Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8492

ΗΠΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ
Αναζήτηση άλλοθι πολέμου με «γελοία» στοιχεία

Φτηνό θέαμα τηλεοπτικής εκπομπής θύμιζαν τα υποτιθέμενα στοιχεία της «ιρακινής ενοχής», που παρουσίασε χτες στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ. Οι πρέσβεις της Κίνας, της Ρωσίας και της Γαλλίας δήλωσαν ότι χρειάζονται χρόνο... Αντιπολεμικές εκδηλώσεις και πικετοφορίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα


ΣΕΛ.  3   -   8

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΔΡΑΣΗ για τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας

Κάλεσμα για την οργάνωση των αγώνων της εργατικής τάξης, ώστε να αναπτυχθεί μια πλούσια πολύμορφη δράση, η οποία όχι μόνο θα αποκαλύψει τους στόχους της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά θα αναδείξει στόχους και αιτήματα που αντανακλούν τις σύγχρονες ανάγκες για τη λαϊκή οικογένεια, απηύθυνε χτες το ΠΑΜΕ. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανακοίνωνε την εισοδηματική πολιτική, που προβλέπει, στην καλύτερη περίπτωση, αυξήσεις μέχρι 2%, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στη διάρκεια κοινής συνεδρίασης, απέρριπταν κάθε ιδέα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Με πρώτες μεγάλες κινητοποιήσεις τις αντιπολεμικές στις 15 του Φλεβάρη, την πανελλαδική κινητοποίηση για την Παιδεία την 1η του Μάρτη και την 24ωρη πανεργατική απεργία στις 20 του Μάρτη, το ΠΑΜΕ προβάλλει ως κεντρικούς στόχους πάλης:

- Την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου. - Τη διεκδίκηση δημόσιας δωρεάν Παιδείας. - Την πλήρη σταθερή απασχόληση χωρίς ελαστικότητα και απορύθμιση εργασιακών σχέσεων. - Την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. - Διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων σε μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις. - Δημόσια, υποχρεωτική και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.


ΣΕΛ.  18   -   19

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Προγεφύρωμα πολέμου η βάση της Σούδας

Να απευθύνει ένα δυνατό και ενιαίο «ΟΧΙ» στην επικείμενη επίθεση κατά του Ιράκ και στον ιμπεριαλισμό, που κουβαλά μαζί του τον πόλεμο, όπως η χελώνα το καβούκι της, αλλά ταυτόχρονα να απαιτήσει καμία εμπλοκή της χώρας μας, κάλεσε τον ελληνικό λαό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, χτες από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδείας της στην Κρήτη, επισημαίνοντας ότι η βάση της Σούδας αποτελεί προγεφύρωμα πολέμου.


ΣΕΛ.  10   -   11


ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ»
Ταξίδεψε παρά το γενικό απαγορευτικό

Κι άλλο επιβατηγό πλοίο ταξίδεψε, χτες, παρά την ύπαρξη γενικού απαγορευτικού απόπλου, κάνοντας χρήση του «ελεύθερου» από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και με την «ευθύνη του πλοιάρχου», δηλαδή, με εντολή της πλοιοκτήτριας εταιρίας


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ