Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8504

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Πρόσω ολοταχώς για πυρηνικά νέας γενιάς

Πυρηνικό οπλοστάσιο νέας γενιάς, επανέναρξη πυρηνικών δοκιμών, προετοιμασία του εδάφους για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τις διεθνείς συνθήκες απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων και στροφή προς τη λογική των «χρηστικών πυρηνικών όπλων» σχεδιάζει το Πεντάγωνο. Την ίδια στιγμή προωθούνται σχέδια υιοθέτησης «νέου δόγματος», χρήσης πυρηνικών για προληπτικούς λόγους...


ΣΕΛ.  23

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑΝ στη στεριά οι μισθοφόροι

Στην πλατεία Καραϊσκάκη, στις 6 το απόγευμα σήμερα, το νέο συλλαλητήριο

Τα δυο τεράστια πανό, που κάλυψαν από χτες το πρωί την είσοδο του λιμανιού στον Πειραιά, έδιναν τον τόνο. Το ένα από το ΠΑΜΕ, το άλλο από το ΚΚΕ. Το λιμάνι, ο κόσμος της δουλιάς, οι μαχητές των μεγάλων φιλειρηνικών αγώνων έκαναν από τα χαράματα καθαρό πως δεν υπάρχει περίπτωση να παράσχουν «διευκολύνσεις» στη ΝΑΤΟική αρμάδα. Ο Πειραιάς δεν είναι Σούδα. Ο αγωνιζόμενος λαός δεν είναι «εταίρος», ούτε του ΝΑΤΟ, ούτε της ΕΕ. Οι φωτιές που άναβαν έως αργά τη νύχτα, κατά μήκος της περιμετρικής στην Καστέλα, έστελναν μήνυμα στις φρεγάτες του ΝΑΤΟ: Είστε ανεπιθύμητοι!

Το σύνθημα «Κυβέρνηση Σημίτη, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο» και δεκάδες ακόμα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα δονούσαν επί ώρες τον Πειραιά, από το κέντρο της πόλης έως την Καστέλα. Το ίδιο θα συμβεί και σήμερα. Το ίδιο θα συμβαίνει παντού, όπου εμφανίζονται οι φονιάδες των λαών.


ΣΕΛ.  6   -   13

Τους «σφράγισαν»

Εξω απ' το λιμάνι του Πειραιά έμειναν τελικά οι έξι αμερικανοΝΑΤΟικές φρεγάτες. Αλλα τρία, όμως, ιταλικής εθνικότητας, ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία «έδεσαν» στο λιμάνι της Καλαμάτας. Και θα φύγουν από κει, έχοντας πάνω τους και τη «σφραγίδα» των αντιιμπεριαλιστικών και αντιπολεμικών αισθημάτων του λαού μας.

«Assasini», «Killers go home», «Φονιάδες των λαών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ». Αυτά τα συνθήματα έγραψαν με κόκκινη μπογιά, πάνω στα πολεμικά πλοία, οι φίλοι της ειρήνης στην Καλαμάτα, καταδείχνοντας - και με την ενέργεια αυτή - την κατηγορηματική αντίθεση του λαού της πόλης στην εκεί παρουσία τους.



ΚΚΕ
Ημερίδα για την Ενέργεια

Ημερίδα για τις εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας και την πρόταση του ΚΚΕ πραγματοποιείται σήμερα στο ξενοδοχείο «Τιτάνια»


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ