Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Μάρτη 2002 - αριθ. φύλλου: 8212

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΧΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
Αιματηρή επιχείρηση κατά των Παλαιστινίων

Δυναμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό έγινε χτες στην Αθήνα, ενώ ευρεία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, με ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις σε προσφυγικά στρατόπεδα στη Νάμπλους και την Τζενίν, εξελίσσεται σε λουτρό αίματος, υπό το επιχείρημα της «διάλυσης των παραδείσων των τρομοκρατών»


ΣΕΛ.  20  -  21

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΡΟΣ ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
«Οχι» σε ένα ακόμα ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΟ εκλογικό σύστημα

Το ΚΚΕ ζητά την πραγματοποίηση προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή

Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, έστειλε χτες επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση έχει ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεσή της για αλλαγή του εκλογικού συστήματος από την παρούσα Βουλή και αντί να προχωρήσει στην ψήφιση της απλής αναλογικής, που είναι το πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα, προσανατολίζεται στην ψήφιση ενός ακόμα καλπονοθευτικού συστήματος. Συστηματικά καλλιεργείται το έδαφος για την προώθηση του πλειοψηφικού, του λεγόμενου γερμανικού, με διάφορες παραλλαγές. Παρά τις αντίθετες δηλώσεις, γίνεται φανερό ότι οι αλλαγές αυτές στοχεύουν στην ενίσχυση του δικομματισμού και του διπολισμού, στην αναπαραγωγή των εκβιαστικών και πλαστών διλημμάτων, στον εκβιασμό των άλλων πολιτικών δυνάμεων κινδυνολογώντας για την κοινοβουλευτική τους επιβίωση. Επειδή το ζήτημα του εκλογικού συστήματος αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη δημοκρατία στη χώρα μας, ζητάμε να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το άρθρο 143 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων».


Eurokinissi

ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγώνες για μια ζωή με αξιοπρέπεια

Από τον Πειραιά, όπου σύσσωμη η εργατική τάξη της πόλης έδωσε το «παρών» στο δρόμο για το σύνολο των αιτημάτων της, στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου οι οικοδόμοι έκαναν απεργία για να προστατέψουν την ίδια τους τη ζωή, στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι μουσικοί διαδήλωσαν «εν οργάνοις» για τις εργασιακές τους σχέσεις, στην Περιφέρεια Αττικής, όπου απεργούσαν για μισθολογικά και στη Θεσσαλονίκη, όπου συνδικάτα και φορείς εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στις υπό απόλυση γαζώτριες, το μήνυμα ένα: Δε φτιασιδώνεται αυτό το σύστημα!


ΣΕΛ.  12  -  13


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αρχίζει η «δικαστική συνεργασία» με τις ΗΠΑ

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης της ΕΕ αποφάσισαν χτες να αρχίσουν τις επαφές με τις ΗΠΑ στα πλαίσια της «δικαστικής συνεργασίας» του ευρω-τρομονόμου...


ΣΕΛ.  3
ΗΠΑ
Θάνατοι από πυρηνικά κατάλοιπα

«Ουδείς γλίτωσε» από τους κατοίκους των περιοχών, που είχαν γίνει θέατρα πυρηνικών δοκιμών, όπως αναφέρει επίσημη κυβερνητική έκθεση. Περισσότεροι από 15.000 θάνατοι και ακόμη 20.000 μη θανατηφόρα κρούσματα καρκίνων, από το 1951, είναι το αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής τα τελευταία 50 χρόνια


ΣΕΛ.  17
«ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ»
Ελεγχος ιατρικού απόρρητου του προσωπικού!

Μορφές ελέγχου της προσωπικής, οικογενειακής, κοινωνικής ζωής, με έλεγχο προσωπικών ιατρικών δεδομένων, που στόχο έχουν το διαχωρισμό σε υγιείς και άχρηστους και την αντισυνταγματική αξιοποίηση του DNA, χρησιμοποιεί η επιχείρηση «Σκλαβενίτης»


ΣΕΛ.  15
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΚΕ
Γόνιμη συζήτηση

Το πρώτο μέρος του ρεπορτάζ της συζήτησης, που διεξήχθη στα πλαίσια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ, με θέμα τη δουλιά του Κόμματος στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό της κίνημα, δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης»


ΣΕΛ.  10   -   11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ