Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Μάη 2002 - αριθ. φύλλου: 8260

Τι σχέδιο εφάρμοζαν οι ασφαλίτες την Πρωτομαγιά;

Η σπουδή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, πριν καν ακόμα διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση, να αποδώσει ευθύνες σε «ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ», η απόκρυψη του γεγονότος ότι ο ασφαλίτης Χρ. Γιαννακούλης, στάλθηκε ένοπλος μέσα στην πορεία, η ψευδής αναφορά ότι αυτός δήθεν δήλωσε την ιδιότητά του και η ακόμα πιο ψευδής ότι διασώθηκε από ένστολο αξιωματικό, μαζί με νεότερα στοιχεία που αποκαλύπτει η έρευνα του «Ρ», δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για σχεδιασμένη προβοκάτσια. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει πειστικές απαντήσεις για το τι σχέδιο εφάρμοζαν οι ασφαλίτες την Πρωτομαγιά


ΣΕΛ.  3

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ για τον παλαιστινιακό λαό

«Ελεύθερος πολιορκημένος» ο Γ. Αραφάτ - Νέο δολοφονικό όργιο από τον ισραηλινό στρατό

Ολο και περισσότερο βαραίνει ο ισραηλινός στρατός το σταυρό του μαρτυρίου για το λαό της Παλαιστίνης με τη συνενοχή πάντα των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που υποκριτικά από τη μια ενθαρρύνουν τα εγκλήματα της κυβέρνησης Σαρόν και από την άλλη τάχα κόπτονται για «ειρηνική λύση».

Ετσι μετέτρεψαν σε «ελεύθερο πολιορκημένο» τον Γιάσερ Αραφάτ αφήνοντάς τον «ελεύθερο» να μετακινείται στα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά ουσιαστικά απαγορεύοντάς του να ασκήσει τα στοιχειώδη καθήκοντά του, αφού ο Αριέλ Σαρόν σχεδόν ταυτόχρονα με την «απελευθέρωσή» του δήλωσε πως «αν αναχωρήσει από τη χώρα δεν εγγυάται τη δυνατότητα επιστροφής του». Την ίδια ώρα οι εγκληματικές «διεισδύσεις» του ισραηλινού στρατού συνεχίστηκαν και χτες στην Τουλκαρέμ, τη Χεβρώνα, την Ανζα κ.α., όπου προέβησαν στις καθιερωμένες πλέον μαζικές τρομοκρατικές συλλήψεις. Επίσης χτες άλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στο Ναό της γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Ατέλειωτος ο Γολγοθάς του λαού της Παλαιστίνης, αλλά ζωντανή και η ελπίδα της Ανάστασης όσο μένει αναμμένη η φλόγα της δεύτερης Ιντιφάντα και φουντώνει η αλληλεγγύη των λαών.


ΣΕΛ.  14   -  15

ΣΤΗΝ «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΚΚ
Κυβερνητικό αίσχος ενάντια στον κουρδικό λαό

Με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης οι 15 αντιπρόσωποι των 15 κρατών -μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποφάσισαν κατεπειγόντως να διευρύνουν την αντιτρομοκρατική λίστα με ειδική διαδικασία, ώστε να την προσφέρουν δώρο στις ΗΠΑ. Οι 15 αποφάσισαν να κηρύξουν παράνομο το ΡΚΚ που πρόσφατα μετονομάστηκε σε ΚΑDΕΚ, αλλά με βάση τον ευρω-τρομονόμο ύποπτος ανακηρύσσεται και οποιοσδήποτε σχετίζεται με Κούρδους αγωνιστές ή ακόμα προτίθεται να συμπαρασταθεί στον αγώνα του κουρδικού λαού!!! Ο Οσμάν Οτσαλάν δήλωσε πως η ΕΕ «συμπεριλαμβάνοντας το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα στις τρομοκρατικές οργανώσεις, ξεκινά έναν νέο πόλεμο».

(Στη φωτό από το μεγάλο συλλαλητήριο του λαού της Αθήνας το 1999 ενάντια στην παράδοση του Οτσαλάν στους δημίους του λαού του)


ΣΕΛ.  7

Αύριο ο Κυριακάτικος «Ρ»

Λόγω του Πάσχα ο Κυριακάτικος «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο, όπως και οι άλλες εφημερίδες



ΕΚΟΦΙΝ
Για την ευελιξία στην αγορά εργασίας

Μέτρα για την ακόμη μεγαλύτερη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα 6 του Μάη, στις Βρυξέλλες, μέσω της υποβάθμισης ή και ακύρωσης των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την αναβάθμιση των επιχειρησιακών συμβάσεων


ΣΕΛ.  12

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ