΕ-ΠΕΤΡΟΛΑ» κυρίαρχο μετοχικό ρόλο θα έχει ο όμιλος Λάτση, οι εκπρόσωποι του οποίου, οποιαδήποτε στιγμή κρίνουν πως τους συμφέρει, θα μπορούν να αυξάνουν το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρία. Των έκτακτων, επίσημων κυβερνητικών ανακοινώσεων προηγήθηκε φραστική αντιπαράθεση με τον έτερο ανταγωνιστή του κλάδου, Β. Βαρδινογιάννη.


ΣΕΛ.  19

ΠΕΛΛΑ - ΗΜΑΘΙΑ
Κάλεσμα λαϊκής συμπαράταξης και αγώνα από την Αλέκα Παπαρήγα

Εντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Νομοί της Πέλλας και της Ημαθίας. Γεγονός το οποίο κάνει ακόμη περισσότερο χεροπιαστές τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, που ανέπτυξε το κλιμάκιο του Κόμματος, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διήμερη περιοδεία και συνάντησή του με τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, τους εργάτες και τους επαγγελματοβιοτέχνες. Στο στιγμιότυπο, η Αλέκα Παπαρήγα και το κλιμάκιο του ΚΚΕ στη διάρκεια της περιοδείας τους στην κλωστοϋφαντουργία «Λαναρά»


ΣΕΛ.  11   -   13


Κύμα εκδηλώσεων αλληλεγγύης στην Κούβα

Πολλαπλασιάζονται συνεχώς οι πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα από μαζικούς και άλλους φορείς


ΣΕΛ.  23
ΓΚΑΖΙ
Στο εκτελεστικό απόσπασμα οι βιοτεχνίες

Στο αδιέξοδο της καταστροφής οδηγούν οι κυβερνώντες δεκάδες βιοτέχνες στο Γκάζι, ενώ «γνώστες» και γαλοεπιχειρηματίες κερδοσκοπούν. Περιοδεία στο χώρο από τον Αντ. Σκυλλάκο


ΣΕΛ.  6
ΠΑΜΕ
Πανστρατιά για τις 5 Ιούνη

«Ολα για επιτυχία των συλλαλητηρίων»! Μ' αυτή την προτροπή κινούνται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εκδηλώσεις έκφρασης αλληλεγγύης στους άνεργους και τους απολυμένους, στις 5 Ιούνη


ΣΕΛ.  16   -   17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ