Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Μάη 2002 - αριθ. φύλλου: 8276

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επιχειρούν τη δημιουργία τετελεσμένων για μια διχοτομημένη Κύπρο

Eurokinissi

Οι «επάνω», οι «πέρα» από την Τουρκία και τον Ντενκτάς, αλλά και άλλες δυνάμεις που είναι ανακατεμένες στην υπόθεση της Κύπρου, φαίνεται ότι έχουν «κόψει το κοστούμι», προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα για μια διχοτομημένη Κύπρο, για μια Κύπρο διπλή, δύο κράτη, δύο οντότητες, δήλωσε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Κύπρου Γλ. Κληρίδη


ΣΕΛ.  7

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΗ
Θέλουν να βάλουν ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στα ασφαλιστικά ταμεία

Τεράστιες ευθύνες στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με την υπογραφή της «εθνικής ασφαλιστικής συμφωνίας»!

Σε ανοιχτή πρόκληση ενάντια στο σύνολο των εργατικών συμφερόντων προχώρησαν χτες η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Με τη συμφωνία αυτή, κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποφάσισαν την παραγραφή των 28 και πλέον τρισεκατομμυρίων δραχμών που χρωστούν στο ΙΚΑ, έναντι μιας ψευτορύθμισης που αφορά χρέη μόνο 1,3 τρισ. δραχμών. Καταδικάζοντας, δηλαδή, το ταμείο μισθωτών στη φτώχεια και τους εργαζόμενους στη μείωση των συντάξεων, στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στο πετσόκομμα συνολικά των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Επιβεβαιώνοντας, ότι και το «χρηματοδοτικό» είναι κομμένο στα μέτρα των ασφαλιστικών ανατροπών και της πρόθεσης της κυβέρνησης για σταδιακή απαγκίστρωση του κράτους από κάθε υποχρέωση προς το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Να δώσουν απάντηση στα αντιασφαλιστικά σενάρια με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 29 Μάη καλεί το ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του σημειώνει την ανάγκη να ενταθεί η πάλη ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα και να διεκδικηθούν μαχητικά τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  13   -   15

Με «όραμα» το κάρο της ανέχειας

Ηταν τα «περήφανα γηρατειά» που το ΠΑΣΟΚ τούς υποσχέθηκε αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά κατάντησαν να κουβαλούν κάρο για να επιβιώσουν τώρα που έμειναν απόμαχοι της δουλιάς.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στους δρόμους του Περιστερίου, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Σημίτη, οι βιομήχανοι και ο εκλεκτός τους στην ηγεσία της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος κατέληγαν στη διαβόητη «εθνική ασφαλιστική συμφωνία». Αυτό είναι το όραμα των κατάπτυστων «κοινωνικών εταίρων» για τη δημιουργική παρουσία της τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, για να μην απομονωθούν, δήθεν, οι συνταξιούχοι, όπως έχουν και το θράσος να διακηρύσσουν.

Ουαί κι αλίμονο για κείνους που σήμερα δε σκέφτονται, ότι αύριο μπορούν να βρεθούν στη θέση του δύσμοιρου ηλικιωμένου, που σε αυτή την ηλικία και σε αυτή την κατάσταση τραβά το κάρο το ανέχειας.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ