Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Μάρτη 2003 - αριθ. φύλλου: 8519

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Παίρνουν θέση για τον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας

Ο πόλεμος είναι «επί θύραις» και ο «Ρ» ζήτησε τις θέσεις των κομμάτων γι' αυτό, όπως και για την εμπλοκή της Ελλάδας. Απαντούν:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Χρήστος Πρωτόπαππας

ΠΑΣΟΚ: Νίκος Αθανασάκης

ΝΔ: Θόδωρος Ρουσόπουλος

ΚΚΕ: Μάκης Μαΐλης

ΣΥΝ: Νίκος Βούτσης

ΔΗΚΚΙ: Παναγιώτης Μαντάς


ΣΕΛ.  2   -   3

ΠΑΓΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
Αντιπολεμικός ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για τις 14 και 15 Μάρτη

Σε αντιπολεμικό συναγερμό καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, σε πόλεις και χωριά, η ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», πολλά εργατικά συνδικάτα και πολλοί ακόμη μαζικοί φορείς και οργανώσεις, καθώς συνεχίζονται οι κρίσιμες διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και πληθαίνουν οι ενδείξεις, ότι η εισβολή στο Ιράκ και ο πολεμικός όλεθρος είναι πλέον θέμα ημερών.

Στα πλαίσια των εξελίξεων αυτών, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις και συλλαλητήρια, που διοργανώνονται τις επόμενες ημέρες. Στην Αθήνα, στις 15 Μάρτη και στις 5 μ.μ., θα γίνει περικύκλωση διαμαρτυρίας του Πενταγώνου, με αφορμή τη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, ενώ, την άλλη μέρα, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια και θα πορευτεί στην αμερικανική πρεσβεία. Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και πολλές ακόμη πόλεις.


ΣΕΛ.  6   -   7,    24

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 21ης ΜΑΡΤΗ
Για να έχει ο αγώνας προοπτική

Διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας, που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ και στην οποία αποφάσισαν ήδη συμμετοχή ένας μεγάλος αριθμός Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών. Στο μεσοδιάστημα προς την απεργία η μάχη δίνεται στα πρωτοβάθμια Σωματεία, μέσα στους χώρους δουλιάς και στις γειτονιές, ώστε να ενισχυθούν τα παλλαϊκά χαρακτηριστικά της κινητοποίησης. Ηδη, στη Θεσσαλία εργάτες, αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες συμπαρατάσσονται και διαδηλώνουν στις 21 του Μάρτη στη Λάρισα. Η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες σε κλείσιμο των καταστημάτων με το ξέσπασμα του πολέμου. Ρεπορτάζ από την προετοιμασία της απεργίας και άρθρο του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  8   -   9


ΔΙΚΗ «17Ν»
Πολιτικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις

Η δίκη της «17Ν» ξεκίνησε και μαζί της ξεκίνησε και η δεύτερη φάση της επιχείρησης ενοχοποίησης των λαϊκών αγώνων και της Αριστεράς


ΣΕΛ.  10   -   13
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Σε τροχιά σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό

Τα αιτήματα του αντιπολεμικού κινήματος σήμερα, το φέρνουν αντικειμενικά σε σύγκρουση με το σύνολο της ιμπεριαλιστικής τάξης και του συστήματος, τονίζει ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ, Θανάσης Παφίλης, σε συνέντευξή του στο «Ρ»


ΣΕΛ.  16  -  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ