Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002 - αριθ. φύλλου: 8369

ΗΠΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ετοιμάζονται για πόλεμο παρά τις πολύμορφες αντιδράσεις

Την αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου και την ενίσχυση της ασφάλειάς τους, όπως και την «κοινή διαχείριση σε περιόδους κρίσεων», αποφάσισε χτες η Κομισιόν, επικαλούμενη τη «γεωπολιτική αβεβαιότητα». Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό Πεντάγωνο φέρεται να κατέθεσε στο Κογκρέσο τα σχέδια επίθεσης στο Ιράκ, ενώ ο Τ. Μπλερ ζήτησε έκτακτη σύνοδο της Βουλής των Κοινοτήτων. «Απειλή για την παγκόσμια ειρήνη», χαρακτήρισε την αμερικανική εξωτερική πολιτική ο Νέλσον Μαντέλα


ΣΕΛ.  3,    25

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Eurokinissi

Προσκλητήριο κοινής δράσης σε όσους κατανοούν την ανάγκη της αντίστασης στα νέα αντιδραστικά μέτρα, στις προωθούμενες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και στην «αντιτρομοκρατική» εκστρατεία των επεμβάσεων και των πολέμων, σε όσους βλέπουν τις εντεινόμενες αντιλαϊκές επιθέσεις που έρχονται, απηύθυνε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, υπογράμμισε η ΓΓ του ΚΚΕ, είναι απολύτως αναγκαίο, να διαμορφωθεί ένα ενιαίο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο αντίστασης και επίθεσης, συσπείρωσης γύρω από άξονες και αιτήματα πάλης προς όφελος των εργαζομένων και σε αντίθεση με την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, υπέρ της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, των αντίστοιχων διεθνών, περιφερειακών ενώσεων και μηχανισμών. Και συμπλήρωσε: Η συσπείρωση και κοινή δράση πρέπει να είναι οριοθετημένη από τις επιλογές και την πολιτική γενικότερα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από τα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σενάρια, από τις συνταγές που ψάχνουν ένα διαφορετικό μείγμα της συμμορφωμένης προς τις επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Η Αλέκα Παπαρήγα παρουσίασε αναλυτικά τους πέντε άξονες της κοινής δράσης, που προτείνει το ΚΚΕ, ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική σημασία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του Οκτώβρη, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων, που στηρίζει το Κόμμα, από κοινού με συνεργαζόμενες δυνάμεις.


ΣΕΛ.  6   -   10

Eurokinissi

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Γέμισαν φωνές και πάλι τα σχολικά προαύλια, χθες, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Κι ενώ, οι κυβερνώντες αρκέστηκαν στην επανάληψη δηλώσεων μιας ειδυλλιακής κατάστασης στην Παιδεία, παρά τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα, ο Θανάσης Παφίλης, ο Σπύρος Χαλβατζής, ο Κώστας Τζατζάνης, όπως και πολλοί ακόμη υποψήφιοι νομάρχες και δήμαρχοι των αγωνιστικών συνδυασμών, σε όλη τη χώρα, βρέθηκαν κοντά στους μαθητές και τους γονείς τους, τους δασκάλους και τους καθηγητές τους. Ταυτόχρονα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν εξορμήσεις σε πολλά σχολεία


ΣΕΛ.  20   -   21


Πρεμιέρα σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα

ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ