Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Νοέμβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8438

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων για την απεργία της 5ης Δεκέμβρη

Ολες οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στο δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, στις 5 Δεκέμβρη. Κόντρα στις προσπάθειες υπονόμευσης της απεργίας και στις θεωρίες αναποτελεσματικότητας, με θέση - στόχο την αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική, συνολικά, και με αιτήματα, που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων στο Δημόσιο, οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν ότι η απεργία, ο προσανατολισμός του αγώνα και το περιεχόμενο είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  13

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΓΣΕΕ
ΑΤΟΜΙΚΕΣ «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» αντί συλλογικών διεκδικήσεων

Αποκαλυπτικό συνέδριο του Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας

Ενάντια στο συλλογικό χαρακτήρα των διεκδικήσεων και ό,τι αυτός συνεπάγεται βάλλουν ευθέως, τώρα πλέον, οι βιομήχανοι, οι πολιτικοί τους εκφραστές και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν τον κάθε εργάτη, μόνο και ανυπεράσπιστο, απέναντι στους πανίσχυρους μηχανισμούς του κεφαλαίου. Αυτό έγινε απόλυτα καθαρό χτες στη διάρκεια συνεδρίου του Οργανισμού Μεσολάβησης Διαιτησίας, όπου, τόσο από τη διοίκηση του ΟΜΕΔ, όσο και από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ, τονίστηκε επί της ουσίας, ότι σε περιβάλλον υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ -όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην απόφαση της Λισαβόνας- η εργατική τάξη δεν επιτρέπεται καν να διατυπώνει συλλογικά αιτήματα, που βλάπτουν την ανταγωνιστικότητα! Οι όποιες διαφορές θα επιδιωχτεί να «ρυθμίζονται» μέσα από μια νέα μηχανή «μεσολάβησης», όπου ο εργάτης θα καταφεύγει ατομικά! Διαδικασία, η οποία στρέφεται ευθέως κατά των συλλογικών διεκδικήσεων και συμβάσεων εργασίας.

Μπροστά και σ' αυτήν την επιδίωξη γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη, η εργατική τάξη της χώρας να κάνει δική της υπόθεση τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στις 12 του Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  9,    12

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ
Ο Γοργοπόταμος στέλνει περήφανο χαιρετισμό...

Ηταν 25 Νοέμβρη του 1942, όταν οι αντάρτες, υπό την αρχηγία του Αρη Βελουχιώτη, ανατίναζαν τη γέφυρα του Γοργοπόταμου, στέλνοντας σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης. Αύριο, στις 11 το πρωί, η ΠΕΑΕΑ οργανώνει στον τόπο της γέφυρας εκδήλωση τιμής, για την 60ή επέτειο από την ηρωική επιχείρηση των ανταρτών. Εκατοντάδες πούλμαν δρομολογούνται από την Αθήνα και άλλες πόλεις και αναμένεται να πάρουν μέρος στην εκδήλωση χιλιάδες αντιστασιακοί και φίλοι της Αντίστασης, εργαζόμενοι, νέοι και νέες.


ΣΕΛ.  10


ΛΕΥΚΩΜΑ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Τη Δευτέρα η παρουσίασή του

Σε μεγάλη εκδήλωση, στην αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ και με ομιλήτρια την ΓΓ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, θα παρουσιαστεί, τη Δευτέρα το απόγευμα, το Λεύκωμα του «Ριζοσπάστη», της περιόδου 1941 - '45


ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Αρχίζει η Οικονομική Εξόρμηση

Εχοντας υψηλούς στόχους, τόσο για τα πλάνα της πρώτης μέρας, όσο και για τα συνολικά, οι κομμουνιστές σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν αύριο τη μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ