Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Μάρτη 2002 - αριθ. φύλλου: 8213

ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ «ΠΑΛΑΙΩΝ»
ΝΕΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ κατά αντιστασιακών

Αποκαλύπτει σήμερα ο «Ριζοσπάστης»

Η υπόθεση της δίωξης του αγωνιστή του ΔΣΕ Δ. Βάγια έφερε στο φως της δημοσιότητας σοβαρές καταγγελίες και πιθανές νέες αθλιότητες, αφού δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και άλλες με ανάλογο ή παρεμφερές περιεχόμενο διώξεις, καθώς όλες «οι εκκρεμούσες δικογραφίες ποινικών υποθέσεων», που βρίσκονται στα αρχεία της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, θεωρούνται στην ουσία ενεργείς και πρόκειται το αμέσως επόμενο διάστημα να «τακτοποιηθούν ποινικά» με βάση την «προβλεπόμενη διαδικασία». Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνουν και συλλήψεις - προσαγωγές «παλαιών», όπως αποκαλούνται οι «κατηγορούμενοι για διαρκή στρατιωτικά εγκλήματα (ανυποταξίες, λιποταξίες, αυτομολίες κλπ.)» που ανάγονται στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου. Βέβαια, συνίσταται στα αρμόδια όργανα να επιδεικνύουν... επιείκεια(!) σε όσους είναι υπερήλικες για την «αποφυγή ασκόπου ταλαιπωρίας»! Αυτά προκύπτουν από εντολή την οποία έδωσε ο στρατιωτικός εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου προς όλους τους εισαγγελείς των Στρατιωτικών Δικαστηρίων, με αφορμή, όπως επισημαίνεται, «πρόσφατο περιστατικό κατά το χειρισμό παλαιάς υποθέσεως, που είχε ως αποτέλεσμα τη δραστηριοποίηση των διωκτικών αρχών για την εκτέλεση παλαιών διωκτικών εγγράφων».


ΣΕΛ.  3

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Κάλεσμα αγωνιστικής επαγρύπνησης

Σε διαρκή επαγρύπνηση καλούν μια σειρά μεγάλες ομοσπονδίες, καθώς ο επιχειρούμενος απο την διοίκηση του ΙΚΑ αποχαρακτηρισμός επαγγελμάτων απο βαρέα και ανθυγιεινά εντάσσεται ουσιαστικά στο συνολικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για βαθιές ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση.


ΣΕΛ.  15


ΕΕ
Επιδοτεί το βαμβάκι... Μοζαμβίκης

Ενώ, οι Ελληνες βαμβακοκαλλιεργητές οδηγούνται στον αφανισμό, η ΕΕ συμφώνησε να επιδοτήσει την ανάπτυξη της βαμβακοκαλλιέργειας στη Μοζαμβίκη (!), ικανοποιώντας τα σχέδια των πολυεθνικών.


ΣΕΛ.  23
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Γιγαντιαία μονοπωλιακή συγχώνευση

Προς συγχώνευση οδεύουν η ΑΝΕΚ και η εταιρία ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ του Στρίντζη, μετατρέποντας ουσιαστικά τις «Επιχειρήσεις Αττικής» του Π. Παναγόπουλου σε μονοπώλιο στο Αιγαίο


ΣΕΛ.  13
TVX
Τέλος στη «χρυσή» επένδυση

Δημοσιεύτηκε χτες η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, βάζοντας οριστικό φραγμό στα σχέδια των Καναδών και της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  25
Παραιτήθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ

ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ